Rulada turceasca

de Oana in Prajituri, 5 Apr 2010 | 39057 vizualizari

 

By Gabi si by Miha :) Este extrem de delicioasa si foarte, foarte usor de facut!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g unt
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca:

Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu jumatate din laptele rece. Laptele ramas se pune la fiert. Cand clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, putin cate putin, amestecand continuu cu telul, pana se ingroasa. Se adauga apoi untul si vanilia, se lasa la racorit.

Nuca de cocos se intinde in strat gros intr-o tava (25x35 cm), apoi se pune cu lingura crema de vanilie, cu atentie, sa nu se strice stratul de cocos. Se niveleaza usor. Deasupra se aseaza frisca batuta bine, apoi se presara nuci maruntite, nu foarte fin.

Se lasa la rece 2-3 ore, apoi se taie fasii subtiri si se ruleaza cu grija. Se pastreaza la frigider.

 

Rulada by Miha

Rulada by Gaby

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Oana 1

09.04.2010, 22:10

Brandusa, pai faci frisca din smantana lichida, din aia la dorna. Eu din asta folosesc! se bate cu putin zahar pudra.

Brindusa 1

09.04.2010, 23:11

ok, fetele. Multumesc

emateiu 1

04.07.2014, 19:19

draga Miha, retetele tale sunt fantastice!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute tip Raffaello