Tocana de iepure cu prune uscate si bere

de Catalina L in Iepure, 16 Iun 2018 | 4762 vizualizari

 

Este prima mea reteta cu carne de iepure 😏
Am ales  o reteta traditionala franceza din regiunea  Nord Pas-de-Calais cu prune uscate si bere. Sosul este delicios si onctuos iar carnea este frageda datorita gatirii in bere.
Am acompaniat-o cu crochete de cartofi dar o salade verde este suficienta dupa parerea mea 😊.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/tocana-de-iepure-cu-prune-uscate-si-bere.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de iepure - pulpe, spate
  • 12 cepe noi mici
  • 12 prune uscate
  • 1 mana de stafide
  • 5 linguri de coniac
  • 20 g de unt demi-sarat
  • 125 g de sunca cruda afumata taiata bucati
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 40 cl de biere
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iepure cu prune uscate si bere:

Taiati carnea in bucati potrivite.

Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi).

Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc.

Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati - atentie! Rezervati si lasati sa macereze.

Intr-o marmita topiti untul si puneti ceapa la prajit.

Adaugati sunca si rumeniti impreuna.

Puneti bucatile de carne si colorati-le pe toate partile.

Presarati faina deasupra si amestecati. Turnati berea.

Adaugati cimbrul si foaia de dafin, puneti sare si piper, amestecati si aduceti la fierbere.

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 45 minute.

 Adaugati prunele, stafidele si sosul de rosii si gatiti impreuna timp de 15 minute.

Este gata, puteti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iepure cu prune uscate si bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor