Carnea de ied se spala si se curata cu atentie .
Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica .
Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia afumata.
Se maseaza bine carnea condimentata cu putin ulei si cu pasta de rosii .
Lasati...
Aripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert.
In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe .
Pentru fierbere am folosit oala cu fierbere sub presiune .
Dupa o ora am scos aripile din zeama .
Zeama nu se arunca ....
Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri.
Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru .
Amestecati carnea condimentata cu putina faina .
Legumele se curata si se spala .
Morcovul se taie...
Puiul se curata si se spala .
Cu ajutorul unui cutit bun sau a unei foarfece de bucatarie se despica puiul pe sirea spinariii , dintr-un capat intr-altul .
Se intoarce puiul si se apasa bine pe sternul pieptului pentru a-l aplatiza cat mai tare .
Se amesteca toate...
Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita .
Condimentati carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi si ras-el hanout .
Tavaliti bucatile de curcan condimentate prin faiana de secara .
Infierbantati uleiul intr-o tava...
Ficateii se curata de pelite si se pun la infuzat cu supa calda de legume .
Ceapa si ardeiul se curata sis e toaca marunt .
Sotati ceapa si usturoiul in ulei .
Cand ceapa devine sticloasa se aduga pasta de ardei copti . Amestecati si puneti ficateii .
Cand...
Prepararea este extrem de simpla.
Bucata de carne se condimenteaza cu condimentele date.
Dupa aceasta se unge cu pasta de ardei si pasta de rosii si usturoiul dat prin presa.
Nu uitati sa sarati.
Nu am mai folosit ulei pentru ca pulpa de porc a avut suficienta grasime...
Se pun la infierbantat 3 l apa cu otetul infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper .
Cand da aceasta marinata in clocot se opreste focul si se introduce in ea carnea de fazan .
Eu am lasat carnea...
Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore .
Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin.
Carnea se taie in felii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, rozmarin si scortisoara.
Datii feliile de carne prin faina...
Carnea de purcel se taie cuburi.
Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt .
Sotati prazul si usturoiul in ulei .
Adaugati carnea de purcel pana cand devine albicioasa .
Puneti pasata de rosii si faina . Sarati si amestecati .
Imediat se toarna...
Bucatile de pulpa se taie mai groase .
Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda .
Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati usturoiul .
Carnea se aseaza in tava pe mijloc , iar pe margine se aseaza carnatul afumat de casa ....
Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie.
Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .
Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati .
Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul...
Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa .
Legumele se curata si se spala .
Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina , patrunjel radacina , foaie de dafin , boabe de piper si cartofi la fiert .
Ceapa se taie in doua si...
Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta.
Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati.
Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, se toarna deasupra rosiile pasate.
Diluati cu o cana de apa. Adaugati pasta...
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste .
Sotati in ulei ceapa si usturoiul .
Cand acestea incep sa devina sticloase se pune carnea de curcan . Sarati .
In momentul in care se albeste carnea se taoarna...
Ceapa se taie marunt si se soteaza in ulei .
Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit .
prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.
Eu folosesc o cratita Tefal antiaderenta cu care nu...
Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime.
Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati .
Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de mirodenii si frunzele d edafin maruntite .
Fierbeti timp de o ora costita , pana devine carnea moale ....
Pieptul de pui se taie cubulete .
Am introdus in vasul robotului de bucatraie pieptul de pui , usturol , ceapa , ulei , sare, piper si cimbru.
Toate acestea le-am maruntit . Dureaza 5 secunde .
Am adugat miezul de paine inmuiat in lapte si api stors .Omogenizati .
Nu...
Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa .
Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa .
Intre timp spalati si tocati marunt ardeiul,usturoiul si ceapa .
Se scoate carnea de gaina din cratita [ puteti...
Grasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata .
Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire .
Eu am preparat jumerile la multicookerul Philipps din dotare .
Setez pe programul fry timp de 30 minute ....
Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant .
Sarati si piparati carnea .
Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok antiaderenta .
Nu este nevoie de ulei carnea elibereaza suficienta grasime .
Cand carnea este rumena pe ambele parti se...
Cartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare .
Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi].
Se pun cartofii taiati impreuna cu carnatul de casa intr-o cratita si se toarna deasupra o cana cu apa .
Dupa primul...
Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata .
In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc .
Introduceti pe lungime doua sau trei bucati de morcov crud [ curatat ].
Bucatile de carne sarate si piparate se prajesc pe toate...
Pulpele de pui au fost fierte initial in zeama de pui cu legume .
Pulpele de pui se pun la prajit pe ambele parti pana se rumeneste pielea .
Turnati deasupra bulionul de rosiii .
Puneti sa fiarba un clocot impreuna cu usturoiul fin feliat .
Adugati la fiert foaia de...
Portionati pulpa de porc in felii mari si mai groase.
Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare .
Condimentati carnea cu harissa, usturoi si chilli .
Dati feliile de carne prin faina alba si le prajiti in ulei incins ,pana incepe sa se...
Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati.
Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa .
Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare si tulpinile de la...
Costita de porc se taie in bucati mai mari si se fierbe 30 minute in apa cu sare.
In oala se pun boabele de ienibahar , foaia de dafin si cimbrul sa aromatizeze carnea .
Usturoiul se curata si se piseaza
Se scoate costita si cat este inca calda se unge cu usturoi pisat...
Varza acra se desface in foi . Acestea se curata de nervurile prea groase si se taie in jumatati daca sunt prea mari .
Acum depinde de fiecare casa cat de mari sunt sarmalele . Ale mele sunt medii si frunza este cat palma mea [ care este mai mica ]
Pasatul se spala din mai...
Carnea de vacuta se feliaza in bucati subtiri care apoi se bat cu batatorul de snitele.
Incercati sa bateti carnea cat de subtire posibil . Daca credeti ca puteti sa o rupeti atunci carnea poate fi pusa intre doua pungi .
Feliile de carne se sareaza si se pipareaza . Apoi se ung pe...
Fasolea se spala si se pune sa se inmmoaie in multa apa calduta pana a doua zi.
Se scurge fasole de apa [ daca mai este] si se pune la fiert in slow cooker Crock Pot timp de 3 ore, cu butonul pe functia High.
Sarati fasolea, adaugati o frunza de dafin si puneti capacul lasand slow...
Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi
Carnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia afumata. Se maseaza bine carnea condimentata cu putin ulei si cu pasta de rosii . Lasati...
Aripi de gascan la cuptor
Aripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert. In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe . Pentru fierbere am folosit oala cu fierbere sub presiune . Dupa o ora am scos aripile din zeama . Zeama nu se arunca ....
Tocanita de vitel a mamei
Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru . Amestecati carnea condimentata cu putina faina . Legumele se curata si se spala . Morcovul se taie...
Pui a la Crapaudine
Puiul se curata si se spala . Cu ajutorul unui cutit bun sau a unei foarfece de bucatarie se despica puiul pe sirea spinariii , dintr-un capat intr-altul . Se intoarce puiul si se apasa bine pe sternul pieptului pentru a-l aplatiza cat mai tare . Se amesteca toate...
Cubulete de curcan cu varza de Bruxelles si baby carrots
Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita . Condimentati carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi si ras-el hanout . Tavaliti bucatile de curcan condimentate prin faiana de secara . Infierbantati uleiul intr-o tava...
Ficatei de pui cu ardei copt si brandy
Ficateii se curata de pelite si se pun la infuzat cu supa calda de legume . Ceapa si ardeiul se curata sis e toaca marunt . Sotati ceapa si usturoiul in ulei . Cand ceapa devine sticloasa se aduga pasta de ardei copti . Amestecati si puneti ficateii . Cand...
Pulpa porc la slow cooker Crock Pot
Prepararea este extrem de simpla. Bucata de carne se condimenteaza cu condimentele date. Dupa aceasta se unge cu pasta de ardei si pasta de rosii si usturoiul dat prin presa. Nu uitati sa sarati. Nu am mai folosit ulei pentru ca pulpa de porc a avut suficienta grasime...
Fazan cu ciuperci si smantana
Se pun la infierbantat 3 l apa cu otetul infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper . Cand da aceasta marinata in clocot se opreste focul si se introduce in ea carnea de fazan . Eu am lasat carnea...
Escalop de caprior cu coniac
Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, rozmarin si scortisoara. Datii feliile de carne prin faina...
Tocanita de purcel cu praz si usturoi
Carnea de purcel se taie cuburi. Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt . Sotati prazul si usturoiul in ulei . Adaugati carnea de purcel pana cand devine albicioasa . Puneti pasata de rosii si faina . Sarati si amestecati . Imediat se toarna...
Friptura de porc cu carnati afumati, la tava
Bucatile de pulpa se taie mai groase . Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda . Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati usturoiul . Carnea se aseaza in tava pe mijloc , iar pe margine se aseaza carnatul afumat de casa ....
Berbecut cu cartofi la tava
Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie. Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere . Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati . Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul...
Tafelspitz vienez
Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa . Legumele se curata si se spala . Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina , patrunjel radacina , foaie de dafin , boabe de piper si cartofi la fiert . Ceapa se taie in doua si...
Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde
Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, se toarna deasupra rosiile pasate. Diluati cu o cana de apa. Adaugati pasta...
Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste . Sotati in ulei ceapa si usturoiul . Cand acestea incep sa devina sticloase se pune carnea de curcan . Sarati . In momentul in care se albeste carnea se taoarna...
Orez cu carne de vacuta si spanac
Ceapa se taie marunt si se soteaza in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit . prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Eu folosesc o cratita Tefal antiaderenta cu care nu...
Costite de porc lipicioase
Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati . Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de mirodenii si frunzele d edafin maruntite . Fierbeti timp de o ora costita , pana devine carnea moale ....
Crochete de pui
Pieptul de pui se taie cubulete . Am introdus in vasul robotului de bucatraie pieptul de pui , usturol , ceapa , ulei , sare, piper si cimbru. Toate acestea le-am maruntit . Dureaza 5 secunde . Am adugat miezul de paine inmuiat in lapte si api stors .Omogenizati . Nu...
Paprikas unguresc de gaina
Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa . Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa . Intre timp spalati si tocati marunt ardeiul,usturoiul si ceapa . Se scoate carnea de gaina din cratita [ puteti...
Jumeri prajite cu mar, la multicooker
Grasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata . Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire . Eu am preparat jumerile la multicookerul Philipps din dotare . Setez pe programul fry timp de 30 minute ....
Ratoi cu rozmarin si ghimbir
Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant . Sarati si piparati carnea . Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok antiaderenta . Nu este nevoie de ulei carnea elibereaza suficienta grasime . Cand carnea este rumena pe ambele parti se...
Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici
Cartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare . Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi]. Se pun cartofii taiati impreuna cu carnatul de casa intr-o cratita si se toarna deasupra o cana cu apa . Dupa primul...
Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava
Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata . In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc . Introduceti pe lungime doua sau trei bucati de morcov crud [ curatat ]. Bucatile de carne sarate si piparate se prajesc pe toate...
Pulpe de pui in sos tomat
Pulpele de pui au fost fierte initial in zeama de pui cu legume . Pulpele de pui se pun la prajit pe ambele parti pana se rumeneste pielea . Turnati deasupra bulionul de rosiii . Puneti sa fiarba un clocot impreuna cu usturoiul fin feliat . Adugati la fiert foaia de...
Felii de carne cu dovlecei si cascaval
Portionati pulpa de porc in felii mari si mai groase. Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare . Condimentati carnea cu harissa, usturoi si chilli . Dati feliile de carne prin faina alba si le prajiti in ulei incins ,pana incepe sa se...
Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi
Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare si tulpinile de la...
Costita ardeiata cu cartofi copti
Costita de porc se taie in bucati mai mari si se fierbe 30 minute in apa cu sare. In oala se pun boabele de ienibahar , foaia de dafin si cimbrul sa aromatizeze carnea . Usturoiul se curata si se piseaza Se scoate costita si cat este inca calda se unge cu usturoi pisat...
Duo de sarmale cu varza si carne
Varza acra se desface in foi . Acestea se curata de nervurile prea groase si se taie in jumatati daca sunt prea mari . Acum depinde de fiecare casa cat de mari sunt sarmalele . Ale mele sunt medii si frunza este cat palma mea [ care este mai mica ] Pasatul se spala din mai...
Snitele de vacuta cu smantana si mustar
Carnea de vacuta se feliaza in bucati subtiri care apoi se bat cu batatorul de snitele. Incercati sa bateti carnea cat de subtire posibil . Daca credeti ca puteti sa o rupeti atunci carnea poate fi pusa intre doua pungi . Feliile de carne se sareaza si se pipareaza . Apoi se ung pe...
Iahnie de fasole alba Domus cu carne de porc la slow cooker Crock Pot
Fasolea se spala si se pune sa se inmmoaie in multa apa calduta pana a doua zi. Se scurge fasole de apa [ daca mai este] si se pune la fiert in slow cooker Crock Pot timp de 3 ore, cu butonul pe functia High. Sarati fasolea, adaugati o frunza de dafin si puneti capacul lasand slow...