Un dulce pe repede înainte, simplu, rafinat și culmea de post! Am plecat de la o idee și mi-am dat seama că l-am preparat de post, doar după ce Bucătărașii la picnic, m-au întrebat ce am preparat acolo bun. O rețetă minunată, simplă, la fel cu ce aveți la îndemână, se poate prepara cu orice fructe de sezon sau de prin congelator. O un preparat special pentru "picnicul bucatarasilor" ;) Nah, cu pozele de prezentare finală, stau cam prost și aici, s-a evaporat instant ;)
Foile de plăcintă se lasă la dezghețat în frigider cca. 30 minute.
Vișinile se lasă și ele la dezghețat în frigider cca. 30 minute.
Dacă aveți vișine proaspete, cam tot 30 de minute durează, dezosatul, adică scos sâmburii.
Între timp se pregătește umplutura. Tort- Gelee-ul se pune în lichidul rezultat de la vișine, se mai adaugă cca. 3 linguri de zahăr brun sau normal, tos, se amestecă energic ca să se omogenizeze, apoi se pune la fiert împreună cu dulceața de căpșuni.
După ce a dat primul clocot se trage de pe foc și se lasă la răcorit, cca. 15 minute, apoi se adaugă vișinile scurse și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Foile dezghețate se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine cu căpșuni și fulgi de migdale, se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament. Se procedează la fel cu celelalte foi. Uleiul de cocos rămas se pune peste strudele, apoi se presară fulgi de migdale și zahăr tos.
Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.cca. 180 grade C.
După ce s-au copt, se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se servește simplu sau cu adaos de sos de vanilie, după gustul fiecăruia.
Poftă bună!