Picnicul bucatarasilor
Aluatul:
Umplutura:
Pentru uns:
Frunzele de stir se desprind de pe tulpini, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie fasii care se pun la calit in 3 linguri ulei de masline. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade lichidul lasat de fruze. Dupa ce s-a racit, adaugam doua linguri fulgi de mei care au rolul de a absorbi tot lichidul si uleiul si de a da fermitate umpluturii.
Intr-un castron incapator punem drojdia, sarea, zaharul si apa calduta.
Adaugam faina si framantam aluatul la mana. Din cand in cand picuram putin ulei pentru a-l face mai elastic.
Acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi trimpleaza volumul. La mine a durat vreo trei ore.
Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.
Infainam masa de lucru, rupem din aluat bucati de marimea mingiutelor de ping pong, le aplatizam cu facaletul, apoi punem la mijloc cate o lingurita de umplutura.
"Inchidem" mingiutele unind capetele, apoi le asezam cu acestea orientate in jos,in forme de silicon pentru briose.
Pentru uns am pus intr-un castronel o lingurita de faina si putin turmeric, am adaugat putina apa si am amestecat, apoi am uns toate briosele iar deasupra am presarat susan alb.
Am dat tava cu formele de briose la copt pentru 40 minute.
Le-am scos aurii si le-am lasat la racorit, apoi am servit.
Pofta buna!