Pentru ca e sezonul cireselor si am luat si rubarba, am zis sa fac o prajitura pufoasa cu aceste ingrediente, prajitura care merge perfect si la "picnicul bucatarasilor"!
Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea. Se toarna uleiul si laptele alternativ. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia lichida. Se omogenizeaza totul bine, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ciresele se spala si se curata de samburi. Rubarba se spala, se curata si se taie in bucatele mici.
Se asaza peste compozitie ciresele si printre ele se pun bucatile de rubarba. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (cca 35-40 de minute).
Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se serveste.
Pofta buna!
1
Dimensiunea tavii este de 22x33 cm.
2
Se pot folosi cu succes orice alte fructe de sezon.