Desert cheesecake cu capsuni

de nico_nico in Torturi, 12 Mai 2018 | 2837 vizualizari

 

Rapid, racoros, foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 g biscuiti
  • 150 g unt
  • Pentru crema:
  • 300 g branza de vaci proaspata (scoaca)
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g zahar pudra
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina
  • 3 plicuri de zahar vanilat (sau o pastaie de vanilie)
  • Pentru jeleu:
  • 300 g capsuni proaspete (sau congelate)
  • 100 ml apa 
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina.
  • Pentru decor:
  • capsuni proaspete
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni:

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine.

Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.

Intre timp pregatim crema si jeleul. Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte, timp in care intr-un castron se blenduieste branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.

Pentru jeleu curatam capsunile si le punem pe foc impreuna cu zaharul cam 5 minute pana se leaga putin. Intre timp pui gelatina in apa ca sa se umfle. Jeleul se ia de pe foc si se lasa cateva minute (10 min), apoi il blenduim (il facem pasta cu blenderul) si il lasam sa se raceasca, apoi adaugam gelatina si se amesteca pana se dizolva toata gelatina. 

Asamblare: Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei caspuni taiate in doua in picioare, punem crema de branza, nivelam si il punem la rece. Cand s-a intarit putin, adaugam jeleul de capsuni.

Se tine la rece cateva ore bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere