Visinele se spala, se curata de codite si li se scot samburii. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Este foarte important sa scapam de zeama in exces.
Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Cand spuma e tare, se adauga zaharul si se bate pana obtinem o spuma tare.
Se adauga apoi galbenusurile, batand tot cu mixerul si untul topit si racit. Cu ajutorul unei palete se incorporeaza manual, apoi treptat si faina cernuta si coaja de lamaie. Se adauga jumatate din visine in aluat pentru a fi in toata suprafata checului aceste minunate fructe acrisoare.
Se iau doua tavi de chec, se tapeteaza cu hartie de copt sau unse cu unt si faina, se asaza compozitia amestecata cu jumatate din cantitatea de visine. Restul de visine ramase se impart in 2. O parte se presara deasupra si se imping in jos cu degetul, iar ultimele se lasa la suprafata checului.
Se pune la copt pentru 35-40 de minute in cuptorul preincalzit. Dupa coacere, se scoate checul din forma si i se indeparteaza hartia de copt. Se lasa la racorit pe un gratar de bucatarie. Se pudreaza cu zahar, apoi se poate felia.