Rulada turceasca(2)
Postat de: gaby_d in DulciuriLaptele ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita, se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot (aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina ,amestecati intai zaharul si...Citeste continuarea
Rulada turceasca(adaptare)
Postat de: rivka in Prajituri250 ml lapte rece se amesteca cu zaharul si faina. 250 ml lapte se pune la fiert impreuna cu 5 pliculete zahar vanilat, candda in clocot se da focul mic si se adauga incetisor restul de lapte...Citeste continuarea
Rulada de carne cu morcov si mazare...
Postat de: rivka in VitaPieptul de pui se toaca cu cutitul cubulete si se amesteca cu 2 oua, 2 linguri pesmet, jumatate lingurita pasta de ardei iuti, condimentele dupa gust, piper, 1 lingurita de rozmarin, patrunjelul...Citeste continuarea
Raffaello ~1~
Postat de: ionix in PrajituriUntul se lasa la temperature camerei si se rupe in bucatele. Se pune zaharul si zaharul vanilat iar apoi se pune peste unt. Se freaca bine pana se topeste zaharul iar apoi se...Citeste continuarea
Rulada de pui cu spanac
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPentru Sarbatorile de Paste am pregatit si aceste rulade, dupa reteta medalioanelor de pui. Spanacul se opareste in apa in care am pus condimente si usturoi dupa gust. Se dau cateva clocote,...Citeste continuarea
Rulada turceasca
Postat de: Oana in PrajituriZaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu jumatate din laptele rece. Laptele ramas se pune la fiert. Cand clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, putin cate putin,...Citeste continuarea
Rulada cu banane
Postat de: pusikmea in PrajituriBlatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema: se fierbe budinca...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui tocat
Postat de: gaby_d in Puitoate ingredientele (cu exceptia laptelui si zeama de lamaie)se amesteca rezulta o pasta molicica si lipicioasa cu mainile date prin faina,se ia din compozitie formandu-se rulade(eu am...Citeste continuarea
Raci fierti
Postat de: vero_closca in Fructe de marespeli racii bine-bine in mai multe ape si-i pui la fiert in apa sarata.spumezi cand e nevoie si cand devin rosii-rosii sunt gata.ii servesti cu sos de usturoi pe care-l prepari din usturoiul...Citeste continuarea
Rulada de piept de pui
Postat de: janet in PuiSe toaca pieptul de pui ,marunt,la cutit apoi adaugam legumele si condimentele Amestecam bine.Compozitia rezultata o impartim in doua si punem pe o folie de aluminiu,unsa cu ulei.Rulam fara sa...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: vero_closca in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina.Se formeaza din aluat bile de dimensiunea pumnului.Se...Citeste continuarea
Rulada de ton cu crema de masline
Postat de: nadina73 in TonSe scurge pestele de ulei apoi se stoarce sucul de la 2 lamai peste peste si se amesteca bine Maslinele,mararul,margarina se amesteca bine si se fac pasta Se pune intr-o forma de chec un...Citeste continuarea
Rulouri de curcan cu hribi
Postat de: Oana in CurcanHribi se pun in apa sa se hidrateze, 2-3 ore, apoi se scurg bine. Fileurile de curcan se bat ca pentru snitel, subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza deasupra cascaval ras, apoi...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: laylalala in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Se pune o oala cu apa la fiert in care se adauga batoanele de scortisoara.Fulgii de migdale se prajesc usor, intr-o tigaie, fara grasime. Intre timp, intr-un...Citeste continuarea
Rolls Cinnabon
Postat de: miha in DulciuriAluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga apoi zaharul, ouale, untul moale, sarea si faina. Se framanta aluatul pana devine elastic, dar usor lipicios. Se acopera si se lasa la...Citeste continuarea
Rasol din limba de porc cu maioneza...
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriBucatile de limba se spala foarte bine,se pun la fiert in apa rece cu putina sare, adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba bine.Eu am fiert limba la oala sub presiune. Cand bucatile de limba sunt...Citeste continuarea
Rafaello negre (Salam de biscuiti...
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSalam de biscuiti reteta Se rup biscuiti in 4 6 cat de cat si se pune cacao se amesteca bine cu biscuiti rupti Se amesteca laptele de soia (caldut)cu margarina vegetala ,zaharul si caramelul...Citeste continuarea
Regina budincilor
Postat de: cccris in DulciuriIncalzim cuptorul la 150 grade. Separam 3 oua, punem galbenusurile intr-un castron impreuna cu oul ramas intreg ( fara coaja, hi hi hi) si le batem bine. Adaugam laptele, pesmetul si doar 85gr...Citeste continuarea
Rasol de vita cu hrean si cartofi...
Postat de: susu in VitaSe pune rasolul la fiert in apa rece impreuna cu cateva legume, ce aveti prin frigider, pentru a-i da gust. Eu am pus 2 morcovi intregi si o telina. Spre sfarsit adugam si cateva condimente...Citeste continuarea
Rulouri din vitel impachetate in...
Postat de: adnas54 in VitaTaiem bucata de vitel astfel ca sa obtinem doua felii ca de sniter. Aceste se uniformizeaza prin batere. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de plastic peste carne si apoi...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: Michelle in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu grisul,apoi se adauga zaharul si vanilia. Se adauga si oualele pe rand.Se lasa jumatate de ora la odihna. Se pune apa la...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: silvi0ara in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol se amesteca toate ingredientele,bicaronatul se dizolva in zeama de lamaie si se adauga si el.Se obtine o compozitie omogena,din care se formeaza...Citeste continuarea
Rulouri festive
Postat de: adnas54 in Aperitive / GarnituriSe taie dovlecei pe lungime in fasii de 2-3 mm grosime. Se oparesc fasiile cca. 4-5 min.. Se scot intrun vas cu apa rece pentru asi mentine culoarea. Se scurg de apa si se usuca pe servete de...Citeste continuarea
Rondele etajate de sfecla si branza
Postat de: adnas54 in Aperitive / GarnituriCele 2 buc de sfecla rosie se fierb si se taie in rondele de 5-6 mm.si de diametre cat de cat identice, in functie de marimea sfeclei. Ceapa se toaca si se distuie in putin ulei de masline....Citeste continuarea
Rasol alb cu ghebe
Postat de: Irina in VitaAm taiat rasolul in felii groase de 1-1,5 cm pe care le-am asezat intr-un vas Zepter pe foc, fara a adauga nici un pic de ulei. Am lasat carnea la inabusit, am adaugat ceapa tocata, usturoi, sare,...Citeste continuarea
Ridichi cu maioneza
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ridichile si se dau prin razuitoarea cea mai mica ,apoi se pune sare si se amesteca bine ,dupa care se storc in mana (moderat nu foarte foarte tare)apoi se amesteca cu maioneza si se...Citeste continuarea
Rasol de vita
Postat de: Brindusa in VitaSpala rasolul de vita si pune-l intr-o oala mare cu apa. Da focul mare pana ce incepe sa fiarba, apoi redu focul, asfel incat fierberea sa se faca incet. Scoate spuma de cate ori este nevoie....Citeste continuarea
Rulada pentru mic dejun
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriFacem omleta din ouale batute, dupa care o rasturnam pe farfurie si incepem sa insiram mai intai cascavalul dupa aceea salamul iar la un capat cremvustii. Rulam si introducem putin la...Citeste continuarea
Rosii umplute cu conopida-post
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe fierbe conopida cu putina sare(eu o fierb pe aburi) apoi se lasa la racit,dupa care se toaca bine apoi se amesteca cu maioneza si usturoiul pisat ,si putina sare Rosiile se spala si se...Citeste continuarea
Rondele de rechin in crusta de mustar
Postat de: silvi0ara in PesteSe pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele. Se pune hartie de pergament intr-o tava de...Citeste continuarea
Rulouri din aluat foitaj, umplute,...
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriPana se decongeleaza aluatul, putem prepara umplutura. Salamul se razuie pe razatoarea cu gauri mari, se condimenteaza cu piper, sare, oregano, enibahar, adaugam oul, amestecam totul bine, lasam...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc
Postat de: adnas54 in PorcCarnea de porc se taie astfel incat sa rezulte un dreptunghi, care sa se poata rula. Aceste se uniformizeaza prin batere, ca la paneuri. Ca sa nu se distruga textura carni, se aseaza o folie de...Citeste continuarea
Rulouri din carne de porc
Postat de: silvi0ara in PorcCarnea se taie in felii subtiri, se bate ca pentru snitele, se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie se pune 1 lingurita ulei si se calesc ciupercile taiate pan se evapora toata apa.Se...Citeste continuarea
Rulada cu crema de branza si afine
Postat de: Oana in PrajituriSe prepara intai crema. Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci si siropul de afine, mixand bine. La final se pune esenta de rom. Se pastreaza la rece. Pentru...Citeste continuarea
Risotto cu legume si rasol de curcan
Postat de: Oana in CurcanDupa reteta Sylviei , este prima data cand fac risotto :) Se face o supa din legume si rasolul de curcan. Carnea se spala, se da intr-un clocot, se spala si se pune apoi la fiert cu legumele...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: cicilica in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se amesteca putin oul cu zaharul,apoi se adauga:brinza de vaci, (eu am pus milli ) coaja rasa de lamiie, bicarbonatul ,grisul, faina si framintam pina obtinem...Citeste continuarea
Rasol de vitel
Postat de: pusikmea in Vitase pune ceapa la calit, impreuna cu morcovul si ardeiul, dupa care punem si rasolul taiat bucati mai mari si usturoiul pisat si lasam sa se inabuse bine, dupa care punem apa cat sa acopere carnea...Citeste continuarea
Rulada cu banane
Postat de: rocsi_1612 in Prajiturimai intai se face crema.se fraca pachetul de margarina cald nu d la frigider,cu zaharul pana acesta se topeste.cand acesta e topit se adauga esenta de vanilie,nuca de cocos si coaja de portocale...Citeste continuarea
Rulada de pui cu spanac
Postat de: epurasha2bb in PuiSe bate bine cu ciocanul pieptul de pui dezosat.Separat pregatim spanacul.Spanacul congelat se decongeleaza la temperarura camerei si apoi se scurge bine.SEpune in craticioara cu laptele si se...Citeste continuarea
Rulada turceasca
Postat de: miha in PrajituriJumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul de lapte rece. Cand laptele pus la fiert da in clocot, turnam compozitia cu faina,...Citeste continuarea
Rulada cu nuca
Postat de: dicarmencitta1957 in PrajituriSe framanta un aluat din aceste ingrediente:rama maestro,oua,faina,coaja rasa de la o lamaie si zeama stoarsa de la o lamaie,o lingura esenta de rom,1 cubulet de drojdie(25 gr),150 ml lapte...Citeste continuarea
Rulada cu mac
Postat de: dicarmencitta1957 in PrajituriSe framanta un aluat din aceste ingrediente.Aluatul trebuie sa fie potrivit,deci vom pune mai intai,ouale,zaharul,rama maestro,coaja rasa de lamaie,zeama de la o lamaie,apoi vom adauga faina,peste...Citeste continuarea
RAFAELLO
Postat de: nadina73 in PrajituriSe amesteca toate ingrediantele si se la sa la rece in frigider pt 1/2 ore Dupa care se formeaza bilute in mana(eu pun un castronel cu apa langa mine si imi ud mainile din cand in cand,daca e...Citeste continuarea
Rulouri de porc umplute în sos de...
Postat de: ionix in PorcMuschiul de porc se taie pe lung si se bate pe lat astfel incat sa arate aproape ca un patrat. Carnea se condimenteaza si se da la frigider pentru o ora. Intre timp curatam...Citeste continuarea
Ratuste cu branza
Postat de: nadina73 in Mancare copiiEu fac mamaliguta nu foarte tare (din faina glisata e mai buna) Dupa care i intind pe o farfurie cu lingura inmuiata in putin unt topit Dupa care se pune cascaval sau branza apoi se prinde...Citeste continuarea
Rulou piept de pui cu susan
Postat de: gamilici in PuiCiupercile : Usturoiul se marunteste si se pune intr-o tigaie,apoi se adauga ciupercile , sosul de rosii/chilli ,sosul de soia ,oteul balsamic ,sare si piper.Se tine pe foc aproximativ 7 min....Citeste continuarea
Rulada cu crema de ciocolata
Postat de: silvi0ara in PrajituriMai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire. Intr-un vas se toarna frisca lichida,iar ciocolata se rupe bucati mici.Se aseaza vasul pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar fara...Citeste continuarea
Rulouri de foietaj cu crema si frisca
Postat de: ela in DulciuriSe pune intr-un bol laptele fiert si racit peste care se toarna praful de cremes,se mixeaza bine.Separat se mixeaza frisca si se amesteca apoi cu crema,se omogenizeaza bine. Cu o seringa pentru...Citeste continuarea
Rulada cu budinca de vanilie si...
Postat de: pusikmea in PrajituriBlatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema: se fierbe budinca...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: pusikmea in PrajituriBlatul : se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema : se fierbe budinca...Citeste continuarea