Este prajitura cea mai solicitata de colegele de serviciu. ( si cel mai usor de facut, pentru mine ) ;)
BLATUL:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca.
CREMA :
Preparam crema la rece cu lapte si zahar ( cum scrie pe plic ). Jumatate de plic de gelatina il dizolvam 2 linguri de apa, incalzim gelatin pe foc pana se face o spuma si-o turnam peste crema, mixand 2 minute. Apoi adaugam nuca de cocos in crema si amestecam bine.
Cand blatul e aproape rece il desfacem cu grija , il ungem cu un strat consistent de crema si formam rulada.
Rulada o glazuram cu ciocolata topita si o pudram cu nuca de cocos. Lasam la rece cateva ore apoi o portionam felii.
Pofta buna!
1
Blatul se ruleaza obligatoriu imediat cum e scos din cuptor, altfel se va rupe !