O reteta deosebita astazi cu trufă neagra.
Trufele sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Datorită dificultății în găsirea lor sunt numite și „diamantele pământului”, fiind foarte scumpe.
Am avut sansa de a primi o trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța.
Trufele negre sunt culese in ianuarie si februarie cand sunt in plina maturitate.
Sunt sterilizate imediat dupa culegere intr-un borcan iar sucul lor poate fi folosit.
Am utilizat-o pentru a face o 'fritata' - un fel de omleta italiana in care am adaugat sparanghel verde si rosii confiate.
O reteta simpla si eficace, trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/fritata-omleta-cu-asparagus-si-trufa.html
Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza.
Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor).
Taiati ceapa salota marunt si rumeniti-o in uleiul incins, intr-o tigaie mica.
Bateti bine ouale cu un pic de lapte, adaugati sare si piper.
Adaugati lamelele si sucul de de trufa.
In tigaia unde ati rumenit ceapa, puneti peste ceapa sparanghelul scurs si taiat in 2 si rosiile confiate taiate bucatele.
Adaugati deasupra ouale.
Puneti la cuptorul incins la 180°C sub grill, 10 minute, intorcand-o dupa 5 minute.
O puteti face de asemenea pe foc.
Serviti-o fierbinte sau rece.
Este delicioasa!