Ca sa nu lungesc vorba , mi-am dus musafirii ''la mosie''...si am zis sa le fac o ciorbita cu legume din gradina si acrita cu zarzare rosii.....pozele spun totul...clar le-a placut....:D reteta facuta in colaborare cu mama si Mirela.
Mai intai am pregatit legumele, am curatat cartofii si i-am taiat cubulete ( Mireluta a avut sectorul asta ), am adunat fasolea din gradina, am curatat-o si am rupt-o in bucatele mai mici (mama a curatat fasolea si Mirela a spalat-o si a rupt-o in bucatele mici).
Ceapa taiata marunt, dovlecelul cubulete, frunzele de ceapa taiate marunt, ardeiul taiat cubulete mici, rosiile curatate de coaja si taiate. de morcov, pastarnac si ardei l-am trecut prin jet de apa sa mai se duca sarea.
Am pus oala pe foc, am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si apoi am pus ceapa si amestecul de morcov, pastarnac si ardei, am calit cca 5-6 min, apoi am adaugat 7 l de apa si am lasat sa fiarba, apoi am pus fasolea fideluta, am lasat-o sa fiarba cca. 20 min, apoi am adaugat cartofii si dupa cca. 10 min, am adaugat dovlecelul si ceapa verde.
Spre final, am adaugat rosiile si zarzarele, am potrivit de sare si am lasat sa mai fiarba cca 20 min. M-am bucurat foarte mult ca Denis si Larissa au mancat ciorbita si s-au declarat satisfacuti. La fel a zis si Mirela ca a fost delicioasa, dar eu aveam o problema cu copii, ei sunt mai mofturosi.