Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Supa de pui cu galuste
Postat de: AlexTeacher in SupeIncepe prin a taia in 2 aripioarele si apoi pune apa rece peste si pune-le la fiert la foc mediu. Toaca apoi legumele cubulete. Indeparteaza spuma care se formeaza deasupra carnii....Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata cu capsuni...
Postat de: caroline in TorturiBlatul: Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carnePregătirea verzei Varza murată se desface foaie cu foaie și se spală în apă rece, după care se pune la scurs, într-o sită. Varza se toacă fâșii subțiri, sau cum...Citeste continuarea
Aperitiv saratele
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem branza si o maruntim cu ajutorul unei furculite. Adaugam apoi faina, margarina ( la temperatura camerei) si oul. Amestecam bine toate ingredientele si formam o bila...Citeste continuarea
Desert prajitura arlechin cu capsuni
Postat de: amalia01 in PrajituriCapsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Pornesti cuptorul. Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca...Citeste continuarea
Desert negresa cu cafea si nuci
Postat de: privatelaura in PrajituriIngredientele trebuie tinute la temperatura camerei minim o oră înainte de a le folosi. Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe...Citeste continuarea
Desert pandispan cu capsuni
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga faina treptat si esenta de vanilie. Albusuriile se mixeaza separat cu un praf de sare pana se...Citeste continuarea
Papanasi fierti din branza de vaci
Postat de: trifadalia in Mancare copiiBranza de vaci se marunteste bine cu furculita impreuna cu oul, grisul, faina, putina coaja rasa de lamaie, ca sa fie ca o crema. Se ia cate o lingurita din compozitie cam cat o nuca, se pune pe o...Citeste continuarea
Desert rulada cu gem
Postat de: trifadalia in PrajituriSe face un pandispan. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos tot odata si o lingura de zeama de lamaie. Se bate in continuare pana se intareste bine albusul, se pun galbenusurile...Citeste continuarea
Rulada din cotlet de porc
Postat de: ancutsa in PorcSe taie cotletul de porc şi se desface cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele. Se taie în două părţi. Se umple cu şunca...Citeste continuarea
Desert tort Imparatesc
Postat de: ancutsa in TorturiPentru foile de ecler: se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina în ploaie, amestecând bine. Se dă de pe foc...Citeste continuarea
Pui intreg cu legume la cuptor
Postat de: ancutsa in PuiSe pârleşte puiul, se spală, se introduce pe sub piele untul şi se masează. Se pune pe suportul special pentru cuptor. Se unge pielea cu ulei, vinul şi apoi se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu vanilie si...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se transfera intr-o tava cu hartie de copt, se coace la...Citeste continuarea
Desert inghetata de cafea si ciocolata
Postat de: ancutsa in DulciuriÎntr-un vas înalt se bate cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se adaugă zahărul (mai mult sau mai puţin după gust), zahărul...Citeste continuarea
Salata de legume la borcan, in...
Postat de: merisor67 in SalateFierbem mai întâi ouăle, tari, pentru 8 minute, puse în apă rece cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se decoji bine. Le scurgem apoi de apă, le trecem prin jet de...Citeste continuarea
Mancarica de carnati cu rosii
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneTaiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime. Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt...Citeste continuarea
Tocanita de pui Yassa
Postat de: ctlina in PuiPuneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8. A 2-a zi scoateti carnea si...Citeste continuarea
Tagliatelle proaspete cu sos cremos...
Postat de: ctlina in PasteGatiti sunca afumata intr-o tigaie fara sa adaugati grasime. Adaugati smantana lichida, puneti piper si lasati sa fiarba 2-3 minute. Puneti branza mozzarella taiata bucati si lasati-o sa se...Citeste continuarea
Desert minitarte cu crema de lapte...
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparare coji pentru minitarte. Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am...Citeste continuarea
Desert tort Raisa, cu zmeura si...
Postat de: diaconta in TorturiCele doua blaturi le-am pregatit în acelasi mod, doar în tavi cu diametre diferite. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de vanilie si...
Postat de: mirela0911 in TorturiAluatul: Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca bine. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branzeturi si...
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriAm pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura. Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Am...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu prosciutto
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam salata verde in mai multe ape, apoi o trecem sub jet de apa rece sa clatim tot nisipul de pe frunze. Taiem salata fasii potrivite. Ceapa verde curatata se spala si se taie...Citeste continuarea
Desert batoane energizante cu musli
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol amestecati musli cu merisoare, semintele de in, fructele confiate si fulgi de porumb. Le omogenizati bine. Uleiul de cocos il topiti pe baie de aburi, pana devine lichid. Peste...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din aluat fraged cu...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol se pune faina,...Citeste continuarea
Desert fursecuri fragede cu rahat...
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul la temperatura camerei se asaza intr-un castron incapator. Adaugam zaharul, praful de copt, esenta de lamaie,iaurtul, oul si faina. Framantam un aluat ferm pe care il dam pentru cel...Citeste continuarea
Trandafiri dospiti, cu branza...
Postat de: Valclaudia in PiineZdrobim drojdia proaspata intre degete intr-un castron mare. Adaugam drojdia uscata, sarea si zaharul. Punem branza framantata, apoi apa calduta. Amestecam. Incorporam toata faina, apoi...Citeste continuarea
Desert biscuiti spritati
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe mixează untura cu: zahărul tos, vanilia, sarea, ouăle, smântâna și coaja răzuită de lămâie. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în...Citeste continuarea
Smoothie de capsuni cu lapte de...
Postat de: amalia01 in Love SmoothiesCapsunile le speli si le cureti de codite. Decojesti banana. Pui fructele, impreuna cu mierea, in blender si amesteci totul pana la omogenizare. Torni continutul in pahar, adaugi laptele de...Citeste continuarea
Desert tort Macarons
Postat de: amalia01 in TorturiBlat: Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi untul si bati in continuare. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Se scoate fasolea din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal. Când...Citeste continuarea
Salata completa
Postat de: ctlina in SalateSpalati salata si puneti-o la scurs. Puneti la fiert ouale... le puteti face tari, moi cum preferati. Preparati sosul vinaigreta, amestecati cu un tel toate ingredientele. Curatati partial...Citeste continuarea
Salata cu quinoa, avocado si...
Postat de: ctlina in SalateSpalati bine quinoa in apa rece. Fierbeti-o intr-o oala cu apa sarata fierbinte timp de 10-15 minute. Scurgeti, lasati sa se raceasca. Cand este inca calduta, puneti-o intr-un castron...Citeste continuarea
Salata de linte, pipote de rata...
Postat de: ctlina in SalateSpalati lintea sub apa rece. Gatiti lintea 20 - 25 minute cu foaia de dafin, incepeti gatirea in apa rece si sarati la sfarsit. Scurgeti si lasati sa se raceasca un pic, lintea trebuie sa...Citeste continuarea
Coaste de porc picante cu cartofi...
Postat de: cristeena20 in PorcBucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de...Citeste continuarea
Desert prajitura Carpati
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru foi, am mixat ouale spuma cu zaharul si praful de sare, am adaugat uleiul, laptele, bicarbonatul si la final faina pentru un aluat elastic usor de manevrat. Eu am incorporat 840 g faina....Citeste continuarea
Coltunasi cu branza sarata, reteta...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiCum se prepara Coltunasi cu branza sarata, reteta gustoasa din copilarie Făina cernută și aerată, amestecată cu sarea și grisul se frământă cu un ou și cu apă la temperatura...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi crocanti la tigaie...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCartofii necuratati de coaja se spala bine, se taie in sferturi, apoi se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt frageti, dar isi pastreaza forma. Se scurg si se lasa putin la...Citeste continuarea
Desert brownie cheesecake cu oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriTopim 120 g ciocolata amaruie cu 80 g unt. Lasam sa se racoreasca. Pregatim compozitia de cheesecake mixand cele 400 g crema de branza cu 2 oua si 80 g zahar pudra. Dupa ce omogenizam bine...Citeste continuarea
Pui intreg la gratar cu lamaie si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie. Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se...Citeste continuarea
Desert cu iaurt si fructe
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm maruntit biscuitii, apoi am pus in ibric laptele si untul si am pus pe foc pana ce untul s-a topit, apoi am adaugat peste biscuiti. Am luat o forma de sticla cu diametrul de 30 cm, am pus...Citeste continuarea
Orez cu peste alb, rosii si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PestePestele se decongeleaza daca este nevoie. Maslinelor li se indeparteaza samburii si se toaca marunt, apoi se amesteca cu patrunjelul. Vasul Rice cookerului/ o tigaie mare se unge cu putin...Citeste continuarea
Bulgur in stil marocan cu dovleac...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeDovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut....Citeste continuarea
Tajine de pui cu masline
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiVasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand. Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-un bol zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui mixer pana ce zaharul este topit. Adaugam apa si mixam in continuare. Punem apoi faina, untul la temperatura camerei si praful de...Citeste continuarea
Desert tortulet cu capsuni si crema...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se...Citeste continuarea
Prajitura din foietaj cu branza...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe aduce aluatul de foietaj la temperatura camerei. Se taie în dreptunghiuri şi se coc la foc mediu până se rumenesc. Se lasă la răcit. Pentru jeleu: se pune...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza dulce si gem...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe face mai întâi aluatul fraged, chiar și cu o zi înainte. Se mixează zahărul cu: untul, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă complet, după care se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de alune de...
Postat de: ancutsa in TorturiÎnainte de a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider,...Citeste continuarea
Desert negresa cu nuci si cirese
Postat de: Oana in PrajituriMixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia...Citeste continuarea