Cartofi gratinati

de simona72 in Retete Delikat, 28 Iun 2018 | 2648 vizualizari

 

Si de data aceasta va aduc o alta reteta simpla de cartofi noi facuti la cuptor. Am folosit aceleas amestec de condimente pentru cartofi de la Delikat, doar ca reteta necesita si alte ingrediente pe langa acestea.
In primul rand feliem subtire cativa cartofii. Eu am folosit un robot care feliaza foarte subtire. In felul acesta am depus un efort minim si am fost sigura de rezultat. Daca totusi ii taiati din cutit, incercati sa taiati felii de aceeasi grosime. Mai avem nevoie de smantana pentru gatit si branzeturi (se pot folosi branzeturi ramase prin frigider gen cas dulce, telemea, cascaval, chedar). Mancarica asta delicioasa o pregatim in cuptor, deci avem nevoie de vase rezistente. Puteti sa folositi vase individuale sau unul mai mare. Pentru ca am doua vase noi, nefolosite, am vrut sa le probez… Cel colorat este de o persoana, dar daca il umpleti pana sus, este suficient pentru doua persoane. Iar vasul alb, este pentru 3 sau 4 persoane, depinde cat de mult umpleti vasul…

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi noi,marisori (700-800 grame)
  • 400 ml smantana pentru gatit (nu din cea fermentata)
  • 2 linguri amestec de condimente pentru cartofi Delikat
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr crema de branza
  • 300-350 gr branzeturi (cas, telemea, cascaval)
  • 50 gr unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se spala cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, eu nu i-am curatat cu cutitul. A fost suficient sa-i spal sub jet de apa si sa-i frec bine cu buretele. I-am taiat in jumatati si mai apoi i-am feliat foarte subtire la robot.

Intre timp am pregatit vasele, ungandu-le cu putin unt.

Smantana am amestecat-o impreuna cu crema de branza.

Se pune un strat de cartofi feliati in fiecare vas, se pudreaza cu amestecul de condimente, se pune cate 2-3 linguri de smantana, putina branza, alt strat de cartofi, condimente si tot asa pana terminam ingredientele. Ultimul strat sa fie de ceva branzeturi topitoate, sa se gratineze si sa prinda crusta la suprafata. Iar apoi punem si un cub mic de unt deasupra. Am dat vasele in cuptorul rece (mi-a fost teama sa nu crape vasul colorat), se seteaza la temperatura de 160 grade C si timpul de 40-50 minute. Coloratul l-am acoperit cu capacul din dotare, iar la cel alb am folosit folie de aluminiu. In ultimele 10 minute am dat deoparte capacul si folia pentru a prinde crusta aurie. Eu am preferat mancarica simpla, fara carne sau salata si neaparat calda.

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei si piept de pui