Rulada cu crema mascarpone

de Miha in Prajituri, 21 Apr 2010 | 13192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 150 g mascarpone
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema mascarpone:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care incorporam treptat faina si esenta de vanilie.

Punem compozitia intr-o tava (25/35 cm)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu  zahar pana devin ca o crema. Adaugam Midonul si omogenizam. Laptele il punem la fiert si cand incepe sa dea in clocot adaugam ciocolata. Dam deoparte si amestecam pana se topeste. Turnam peste copozitia de oua, amestecand continuu. Punem din nou la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit. and s-a racit complet adaugam mascarpone si mixam pana obtinem o crema fina si omogena.

Dupa ce blatul s-a racit, derulam si repartizam crema.

Pastram cateva linguri de crema pentru ornat.

Rulam din nou si dam la rece pana se intareste crema. Se portioneaza in felii potrivite si se orneaza cu restul de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu fulgi de ciocolata