Gnocchi de casa cu sos carbonara

de BakeUpArtist in Retete Delikat, 29 Iun 2018 | 3311 vizualizari

 

De multă vreme mi-am propus să fac paste de casă, pentru că sunt de părere că sunt mult mai gustoase și sănătoase. Am ales să fac gnocchi, pentru că sunt mai apetisante, după părerea mea, găluște moi cu cartofi și ierburi italene, un deliciu!

 

INGREDIENTE

PENTRU GNOCCHI:

  • 5 cartofi medii
  • 200 g făină + pentru pudrat blatul
  • 1 linguriță condiment Delikat ierburi italiene
  • un praf de sare

PENTRU SOS CARBONARA

  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 gălbenuș de ou
  • un praf de condiment Delikat ierburi italiene
  • sare
  • 5-6 felii de bacon
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • un praf de nucșoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi de casa cu sos carbonara:

Am început cu prepararea pastelor; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene Delikat și puțină sare. Nu a mai fost necesar să adaug altceva, acest condiment este foarte aromat, fiind mai mult decât suficient.

Am lăsat piureul să se răcească puțin, apoi am început să adaug făina, treptat, încorporând bine cu spatula după fiecare tranșă. Când aluatul a devenit mai ferm, l-am mutat pe baltul de lucru pudrat cu făină, și am frământat până am încorporat toată făina.

Am format din aluat fire lungi și le-am tăiat de 2 centimetri lungime. Apoi i-am rulat pe furculiță și i-am lăsat la uscat 15 minute, timp în care am pus apa la fiert. Am fiert gnocchi până s-au ridicat la suprafață.

 Pentru sos, am călit usturoiul în puțin unt, apoi am adăugat bacon și am asezonat cu Delikat ierburi italiene și puțină sare. După 2-3 minute am adăugat și gnocchi și am lăsat pe foc încă 3-4 minute.

Între timp, separat, am combinat smântâna pentru gătit cu gălbenușul de ou și nucșoara, și am omogenizat. Apoi am turnat încet pentru gnocchi, am amestecat și am închis focul.

 Puteți decora cu puțin busuioc verde sau pătrunjel, ce aveți prin frigider, și cu ierburi italiene Delikat. Veți simți că ați vizitat Italia! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de casa cu sos carbonara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ficatei de pui