Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert cu piscoturi si fructe de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-o craticioara se pun ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se adauga amidonul. Se...Citeste continuarea
Garnitura de cus-cus cu friptura de...
Postat de: mirela0911 in PuiMai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe. Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte...Citeste continuarea
Paste cu pesto si ton
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Se fierb conform indicatiilor de pe pachet. Punem o tigaie la foc iute si calim catelul de usturoi...Citeste continuarea
Desert tort La cabana ( cu flori de...
Postat de: amalia01 in TorturiOuale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in...Citeste continuarea
Fasole verde cu usturoi
Postat de: caroline in Mancaruri de postFasolea verde o spalam sub jet de apa rece si ii rupem capetele. Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi fasolea. Lasam sa fiarba in jur de 10-15...Citeste continuarea
Carne de vita la slow cooker...
Postat de: Satisfyyourcravings in Slow CookerCarnea se taie cuburi nu foarte mici si se amesteca, in vasul slow cooker-ului cu Metaxa, uleiul, otetul, oregano, paprika, sare si piper si se lasa la marinat 10 minute. Intre timp, se...Citeste continuarea
Desert chec fara zahar adaugat, cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o forma mica de chec cu hartie de copt. Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu ovazul, praful de copt,...Citeste continuarea
Sandvis cu vinete, invelit in...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriVanata se taie felii, se presara cu sare si piper si se ung cu ulei. Se gatesc feliile pe un gratar fierbinte cateva minute, pana devin moi. Rosiile si Mozzarella se taie felii. Se...Citeste continuarea
Paste cu pancetta si sofran
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi adaugam pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp, punem o tigaie...Citeste continuarea
Legume in sos de rosii
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeFasolea se curata de capete si se taie in jumatati daca sunt prea mari. Cartofii necuratati de coaja se taie felii, la fel si dovleceii. Rosiile, ceapa si patrunjelul se toaca, iar usturoiul se...Citeste continuarea
Supa de sparanghel alb cu sunca...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSparanghelul se spala si se taie cuburi. Sunca se taie fasii nu foarte lungi. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in 1.5 litri de apa in care a fost dizolvat cubul...Citeste continuarea
Desert guguluf din albusuri cu...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam indulcitorul lichid, mixam pana obtinem o bezea destul de ferma. Renuntam la mixer, luam o spatula...Citeste continuarea
Pilaf cretan cu pui
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiPuiul intreg se fierbe in supa, la foc mic 1.5 ore, indepartand spuma de cateva ori. La final, ar trebui sa mai ramana 1.5 litri de supa. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa putin la...Citeste continuarea
Succotash
Postat de: caroline in Mancaruri de legumePunem untul intr-o tigaie la foc potrivit spre iute. Cand untul este topit, punem baconul feliat foarte subtire si lasam pana devine crocant. Cand acesta este gata, il scoatem pe o...Citeste continuarea
Sparanghel alb cu sos gribiche, ou...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe fierb doua oua tari. Intre timp, se spala cartofii si se taie in jumatati. Nu se curata de coaja. Se taie baza dura a sparanghelului (2 cm) si se curata de primul strat de coaja, cu ajutorul...Citeste continuarea
Salata greceasca de vinete
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeVinetele se coc pe un gratar fierbinte, pana devin moi si inchise la culoare. Se transfera pe o farfurie, se indeparteaza coaja si semintele (optional), se stropesc cu o lingurita suc de lamaie...Citeste continuarea
Fasole galbena scazuta la tigaie
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem in bucatele potrivite. Punem in tigaie 3 linguri ulei de floarea soarelui, adaugam legumele tocate si 1 lingurita bobite de mustar, lasam sa se...Citeste continuarea
Desert chec colorat, cu nuca si rahat
Postat de: RODIMUR in DulciuriÎn prealabil se taie cubulețe nucile și rahatul. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi bine cu sare, după care se adaugă treptat zahărul pudră,...Citeste continuarea
Pastrav picant cu portocala si...
Postat de: elucubratiiculinare in PastravCuratam pastravii, se spala si se condimenteaza cu sare si piper atat la interior cat si la exterior. Spalam ceapa verde si se taie rondele mici. Patrunjelul si mararul se spala si se toaca...Citeste continuarea
Pastrav cu smantana
Postat de: elucubratiiculinare in PastravCuratam pestele, se spala in mai multe ape si se sterge cu un prosop de bucatarie (de hartie- trebuie sa absorbim apa). Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se...Citeste continuarea
Desert fursecuri din banane si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam bananele de coaja, apoi le zdrobim cu furculita intr-un castron. Adaugam taratele de ovaz, amestecam pana obtinem un amestec omogen. Tapetam...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu zdrente...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam salata, o spalam in mai multe ape, apoi o taiem fasii uniforme. Slanina se taie felii, apoi se cresteaza si se pune in oala cu 1 lingura de ulei impreuna cu ardeiul kapia taiat...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe scoate fasolea boabe din congelator și când se dezgheață, se clătește și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După câteva clocote, se strecoară, se aruncă apa...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu ton
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeCeapa curatata, o tocam cat mai marunt. Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza piciorusele. Tonul il scurgem bine de uleiul din conserva. Porumbul il scurgem bine de apa...Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: caroline in BauturiPunem intr-o craticioara cacaua, amidonul, zaharul si laptele. Amestecam in continuu pana ce zaharul s-a topit. Ciocolata o maruntim cat mai marunt cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau...Citeste continuarea
Salata de paste cu feta
Postat de: caroline in PasteIncepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand pastele au fiert, le scurgem...Citeste continuarea
Cartofi cu porumb dulce
Postat de: caroline in Mancaruri de legumePunem o tigaie cu ulei la incins la foc potrivit spre iute. Cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, presarand putina sare. Cand sunt gata, ii scoatem pe un servet de hartie pentru...Citeste continuarea
Desert clatite cu dulceata de...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, praful de copt şi făina, amestecând şi bătând uşor cu telul, se obţine o compoziţie...Citeste continuarea
Desert tort cu alune de padure,...
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o...Citeste continuarea
Butterfish cu legume
Postat de: cristina1985 in PesteSe pune pestele intr-o tigaie cu apa (eu am facut reteta mai dietetica). Se lasa sa fiarba la foc mic (cu capac), timp de 30 minute. La sfarsit/ se lasa sa se evapore apa si se adauga ulei cocos...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: eumimi in Supe/CiorbeTocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la...Citeste continuarea
Salata de vinete, cu usturoi si...
Postat de: RODIMUR in SalateSe scoate vânăta coaptă din congelator, cu câteva ore înainte de preparare și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de zeamă. Când vânăta...Citeste continuarea
Desert crostata cu ricotta si...
Postat de: Corina33 in PrajituriPtr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale,...Citeste continuarea
Desert Martini cheesecake cu fructe...
Postat de: RuxyRux in TorturiBiscuitii 2 pachetele se fac faina, se maruntesc la robot. Se face pudra si celalalt pachetel de biscuiti si se lasa deoparte intr-un bol separat. Pe un platou de tort se monteaza doar...Citeste continuarea
Fusilli tonnara
Postat de: caroline in FusilliRosiile se spala si se taie in doua sau patru ( depinde de marimea lor). Curatam usturoiul si il punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa cateva minute, adaugam...Citeste continuarea
Salata de ardei copti, cu branza,...
Postat de: RODIMUR in SalateSe scot ardeii copți din congelator și se lasă să se dezghețe, cu câteva ore înainte de prepararea salatei. Brânza se taie cubulețe mici. Se curăță cepele, se...Citeste continuarea
Tocanita de vitel la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai am taiat carnea cubulete potrivite, apoi am sters-o cu servetel si am tavalit-o prin faina amestecata cu piper si sare. Am calit bucatele de carne in ulei cate 3 min pe fiecare...Citeste continuarea
Friptura de pui cu usturoi verde
Postat de: eumimi in PuiTaiem usturoiul verde rondele. Punem carnea de pui intr-un vas de yenna si adaugam usturoiul. Punem din loc in loc si pasta de tomate, presaram sare, piper si oregano, apoi adaugam 1 cana...Citeste continuarea
Desert cu zmeura si creme ole
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un bol punem continutul plicului de Creme Ole, adaugam laptele rece si smantana si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa. Intr-un alt bol punem smantana dulce si zaharul pudra si mixam...Citeste continuarea
Mancare de mazare verde cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnatii se spala si se prajesc intr-o tigaie tip Wok pana devin crocanti. In acest timp ei vor elibera in ulei aroma si gustul lor placut specific. Ceapa si telina se spala...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu sos de ciuperci
Postat de: xana in PuiTaiem pieptul de pui in felii, apoi le batem cu ciocanul de snitele in asa fel in cat sa ramana cat mai intregi si subtiri. Facem o pasta dintr-un catel de usturoi, paprica, sare, piper si o...Citeste continuarea
Desert Tiramisu
Postat de: Oana in PrajituriPregatim cafeaua indulcita si o lasam sa se raceasca. Mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pudra pana se albesc si se intaresc. Adaugam...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci si carne de curcan
Postat de: Ela68 in CurcanMod de preparare crusta : 1. Amestecati untul rece taiat cubulete cu faina si praful de copt, adaugati oul batut, smantana, sarea si apa si framantati pana obtineti o coca omogena ce se...Citeste continuarea
Desert mini-tarte pufoase cu crema...
Postat de: Oana in PrajituriSe mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea
Aperitiv ochiuri in cuib de sunca
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriÎn formele speciale de unică folosință (care sunt puțin mai încăpătoare) se pun feliile de șuncă presată. Se adaugă în fiecare dintre ele câteva așchii de...Citeste continuarea
Aperitiv oua scotiene
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-o cratita puneti niste apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati 4 oua si le lasati sa fiarba 4 minute si jumatate. Dupa ce ouale au fiert, le treceti pe sub...Citeste continuarea
Tarta cu pui si ciuperci
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneUmplutură: Tăiem ceapa felii subțiri și o punem la călit în ulei de măsline. Spălăm și tăiem bucățele pieptul de pui și îl punem peste ceapă. După ce pieptul...Citeste continuarea
Desert inghetata cu ciocolata
Postat de: eumimi in DulciuriMixam frisca lichida impreuna cu laptele condensat. Ciocolata o topim impreuna cu cele 3 linguri de lapte pe baie de aburi. O lasam 1 minut la racorit, apoi o adaugam si o incorporam...Citeste continuarea
Desert prajitura cu migdale si...
Postat de: Oana in PrajituriSe curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio...Citeste continuarea
Escalop de vitel cu ciuperci
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se feliaza. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele. Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti sa se incinga intr-o tigaie...Citeste continuarea