A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Rulada turceasca(2)

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita, se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot (aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina ,amestecati intai zaharul si...Citeste continuarea

Rulada turceasca(adaptare)

Postat de: rivka in Prajituri

250 ml lapte rece se amesteca cu zaharul si faina. 250 ml lapte se pune la fiert impreuna cu 5 pliculete zahar vanilat, candda in clocot se da focul mic si se adauga incetisor restul de lapte...Citeste continuarea

Rulada de carne cu morcov si mazare...

Postat de: rivka in Vita

Pieptul de pui se toaca cu cutitul cubulete si se amesteca cu 2 oua, 2 linguri pesmet, jumatate lingurita pasta de ardei iuti, condimentele dupa gust, piper, 1 lingurita de rozmarin, patrunjelul...Citeste continuarea

Raffaello ~1~

Postat de: ionix in Prajituri

  Untul se lasa la temperature camerei si se rupe in bucatele. Se pune zaharul si zaharul vanilat iar apoi se pune peste unt. Se freaca bine pana se topeste zaharul iar apoi se...Citeste continuarea

Rulada de pui cu spanac

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Pentru Sarbatorile de Paste am pregatit si aceste rulade, dupa reteta medalioanelor de pui. Spanacul se opareste in apa in care am pus condimente si usturoi dupa gust. Se dau cateva clocote,...Citeste continuarea

Rulada turceasca

Postat de: Oana in Prajituri

Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu jumatate din laptele rece. Laptele ramas se pune la fiert. Cand clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, putin cate putin,...Citeste continuarea

Rulada cu banane

Postat de: pusikmea in Prajituri

Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema: se fierbe budinca...Citeste continuarea

Rulada din piept de pui tocat

Postat de: gaby_d in Pui

toate ingredientele (cu exceptia laptelui si zeama de lamaie)se amesteca rezulta o pasta molicica si lipicioasa cu mainile date prin faina,se ia din compozitie formandu-se rulade(eu am...Citeste continuarea

Raci fierti

Postat de: vero_closca in Fructe de mare

speli racii bine-bine in mai multe ape si-i pui la fiert in apa sarata.spumezi cand e nevoie si cand devin rosii-rosii sunt gata.ii servesti cu sos de usturoi pe care-l prepari din usturoiul...Citeste continuarea

Rulada de piept de pui

Postat de: janet in Pui

Se toaca pieptul de pui ,marunt,la cutit apoi adaugam legumele si condimentele Amestecam bine.Compozitia rezultata o impartim in doua si punem pe o folie de aluminiu,unsa cu ulei.Rulam fara sa...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor

Postat de: vero_closca in Prajituri

Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina.Se formeaza din aluat bile de dimensiunea pumnului.Se...Citeste continuarea

Rulada de ton cu crema de masline

Postat de: nadina73 in Ton

Se scurge pestele de ulei apoi se stoarce sucul de la 2 lamai peste peste si se amesteca bine Maslinele,mararul,margarina se amesteca bine si se fac pasta Se pune intr-o forma de chec un...Citeste continuarea

Rulouri de curcan cu hribi

Postat de: Oana in Curcan

Hribi se pun in apa sa se hidrateze, 2-3 ore, apoi se scurg bine. Fileurile de curcan se bat ca pentru snitel, subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza deasupra cascaval ras, apoi...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: laylalala in Prajituri

Reteta de preparare a papanasilor Se pune o oala cu apa la fiert in care se adauga batoanele de scortisoara.Fulgii de migdale se prajesc usor, intr-o tigaie, fara grasime. Intre timp, intr-un...Citeste continuarea

Rolls Cinnabon

Postat de: miha in Dulciuri

Aluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga apoi zaharul, ouale, untul moale, sarea si faina. Se framanta aluatul pana devine elastic, dar usor lipicios. Se acopera si se lasa la...Citeste continuarea

Rasol din limba de porc cu maioneza...

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

Bucatile de limba se spala foarte bine,se pun la fiert in apa rece cu putina sare, adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba bine.Eu am fiert limba la oala sub presiune. Cand bucatile de limba sunt...Citeste continuarea

Rafaello negre (Salam de biscuiti...

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Salam de biscuiti reteta Se rup biscuiti in 4 6 cat de cat si se pune cacao se amesteca bine cu biscuiti rupti Se amesteca laptele de soia (caldut)cu margarina vegetala ,zaharul si caramelul...Citeste continuarea

Regina budincilor

Postat de: cccris in Dulciuri

Incalzim cuptorul la 150 grade. Separam 3 oua, punem galbenusurile intr-un castron impreuna cu oul ramas intreg ( fara coaja, hi hi hi) si le batem bine. Adaugam laptele, pesmetul si doar 85gr...Citeste continuarea

Rasol de vita cu hrean si cartofi...

Postat de: susu in Vita

Se pune rasolul la fiert in apa rece impreuna cu cateva legume, ce aveti prin frigider, pentru a-i da gust. Eu am pus 2 morcovi  intregi si o telina. Spre sfarsit adugam si cateva condimente...Citeste continuarea

Rulouri din vitel impachetate in...

Postat de: adnas54 in Vita

Taiem bucata de vitel astfel ca sa  obtinem doua felii ca de sniter. Aceste se uniformizeaza prin batere. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor

Postat de: Michelle in Prajituri

Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu grisul,apoi se adauga zaharul si vanilia. Se adauga si oualele pe rand.Se lasa jumatate de ora la odihna.  Se pune apa la...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol se amesteca toate ingredientele,bicaronatul se dizolva in zeama de lamaie si se adauga si el.Se obtine o compozitie omogena,din care se formeaza...Citeste continuarea

Rulouri festive

Postat de: adnas54 in Aperitive / Garnituri

Se taie dovlecei pe lungime in fasii de 2-3 mm grosime. Se oparesc fasiile cca. 4-5 min.. Se scot intrun vas cu apa rece pentru asi mentine culoarea. Se scurg de apa si se usuca pe servete de...Citeste continuarea

Rondele etajate de sfecla si branza

Postat de: adnas54 in Aperitive / Garnituri

Cele 2  buc de sfecla rosie se fierb si se taie in rondele de 5-6 mm.si de diametre cat de cat identice, in functie de marimea sfeclei. Ceapa se toaca si se distuie in putin ulei de masline....Citeste continuarea

Rasol alb cu ghebe

Postat de: Irina in Vita

Am taiat rasolul in felii groase de 1-1,5 cm pe care le-am asezat intr-un vas Zepter pe foc, fara a adauga nici un pic de ulei. Am lasat carnea la inabusit, am adaugat ceapa tocata, usturoi, sare,...Citeste continuarea

Ridichi cu maioneza

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ridichile si se dau prin razuitoarea cea mai mica ,apoi se pune sare si se amesteca bine ,dupa care se storc in mana (moderat nu foarte foarte tare)apoi se amesteca cu maioneza si se...Citeste continuarea

Rasol de vita

Postat de: Brindusa in Vita

Spala rasolul de vita si pune-l intr-o oala mare cu apa. Da focul mare pana ce incepe sa fiarba, apoi redu focul, asfel incat fierberea sa se faca incet. Scoate spuma de cate ori este nevoie....Citeste continuarea

Rulada pentru mic dejun

Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri

Facem omleta din ouale batute, dupa care o rasturnam pe farfurie si incepem sa insiram mai intai cascavalul dupa aceea salamul iar la un capat cremvustii. Rulam si introducem putin la...Citeste continuarea

Rosii umplute cu conopida-post

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierbe conopida cu putina  sare(eu o fierb pe aburi) apoi se lasa la racit,dupa care se toaca bine apoi se amesteca cu maioneza si usturoiul pisat ,si putina sare Rosiile se spala si se...Citeste continuarea

Rondele de rechin in crusta de mustar

Postat de: silvi0ara in Peste

Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele. Se pune hartie de pergament intr-o tava de...Citeste continuarea

Rulouri din aluat foitaj, umplute,...

Postat de: burdulea56 in Aperitive / Garnituri

Pana se decongeleaza aluatul, putem prepara umplutura. Salamul se razuie pe razatoarea cu gauri mari, se condimenteaza cu piper, sare, oregano, enibahar, adaugam oul, amestecam totul bine, lasam...Citeste continuarea

Rulada din carne de porc

Postat de: adnas54 in Porc

Carnea de porc se taie astfel incat sa rezulte un dreptunghi, care sa se poata rula. Aceste se uniformizeaza prin batere, ca la paneuri. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de...Citeste continuarea

Rulouri din carne de porc

Postat de: silvi0ara in Porc

Carnea se taie in felii subtiri, se bate ca pentru snitele, se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie se pune 1 lingurita ulei si se calesc ciupercile taiate pan se evapora toata apa.Se...Citeste continuarea

Rulada cu crema de branza si afine

Postat de: Oana in Prajituri

Se prepara intai crema. Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci si siropul de afine, mixand bine. La final se pune esenta de rom. Se pastreaza la rece. Pentru...Citeste continuarea

Risotto cu legume si rasol de curcan

Postat de: Oana in Curcan

Dupa reteta Sylviei , este prima data cand fac risotto :) Se face o supa din legume si rasolul de curcan. Carnea se spala, se da intr-un clocot, se spala si se pune apoi la fiert cu legumele...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor

Postat de: cicilica in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca putin oul cu zaharul,apoi se adauga:brinza de vaci, (eu am pus milli ) coaja rasa de lamiie, bicarbonatul ,grisul, faina si framintam pina obtinem...Citeste continuarea

Rasol de vitel

Postat de: pusikmea in Vita

se pune ceapa la calit, impreuna cu morcovul si ardeiul, dupa care punem si rasolul taiat bucati mai mari si usturoiul pisat si lasam sa se inabuse bine, dupa care punem apa cat sa acopere carnea...Citeste continuarea

Rulada cu banane

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

mai intai se face crema.se fraca pachetul de margarina cald nu d la frigider,cu zaharul pana acesta se topeste.cand acesta e topit se adauga esenta de vanilie,nuca de cocos si coaja de portocale...Citeste continuarea

Rulada de pui cu spanac

Postat de: epurasha2bb in Pui

Se bate bine cu ciocanul pieptul de pui dezosat.Separat pregatim spanacul.Spanacul congelat se decongeleaza la temperarura camerei si apoi se scurge bine.SEpune in craticioara cu laptele si se...Citeste continuarea

Rulada turceasca

Postat de: miha in Prajituri

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina,...Citeste continuarea

Rulada cu nuca

Postat de: dicarmencitta1957 in Prajituri

Se framanta un aluat din aceste ingrediente:rama maestro,oua,faina,coaja rasa de la o lamaie si zeama stoarsa de la o lamaie,o lingura esenta de rom,1 cubulet de drojdie(25 gr),150 ml lapte...Citeste continuarea

Rulada cu mac

Postat de: dicarmencitta1957 in Prajituri

Se framanta un aluat din aceste ingrediente.Aluatul trebuie sa fie potrivit,deci vom pune mai intai,ouale,zaharul,rama maestro,coaja rasa de lamaie,zeama de la o lamaie,apoi vom adauga faina,peste...Citeste continuarea

RAFAELLO

Postat de: nadina73 in Prajituri

Se amesteca toate ingrediantele si se la sa la rece in frigider pt 1/2 ore Dupa care se formeaza bilute in mana(eu pun un castronel cu apa langa mine si imi ud mainile din cand in cand,daca e...Citeste continuarea

Rulouri de porc umplute în sos de...

Postat de: ionix in Porc

  Muschiul de porc se taie pe lung si se bate pe lat astfel incat sa arate aproape ca un patrat. Carnea se condimenteaza si se da la frigider pentru o ora. Intre timp curatam...Citeste continuarea

Ratuste cu branza

Postat de: nadina73 in Mancare copii

Eu fac mamaliguta nu foarte tare (din faina glisata e mai buna) Dupa care i intind pe o farfurie cu lingura inmuiata in putin unt topit Dupa care se pune cascaval sau branza apoi se prinde...Citeste continuarea

Rulou piept de pui cu susan

Postat de: gamilici in Pui

Ciupercile : Usturoiul se marunteste si se pune intr-o tigaie,apoi se adauga ciupercile , sosul de rosii/chilli ,sosul de soia ,oteul balsamic ,sare si piper.Se tine pe foc aproximativ 7 min....Citeste continuarea

Rulada cu crema de ciocolata

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire. Intr-un vas se toarna frisca lichida,iar ciocolata se rupe bucati mici.Se aseaza vasul pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar fara...Citeste continuarea

Rulouri de foietaj cu crema si frisca

Postat de: ela in Dulciuri

Se pune intr-un bol laptele fiert si racit peste care se toarna praful de cremes,se mixeaza bine.Separat se mixeaza frisca si se amesteca apoi cu crema,se omogenizeaza bine. Cu o seringa pentru...Citeste continuarea

Rulada cu budinca de vanilie si...

Postat de: pusikmea in Prajituri

Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema: se fierbe budinca...Citeste continuarea

Rulada cu ciocolata

Postat de: pusikmea in Prajituri

Blatul : se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema : se fierbe budinca...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]