A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa de pui cu galuste

Postat de: AlexTeacher in Supe

Incepe prin a taia in 2 aripioarele si apoi pune apa rece peste si pune-le la fiert la foc mediu.   Toaca apoi legumele cubulete. Indeparteaza spuma care se formeaza deasupra carnii....Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata cu capsuni...

Postat de: caroline in Torturi

Blatul:  Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a...Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Pregătirea verzei Varza murată se desface foaie cu foaie și se spală în apă rece, după care se pune la scurs, într-o sită. Varza se toacă fâșii subțiri, sau cum...Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol punem branza si o maruntim cu ajutorul unei furculite. Adaugam apoi faina, margarina ( la temperatura camerei) si oul.  Amestecam bine toate ingredientele si formam o bila...Citeste continuarea

Desert prajitura arlechin cu capsuni

Postat de: amalia01 in Prajituri

Capsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Pornesti cuptorul. Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca...Citeste continuarea

Desert negresa cu cafea si nuci

Postat de: privatelaura in Prajituri

Ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei minim o oră înainte de a le folosi. Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe...Citeste continuarea

Desert pandispan cu capsuni

Postat de: gurita_ta2005 in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga faina treptat si esenta de vanilie. Albusuriile se mixeaza separat cu un praf de sare pana se...Citeste continuarea

Papanasi fierti din branza de vaci

Postat de: trifadalia in Mancare copii

Branza de vaci se marunteste bine cu furculita impreuna cu oul, grisul, faina, putina coaja rasa de lamaie, ca sa fie ca o crema. Se ia cate o lingurita din compozitie cam cat o nuca, se pune pe o...Citeste continuarea

Desert rulada cu gem

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se face un pandispan. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos tot odata si o lingura de zeama de lamaie. Se bate in continuare pana se intareste bine albusul, se pun galbenusurile...Citeste continuarea

Rulada din cotlet de porc

Postat de: ancutsa in Porc

  Se taie cotletul de porc şi se desface cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele. Se taie în două părţi. Se umple cu şunca...Citeste continuarea

Desert tort Imparatesc

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru foile de ecler: se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina în ploaie, amestecând bine. Se dă de pe foc...Citeste continuarea

Pui intreg cu legume la cuptor

Postat de: ancutsa in Pui

    Se pârleşte puiul, se spală, se introduce pe sub piele untul şi se masează. Se pune pe suportul special pentru cuptor. Se unge pielea cu ulei, vinul şi apoi se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu vanilie si...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se transfera intr-o tava cu hartie de copt, se coace la...Citeste continuarea

Desert inghetata de cafea si ciocolata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Într-un vas înalt se bate cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se adaugă zahărul (mai mult sau mai puţin după gust), zahărul...Citeste continuarea

Salata de legume la borcan, in...

Postat de: merisor67 in Salate

Fierbem mai întâi ouăle, tari, pentru 8 minute, puse în apă rece cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se decoji bine. Le scurgem apoi de apă, le trecem prin jet de...Citeste continuarea

Mancarica de carnati cu rosii

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Taiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime. Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt...Citeste continuarea

Tocanita de pui Yassa

Postat de: ctlina in Pui

Puneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8. A 2-a zi scoateti carnea si...Citeste continuarea

Tagliatelle proaspete cu sos cremos...

Postat de: ctlina in Paste

Gatiti sunca afumata intr-o tigaie fara sa adaugati grasime. Adaugati smantana lichida, puneti piper si lasati sa fiarba 2-3 minute. Puneti branza mozzarella taiata bucati si lasati-o sa se...Citeste continuarea

Desert minitarte cu crema de lapte...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparare coji pentru minitarte. Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am...Citeste continuarea

Desert tort Raisa, cu zmeura si...

Postat de: diaconta in Torturi

Cele doua blaturi le-am pregatit în acelasi mod, doar în tavi cu diametre diferite. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de vanilie si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Aluatul: Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca bine. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si...

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Am pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura. Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Am...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu prosciutto

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam salata verde in mai multe ape, apoi o trecem sub jet de apa rece sa clatim tot nisipul de pe frunze. Taiem salata fasii potrivite. Ceapa verde curatata se spala si se taie...Citeste continuarea

Desert batoane energizante cu musli

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol amestecati musli cu merisoare, semintele de in, fructele confiate si fulgi de porumb. Le omogenizati bine. Uleiul de cocos il topiti pe baie de aburi, pana devine lichid. Peste...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din aluat fraged cu...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul:  Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina,...Citeste continuarea

Desert fursecuri fragede cu rahat...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul la temperatura camerei se asaza intr-un castron incapator. Adaugam zaharul, praful de copt, esenta de lamaie,iaurtul, oul si faina. Framantam un aluat ferm pe care il dam pentru cel...Citeste continuarea

Trandafiri dospiti, cu branza...

Postat de: Valclaudia in Piine

Zdrobim drojdia proaspata intre degete intr-un castron mare. Adaugam drojdia uscata, sarea si zaharul. Punem branza framantata, apoi apa calduta. Amestecam. Incorporam toata faina, apoi...Citeste continuarea

Desert biscuiti spritati

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se mixează untura cu: zahărul tos, vanilia, sarea, ouăle, smântâna și coaja răzuită de lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în...Citeste continuarea

Smoothie de capsuni cu lapte de...

Postat de: amalia01 in Love Smoothies

Capsunile le speli si le cureti de codite. Decojesti banana. Pui fructele, impreuna cu mierea, in blender si amesteci totul pana la omogenizare. Torni continutul in pahar, adaugi laptele de...Citeste continuarea

Desert tort Macarons

Postat de: amalia01 in Torturi

Blat: Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi untul si bati in continuare. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Se scoate fasolea din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal. Când...Citeste continuarea

Salata completa

Postat de: ctlina in Salate

Spalati salata si puneti-o la scurs. Puneti la fiert ouale... le puteti face tari, moi cum preferati. Preparati sosul vinaigreta, amestecati cu un tel toate ingredientele. Curatati partial...Citeste continuarea

Salata cu quinoa, avocado si...

Postat de: ctlina in Salate

Spalati bine quinoa in apa rece. Fierbeti-o intr-o oala cu apa sarata fierbinte timp de 10-15 minute. Scurgeti, lasati sa se raceasca. Cand este inca calduta, puneti-o intr-un castron...Citeste continuarea

Salata de linte, pipote de rata...

Postat de: ctlina in Salate

Spalati lintea sub apa rece. Gatiti lintea 20 - 25 minute cu foaia de dafin, incepeti gatirea in apa rece si sarati la sfarsit. Scurgeti si lasati sa se raceasca un pic, lintea trebuie sa...Citeste continuarea

Coaste de porc picante cu cartofi...

Postat de: cristeena20 in Porc

Bucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de...Citeste continuarea

Desert prajitura Carpati

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru foi, am mixat ouale spuma cu zaharul si praful de sare, am adaugat uleiul, laptele, bicarbonatul si la final faina pentru un aluat elastic usor de manevrat. Eu am incorporat 840 g faina....Citeste continuarea

Coltunasi cu branza sarata, reteta...

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Cum se prepara Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie Făina cernută și aerată, amestecată cu sarea și grisul se frământă cu un ou și cu apă la temperatura...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi crocanti la tigaie...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Cartofii necuratati de coaja se spala bine, se taie in sferturi, apoi se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt frageti, dar isi pastreaza forma. Se scurg si se lasa putin la...Citeste continuarea

Desert brownie cheesecake cu oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim 120 g ciocolata amaruie cu 80 g unt. Lasam sa se racoreasca. Pregatim compozitia de cheesecake mixand cele 400 g crema de branza cu 2 oua si 80 g zahar pudra. Dupa ce omogenizam bine...Citeste continuarea

Pui intreg la gratar cu lamaie si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie.  Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se...Citeste continuarea

Desert cu iaurt si fructe

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am maruntit biscuitii, apoi am pus in ibric laptele si untul si am pus pe foc pana ce untul s-a topit, apoi am adaugat peste biscuiti. Am luat o forma de sticla cu diametrul de 30 cm, am pus...Citeste continuarea

Orez cu peste alb, rosii si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Maslinelor li se indeparteaza samburii si se toaca marunt, apoi se amesteca cu patrunjelul.  Vasul Rice cookerului/ o tigaie mare se unge cu putin...Citeste continuarea

Bulgur in stil marocan cu dovleac...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Dovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut....Citeste continuarea

Tajine de pui cu masline

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Vasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand.  Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: caroline in Prajituri

Punem intr-un bol zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui mixer pana ce zaharul este topit. Adaugam apa si mixam in continuare. Punem apoi faina, untul la temperatura camerei si praful de...Citeste continuarea

Desert tortulet cu capsuni si crema...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se...Citeste continuarea

Prajitura din foietaj cu branza...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se aduce aluatul de foietaj la temperatura camerei. Se taie în dreptunghiuri şi se coc la foc mediu până se rumenesc. Se lasă la răcit.  Pentru jeleu: se pune...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce si gem...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de alune de...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Înainte de a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider,...Citeste continuarea

Desert negresa cu nuci si cirese

Postat de: Oana in Prajituri

Mixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melanzane alla parmigiana – Reteta simpla, rapida si plina de savoare

de vasimur 4

pe 29.08 la 16:08

Plăcinte daneze cu caise - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 29.08 la 13:57

Cheesecake cu Oreo - Rețeta delicioasă, fără coacere

pe 29.08 la 11:55

Tiramisu cu sticksuri de ciocolată - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.08 la 09:31

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]