Cand vine vorba de peste, gatit cat mai simplu este cu atat mai bun. Am ales maghiranul Delikat pentru a-i oferi pestelui respectul ce i se cuvine si o aroma deosebita.
Curatam pestele de intestine, dar nu indepartam solzii, apoi il spalam si il uscam bine. Inauntru punem putin piper, un praf de maghiran si 2 felii de lamaie.
Batem putin albusurile cu cele 2 linguri de apa, apoi amestecam cu sarea si maghiranul.
In tava asezam hartie de copt, apoi un strat de sare (gros cam de un deget), apoi pestele si restul de sare. Apasam usor cu mainile in asa fel incat pestele sa fie acoperit complet de un strat de sare uniform.
Dam tava la cuptorul pre incalzit, la 200 º C, pentru 25 de minute.
Cand este gata, spargem crusta cu ajutorul unui cutit, indepartam pielea si scoatem primul fileu de peste pentru a putea fi servit.
1
Pentru a sparge crusta am folosit un cutit si ciocanul de snitele J. Am facut gauri de jur imprejur pentru a scoate partea superioara a crustei ca un capac.