Aperitiv carnaciori in aluat de pizza

de Ancutsa in Pizza, 13 Iun 2018 | 5531 vizualizari

 

Pentru că ai mei au fost încântaţi de cârnăciorii în aluat foietaj pe care i-am pregătit data trecută, am decis să refac reţeta, de data aceasta, cu aluat de pizza (pentru că mi-a rămas aluat de la o pizza făcută ieri). Am mai adăugat caşcaval ras în interior şi puţin kaizer (sau bacon).
Astfel că vă las mai jos cantităţile pentru un aluat întreg, adică aşa cum l-am pregătit eu pentru pizza + aluatul rămas pentru cârnăciori. De aceea, dacă eu am folosit 3 cârnaţi cabanos, voi veţi avea nevoie de 6.
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 plic drojdie uscată
  • aprox 700 g făină
  • 3 linguri ulei
  • 2 pahare apă calduţă
  • 1 linguriţă sare
  • oregano
  • 6 cârnaţi cabanos
  • Puţin kaizer sau bacon
  • 150 g caşcaval ras
  • 1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv carnaciori in aluat de pizza:

 

 

Se amestecă mai întâi drojdia uscată cu puţină făină, se adaugă apa, sarea, uleiul, apoi făină câtă cere aluatul. Se frământă până se obţine un aluat consistent, dar elastic, nu vârtos.

Se întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime, se taie în dreptunghiuri mai mari, care se crestează pe margini.

Se presară pe fiecare bucată de aluat puţin caşcaval ras, apoi cârnaţii tăiaţi în rondele subţiri, iar kaizerul în bucăţele mici. Se împăturesc, se ung cu ou şi se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. Se coc la foc potrivit, până se rumenesc.

 

Timp total: aprox 1h.

Porţii: 12.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/carnaciori-in-aluat-de-pizza.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv carnaciori in aluat de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prima mea paine de casa-SI EU POT!!!