De multă vreme mi-am propus să fac paste de casă, pentru că sunt de părere că sunt mult mai gustoase și sănătoase. Am ales să fac gnocchi, pentru că sunt mai apetisante, după părerea mea, găluște moi cu cartofi și ierburi italene, un deliciu!
PENTRU GNOCCHI:
PENTRU SOS CARBONARA
Am început cu prepararea pastelor; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene Delikat și puțină sare. Nu a mai fost necesar să adaug altceva, acest condiment este foarte aromat, fiind mai mult decât suficient.
Am lăsat piureul să se răcească puțin, apoi am început să adaug făina, treptat, încorporând bine cu spatula după fiecare tranșă. Când aluatul a devenit mai ferm, l-am mutat pe baltul de lucru pudrat cu făină, și am frământat până am încorporat toată făina.
Am format din aluat fire lungi și le-am tăiat de 2 centimetri lungime. Apoi i-am rulat pe furculiță și i-am lăsat la uscat 15 minute, timp în care am pus apa la fiert. Am fiert gnocchi până s-au ridicat la suprafață.
Pentru sos, am călit usturoiul în puțin unt, apoi am adăugat bacon și am asezonat cu Delikat ierburi italiene și puțină sare. După 2-3 minute am adăugat și gnocchi și am lăsat pe foc încă 3-4 minute.
Între timp, separat, am combinat smântâna pentru gătit cu gălbenușul de ou și nucșoara, și am omogenizat. Apoi am turnat încet pentru gnocchi, am amestecat și am închis focul.
Puteți decora cu puțin busuioc verde sau pătrunjel, ce aveți prin frigider, și cu ierburi italiene Delikat. Veți simți că ați vizitat Italia! Poftă bună!