Racitura (piftie) de porc

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 15424 vizualizari

 

Cum am primit de la soacra de toate a porcului proaspete , i-am facut sotului putina racitura , ii place mult .

 

INGREDIENTE

  • carne de  pe falca
  • codita
  • urechea
  • o mana de sorici
  • inima
  • o lingurita boabe piper
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 10 catei de usturoi 
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • arde si praz pt decor   
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura (piftie) de porc:

Inima se pune in apa rece sa se traga sangele , restul carnurilor se razuiesc bine  sa nu aiba impuritati de la parlitul soricului , se curata de grasimi si se spala bine cu apa calda .

Legumele se curata si se spala , se pun impreuna cu carnea  soricul  taiat fasii si usturoiul pisat in oala sub presiune ,

Se pune apa putina,sare , nici macar sa nu acopere ingredientele .Se fixeaza capacul la oala .

Se fierbe  1 ora , se deschide supapa la oala sub presiune [ eu o pun si in chiuveta si las sa curga apa rece deasupra ]

Se strecoara zeama , se distribuie carnea in boluri sau recipiente mici, inima se feliaza  [cu cat cantitatea mai mica cu atat se vor inchega mai bine ], pe fundul  vasuletelor se orneaza cu morcovul ce a fiert , ardei rosu , praz, etc . dupa gust .

Turnati pe deasupra zeama strecurata .

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei , apoi dati la rece .

Puteti sa serviti cu ceapa rosie, ardei iute , cine doreste poate asezona cu otet si piper .

TIPS-URI

1

daca doriti sa scoateti mai usor racitura din vase incalziti usor in apa calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura (piftie) de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

12.04.2010, 20:47

eu cred ca la fel de bine se pot prepara si cand e mai cald , le punem la frigider , esential este sa ai carnea proaspata , reusita atunci este asigurata ,
bunica , eu ii fac la consort mancarea favorita cand am vre-un interes ascuns
de data asta interesul se numeste cuptor cu microunde sau masina de paine

ana 1

13.04.2010, 13:56

si eu o portie pls

mihaelar63 1

13.04.2010, 14:03

Ana , cele din imagine , nu mai sunt . dar am puse pentru inca o tura in congelator si fac cat ai zice ,, peste ''

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan