Rulada Passion
Postat de: nadina73 in DulciuriAlbusurile se bat spuma apoi se pune zaharul si se mai bate putin dupa care se pune faina.Se imparte compozitia in 2 iar intr-una se pune cacao,apoi se pun in pungi separate si se taie coltul.Se...Citeste continuarea
Rulada turceasca
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pun 250 ml lapte pe foc iar restul de 250 se amestesca cu zaharul si faina (sa nu se faca cocoloase) ,apoi cand laptele fierbe se toarna in fir subtire si se amesteca bine pana devine o budinca...Citeste continuarea
Rulada de cartofi cu carne
Postat de: sandytza in Mancaruri cu carneCartofii se spala si se fierb cu coaja in apa cu o lingurita de sare. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se prajesc in ulei. Se adauga carnea tocata , se amesteca bine apoi se adauga pasta de...Citeste continuarea
Rulada din muschi de porc
Postat de: silvi0ara in PorcNormal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /*...Citeste continuarea
Rulouri cu piept de curcan
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe condimenteaza bine cu sare si piper pieptul de curcan (se poate si cu piept de pui ,in schimb eu prefer mai bine cel de curcan) apoi se pune cate o feliuta de sunca si cate una de cascaval,iar...Citeste continuarea
Rafaello
Postat de: pusikmea in DulciuriUntul se pune intr-o oala la topit, dupa care adaugam zaharul si le lasam pana se topeste si zaharul. Dupa ce s-a topit si zaharul adaugam laptele praf, 150 g nuca de cocos, esenta si sucul de...Citeste continuarea
Rulouri din pulpa de porc umplute...
Postat de: pusikmea in PorcSpalam carnea, o taiem felii ca pt snitele, o batem putin si punem feliute de cascaval si ceapa verde si rulam cu grija. Rulourile le prindem cu scobitori si le punem la prajit in ulei incins....Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: epurasha2bb in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile si zaharul, apoi faina in ploaie, amestecata cu bicarbonatul. Branza se rade si se presara usor si...Citeste continuarea
Rulada cu gem de gutui
Postat de: Julie in PrajituriSe separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina. Se amesteca...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: nadina73 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se scurge branza daca e cazul (depinde de branza) se amesteca cu ouale, faina ,grisul si vaniliile si se amesteca bine ,(trebuie sa iasa o pasta crema mai...Citeste continuarea
Risotto alla marinara
Postat de: Sylvia in Fructe de marePreparare : am inceput prin a prepara stockul, am cladit intr-un vas mai inalt fructele de mare, am adaugat legumele si verdeata , putina sare si un litru pe apa rece. L-am lasat sa...Citeste continuarea
Rulouri din muschi de porc si sunca
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriDaca muschiul de porc este bucata intreaga se taie felii subtiri care se bat putin cu ciocanul.Fiecare bucata de muschi se stropeste pe ambele parti cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Reteta de pandispan cu visine
Postat de: susu in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema. Se adauga pe rand 5 linguri de apa clocotita fiarta si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata. Se pune si...Citeste continuarea
Rulou de pui cu sos rose si orez cu...
Postat de: susu in PuiRuloul: Intinzi pieptul de pui, tai sunca presata si cascavalul cubulete iar ciupercile le tai felii. Amesteci cascavalul cu sunca si ciupercile si pui umplutura peste pieptul de pui. Presari...Citeste continuarea
Reteta de vols (cosulete)
Postat de: nadina73 in PiineSe lasa sa se dezghete aluatul de foietaj apoi se iau 2 forme de paharele mici ,unul de tuica si unul mai mic sau un capacel si se taie Se taie 3 cercuri cu paharelul de tuica apoi se ung...Citeste continuarea
Rosii umplute cu salata de vinete
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe spala rosiile si se taie capacelul de sus apoi se scobesc cu o lingurita si se lasa cu partea taiata in jos sa se scurga bine Vinetele se coc apoi se curata si se lasa la scurs putin dupa...Citeste continuarea
Rulada ,,Veselie in culori"
Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri1. Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine ,pana se omogenizeaza perfect,apoi icorporam albusul...Citeste continuarea
Rattatouille gustos
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de postSe taie felii lungi subtiri din vanata si se onduleaza pe cate o scobitoare.Palaria de ciuperca se curata si apoi cotorul se toaca marunt.Carnatul se despica si i se scoate carnea din el.Carnea de...Citeste continuarea
Reteta simpla si delicioasa de...
Postat de: Julie in Mancaruri de postCum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie: Stevia se spala foarte bine in mai multe ape.Se rup apoi cozile si nervurile mai groase. Punem apa cu un praf de sare la...Citeste continuarea
Rulouri cu surimi
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri1. orezul se fierbe cu apa si sare , se pipareaza , se oparesc si frunzele de spanac intregi , 2. surimi se incalzeste in apa fiarta usor ,se scurge , astfel se poate desface...Citeste continuarea
Rulada de curcan
Postat de: ana in Mancaruri cu carnePieptul de curcan se bate bine (eu l-am invelit in folie alimentara si apoi l-am batut ca pe snitele) Se presara branza rasa ,apoi un rand de ciuperci si un rand de ardei . Se ruleaza cu...Citeste continuarea
Rulada cu crema de vanilie
Postat de: Julie in PrajituriPentru foaie: Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor. Asezam hartie de copt in tava de...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu ton
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pregateste omleta si se lasa la racit Se scurge tonul de ulei si se amesteca bine cu untul, maslinele negre tocate si mararul. Se face ca o pasta Se unge omleta cu crema de branza apoi se...Citeste continuarea
Ruladă cu brânză dulce
Postat de: ionix in DulciuriUmplutura: Se lasa branza la scurs iar apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Foile de placinta se impart in doua parti egale, vor fi doua rulade. Luam foile pentru prima rulada si le...Citeste continuarea
Rasgulla deliciu indian
Postat de: Anastasia in DulciuriSe pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, turnati laptele intr-o punga confectionata din tifon si puneti...Citeste continuarea
Rulada cu frisca si capsune
Postat de: Anastasia in PrajituriOuale cu zaharul, sarea si sucul de lamaie se incalzesc la foc pana devin la temperatura de 45~ 50 de grade ,sa fie suportabila pentru piele daca probati cu degetul, apoi se mixeaza ouale pana se...Citeste continuarea
Rondele cu bacon si cascaval
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe decongeleaza aluatul si se intinde pe masa de lucru.Se aseaza una langa alata feliile lungi de bacon pana ce acoperim toata suprafata de aluat, apoi radem cascavalul si-l presaram deasupra...Citeste continuarea
Rulada aperitiv
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe face omleta dar sa nu fie foarte groasa(depinde de oua cat de mari sant),apoi se lasa sa se raceasca putin dupa care se unge cu crema de branza apoi se pun feliute de salata verde se ung si...Citeste continuarea
Rulada cu somon
Postat de: janet in Aperitive / GarnituriFeliile de piine le aplatizam cit putem cu un sucitor,le ungem cu crema de brinza peste care punem somonul.(toate astea le-am pregatit pe o folie de film alimentar)Acum,cu ajutorul foliei,rulam...Citeste continuarea
Rulada cu crema de lapte praf
Postat de: ionela2682 in DulciuriAmestecam bine ouale cu zaharul si cu un praf de sare pana ce-si dubleaza volumul dupa care incorporam treptat faina si cacaoa, si amestecam de jos in sus. Punem compozitia in tava tapetata...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: laylalala in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Prunele uscate se pun intr-un castron.Deasupra prunelor se toarna romul cu apa si se adauga batonul de scortisoara.Se acopera si se lasa sa stea cel putin 1...Citeste continuarea
Risotto galben (cu sofran)
Postat de: Brindusa in Aperitive / GarnituriMai intai pune intr-o ceasca cam 5 linguri de apa calduta peste sofran. Amesteca si lasa sa se dizolve. Incalzeste supa. Intr-o tigaie incapatoare topeste untul. Da focul mic, adauga ceapa...Citeste continuarea
Rulada din carne tocata
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe spala carnea, se lasa la scurs si apoi se toaca. Odata cu carnea se mai da prin masina de tocat ceapa, mararul si patrunjelul. Se amesteca bine dupa care amestecul de carne se pune intr-o...Citeste continuarea
Rulada cu crema mascarpone
Postat de: miha in PrajituriBlat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care incorporam treptat faina si esenta de vanilie. Punem compozitia intr-o tava...Citeste continuarea
Rosii umplute
Postat de: miha in PuiRosiilor li se taie cate un capacl, apoi cu o lingurita scobim miezul. Se lasa la scurs. Ceapa tocata marunt o punem la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul tocat...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de gogosi pufoase...
Postat de: epurasha2bb in DulciuriCum se prepara Reteta gustoasa de gogosi pufoase cu iaurt Galbenusurile frecate cu zaharul,iaurtul,sarea, zaharul vanilat si untul topit se amesteca apoi cu drojdia...Citeste continuarea
Rulada colorata cu spanac
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriSpanacul ales, spalat, se fierbe in apa cu sare cateva minute(10 minute), se scurege de apa, se toaca, se pune intrun castron, se adauga mararul, ceapa, usturoiul taiate marunt, 1 ou intreg si...Citeste continuarea
Racisori
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiSe calesc in tigaie cu putin ulei o ceapa dulce taiata solzisori marunti,un morcov dat pe razatoarea mica, se pune pasta de tomate vreo 2 linguri, un praf de sare si putin marar tocat fin.Se leaga...Citeste continuarea
Rulouri de piept de pui cu hribi
Postat de: Sylvia in PuiPreparare: batem bucatile de carne si le condimentam cu sare si piper. Asezam apoi pe fiecare bucata catia hribi rehidratati ( eu i-am rehidratat cu 100 ml de apa la microunde lasati pe...Citeste continuarea
Rulada cu dovleac
Postat de: dicarmencitta1957 in PrajituriSe framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom...Citeste continuarea
Rulada cu crema rapida
Postat de: Ina in PrajituriBLATUL: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa...Citeste continuarea
Roti de porc in vas roman
Postat de: Sylvia in PorcPreparare : spalam cotletul si il tamponamapoi bine cuun servet absorbant de hartie sa fie bine uscat. Il frecam cu sare , piper si boia, condimente, il impanam cu usturoi si prindem...Citeste continuarea
Rulada de pui cu cascaval si...
Postat de: rivka in PuiCei doi piepti de pui se taie in 2 astfel sa se obtina o bucata desfacuta, se acopera cu folie de plastic si se bat cu ciocanul pentru schnitzele.Se sareaza, pipereaza, se pudreaza cu paprika,...Citeste continuarea
Racitura (piftie) de porc
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriInima se pune in apa rece sa se traga sangele , restul carnurilor se razuiesc bine sa nu aiba impuritati de la parlitul soricului , se curata de grasimi si se spala bine cu apa calda ....Citeste continuarea
Rulada aurie
Postat de: liana10 in Aperitive / GarnituriAm pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure...nu prea merge...deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina...in rev....Citeste continuarea
Rulada de pui cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie pieptul de pui si se bate putin apoi se pune pe o folie de aluminiu uns cu unt. Se adauga feliile de branza dupa care se pune peste baconul taiat cubulete. Prajim 3 cremvusti, adaugam...Citeste continuarea
Rulada din carne
Postat de: ionela2682 in PorcSe inabusa putin in ulei ceapa si morcovul dupa care le punem peste carnea tocata, adaugam orezul [umflat in putina apa pe aragaz si scurs] si ouale crude, dar si smantana. Adaugam...Citeste continuarea
Raioasa delicioasa
Postat de: ionela2682 in Prajiturise bat bine ouale cu zaharul si putina sare pana se albesc,s e adauga amoniacul stins, untura, se amesteca pana la incorporarea acesteia , se adauga faina cat sa iasa un aluat vartos....Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: susu in DulciuriSeparam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zahar, sare si ½ lgt coaja de portocale. Se hidrateaza stafidele in rom si cognac...Citeste continuarea
Rulada turceasca
Postat de: pusikmea in PrajituriZaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu jumatate din laptele rece. Laptele ramas se pune la fiert. Cand clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, putin cate putin, in...Citeste continuarea