Peste cu naut si legume la cuptor

de Rocsi in Peste, 29 Iun 2018 | 4633 vizualizari

 

Daca sunteti in pana de idei si nu mai stiti cum sa gatiti pestele, vin eu cu o reteta gustoasa, singurul lucru este sa va placa nautul. Sau, daca nu va place nautul, puteti folosi mazare sau fasole. Alternative sunt pentru toate r. Eu am folosit ca si peste merluciu, dar puteti folosi orice peste, pentru ca preparatul iese la fel de gustos.

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti merluciu potriviti
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie naut (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 mana rosii cherry
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • ulei de masline pentru stropit pestele
  • busuioc uscat
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu naut si legume la cuptor:

Pestele il curatati, il spalati bine si il taiati bucati potrivite. Il stergeti cu niste servetele.

Ardeiul rosu curatat de cotor si seminte, il taiati fasii lunguiete. Morcovul decojit il faceti rondele. Ceapa verde o taiati rondele. Nautul il scurgeti de zeama si il spalati sub jetul de apa.

Intr-o cratita incingeti uleiul, puneti ardeiul, morcovul si ceapa verde. Le inabusiti 2 minute, apoi adaugati nautul. Turnati o cana cu apa, presarati sare, piper si busuioc uscat. Acoperiti cratita, dati focul potrivit si lasati sa fiarba 10-15 minute.

Luati capacul dupa acest timp, adaugati rosiile cherry, spalate si fara codite, dar si catelul de usturoi pisat. Amestecati si mai lasati pe foc 1-2 minute, apoi dati cratita deoparte.

Pestele il presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu ulei, o incingeti, puneti pestele. Il rumeniti usor pe ambele parti, apoi il scoateti pe un platou.

Intr-un vas ceramic turnati amestecul cu naut, apoi asezati bucatile de peste cu pielita in sus. Stropiti pestele cu ulei de masline. Acoperiti vasul, il introduceti in cuptorul incins la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute. Dupa acest timp, descoperiti vasul si il mai lasati 15-20 de minute. Il scoateti din cuptor cand este gata, il lasati sa sa racoreasca putin si este gata pentru servit. Presarati patrunjel verde tocat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu naut si legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Red fish pe pat de legume la cuptor