Paste mici, cu lapte și stafide

de RODIMUR in Mancare copii, 16 Iun 2018 | 5793 vizualizari

 

O rețetă pentru copii, dar și pentru cei mari, care-și amintesc cu drag de mâncărurile copilăriei... Și cum mie-mi place să le fac pe plac celor pe care-i servesc, am preparat acest fel de mâncare, după ani mulți, cu paste, nu cu orez, care poate provoca neplăceri digestive. Iar în privința pastelor, recomand să se folosească paste din grâu dur, de dimensiuni mici, care sunt mai bune și mai aspectuoase. 

 

INGREDIENTE

  • 75 grame de paste mici
  • 400 ml lapte dulce, fiert
  • 3 linguri de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie
  • 50 grame de stafide aurii
  • sare, pentru fiert pastele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste mici, cu lapte și stafide:

Se opăresc stafidele și se lasă timp de 5 minute în apa fierbinte, după care se scurg.

Pastele se fierb timp de 5 minute în apă clocotită cu sare, după care se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă de apă.

Se pun pastele în vasul în care se va prepara mâncarea, se adaugă zahăr, vanilie și lapte și se mai fierb, la foc mediu, încă 2-3 minute.

Se ia crăticioara de pe foc, se adaugă stafidele, bine scurse de apa în care au fost opărite, se amestecă și mâncarea poate fi servită, caldă.

TIPS-URI

1

Folosiți paste mici, pentru acest preparat. Melcișorii, sau scoicile cât lingura, nu dau un aspect frumos preparatului. În plus, copiilor le vor plăcea mai mult pastele de mici dimensiuni, care să încapă perfect în lingurițele lor.

2

Nu puneți pastele la fiert, înainte ca apa cu sare să clocotească.

3

Opăriți stafidele 5 minute, înainte de folosire, din motive igienice, dar și culinare.

4

Folosiți paste din grâu dur, care nu se sfărâmă prea ușor.

5

Nu fierbeți pastele mai mult decât trebuie, ca să nu se terciuiască. Este bine și frumos ca ele să-și păstreze forma.

6

Serviți mâncarea imediat. Altminteri, pastele vor absoarbe tot laptele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste mici, cu lapte și stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu sparanghel