Roti de porc in vas roman

de Sylvia in Porc, 13 Apr 2010 | 14618 vizualizari

 

Este o mancare simpla si aromata care face fata foarte bine si unei mese festive si unui pranz de duminica: roti de porc in vas roman. Este vorba de cotletul intreg de porc legat cu ata , roti cum se numeste in Franta acest preparat de carne, care se gaseste in toate magazinele in toate variantele posibile: porc, vita, curcan, vanat.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc intreg de 1 kg,
  •  sare,
  • piper,
  • amestec de condimente pentru gratare, 
  • 50 ml ulei,
  • o lingura de sos de soya, 
  • 100 ml vin alb,
  • boia,
  • o ceapa medie,
  • putin morcov,
  • o bucata mica de telina,
  • verdeata aromata in functie de preferinte ( eu am pus rozmarin, salvie si telina) ,
  • cativa catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roti de porc in vas roman:

 Preparare :  spalam cotletul si il tamponamapoi bine cuun servet absorbant de hartie sa fie bine uscat. Il frecam cu sare , piper si boia, condimente, il impanam cu usturoi si prindem pe sub firete de ata ierburi aromate.

 Separat mixam ceapa, morcovul, telina si verdeturile si le turnam peste cotlet si repartizam peste tot un strat uniform de legume mixate ( e mai buna aceasta varianta decat orice alt aromatizant gen vegeta si da o aroma deosebita la fripturi ) . 

Facem apoi separat un amestec din ulei, vin soia si turnam peste cotlet. Il lasam la marinat cateva ore la frigider. Dupa aceea asezam cotlletul  in vasul roman, turnam peste  el sosul in care a stat la marinat, mai presaram putina verdeata , boia si optional  seminte aromate ( seminte de fenicul si anason am pus eu ) .

 L-am lasat la cuptor la 240 de grade, cu vasul acoperit , timp de 45 de minute. Am scos apoi capacul si l-am mai lasat la 220 de grade  descoperit pentru  inca 30- 45 de minute. Temperatura poate varia putin in functie de cuptor, dupa ce scoateti capacul lasati la temperatura medie sa se patrunde bine cele 30- 45 de minute.  Este gata cand este bine rumenit, eu l-am servit presarat cu putine verdeturi .

 A fost o friptura  perfecta, am facut-o si in zilele de Paste si am servit-o cu o garnitura de legume : morcovi, cartofi mici si ceapa echalote. Va doresc pofta buna daca testati reteta !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Roti de porc in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce