O tarta aperitiv savuroasa, chiar dacă e doar din legume. O tarta gustata si de Bucatarasii, prezenti la picnic. Asa ca a fost in ton cu "picnicul bucatarasilor" :)
Ciupercile curățate și mărunțite se pun la călit în ulei și apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cu cca. 15 minute la foc mic acoperit.
Apoi se mărunțesc tijele apio, ceapa verde și ardeiul kapia. Amestecul de ciuperci și ceapă, răcit, se adaugă peste amestecul de legume și se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele.
Se adaugă ouăle, telemeaua și cașcavalul răzuite apoi se pun peste legume amestecându-se ușor împreună cu amidonul.
Se asezonează cu sare, piper și verdețuri după gustul fiecăruia, apoi se răstoarnă amestecul obținut într-o formă termorezistentă cu unt lichid. Se preasră cașcaval ras deasupra și semințe de in, susan și dovleac, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins, la 200 grade (foc mediu, ptr cuptoarele cu gaz!) cca. 25 de minute.
Tarta se servește caldă sau rece, după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!