mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete / Mancaruri cu carne

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

In Mancaruri cu carne la 10 Mai 2021

Carnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia afumata. Se maseaza bine carnea condimentata cu putin ulei  si cu pasta de rosii . Lasati...

Aripi de gascan la cuptor

In Mancaruri cu carne la 26 Apr 2021

 Aripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert. In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe . Pentru fierbere am folosit oala cu fierbere sub presiune . Dupa o ora am scos aripile din zeama . Zeama nu se arunca ....

Tocanita de vitel a mamei

In Vita la 19 Apr 2021

Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru . Amestecati carnea condimentata cu putina faina . Legumele se curata si se spala . Morcovul se taie...

Pui a la Crapaudine

In Pui la 16 Apr 2021

Puiul se curata si se spala . Cu ajutorul unui cutit bun sau a unei foarfece de bucatarie se despica puiul pe sirea spinariii , dintr-un capat intr-altul . Se intoarce puiul si se apasa bine pe sternul pieptului pentru a-l aplatiza cat mai tare . Se amesteca toate...

Cubulete de curcan cu varza de Bruxelles si baby carrots

In Curcan la 12 Apr 2021

 Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita . Condimentati   carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi  si ras-el hanout . Tavaliti bucatile de curcan condimentate  prin faiana de secara . Infierbantati uleiul intr-o tava...

Ficatei de pui cu ardei copt si brandy

In Ficat la 3 Apr 2021

Ficateii se curata de pelite si se pun la infuzat cu supa calda de legume . Ceapa si ardeiul se curata sis e toaca marunt . Sotati ceapa si  usturoiul in ulei . Cand ceapa devine sticloasa se aduga pasta de ardei copti . Amestecati  si puneti ficateii . Cand...

Pulpa porc la slow cooker Crock Pot

In Porc la 22 Mar 2021

Prepararea este extrem de simpla. Bucata de carne se condimenteaza cu condimentele date. Dupa aceasta se unge cu pasta de ardei si pasta de rosii si usturoiul dat prin presa. Nu uitati sa sarati. Nu am mai folosit ulei pentru ca pulpa de porc a avut suficienta grasime...

Fazan cu ciuperci si smantana

In Mancaruri cu carne la 22 Mar 2021

 Se pun la infierbantat 3 l apa  cu otetul  infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper . Cand da aceasta marinata in clocot se opreste focul si se introduce in ea carnea de fazan . Eu am lasat carnea...

Escalop de caprior cu coniac

In Mancaruri cu carne la 15 Mar 2021

Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, rozmarin si scortisoara. Datii feliile de carne prin faina...

Tocanita de purcel cu praz si usturoi

In Porc la 17 Feb 2021

Carnea de purcel se taie cuburi. Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt . Sotati prazul si usturoiul in ulei . Adaugati carnea  de purcel pana cand devine albicioasa . Puneti pasata de rosii si faina . Sarati si amestecati . Imediat se toarna...

Friptura de porc cu carnati afumati, la tava

In Porc la 15 Feb 2021

Bucatile de pulpa se taie mai groase . Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda . Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati usturoiul . Carnea se aseaza in tava pe mijloc , iar pe margine se aseaza carnatul afumat de casa ....

Berbecut cu cartofi la tava

In Oaie la 15 Feb 2021

 Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie. Nu este problema ca  pulpa de berbecut pare pe exterior mai  grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere . Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati . Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul...

Tafelspitz vienez

In Vita la 15 Feb 2021

 Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa . Legumele se curata si se spala . Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina , patrunjel radacina , foaie de dafin , boabe de piper si cartofi la fiert . Ceapa se taie in doua si...

Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

In Porc la 15 Feb 2021

Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, se toarna deasupra rosiile pasate. Diluati cu o cana de apa. Adaugati pasta...

Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana

In Curcan la 7 Feb 2021

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste . Sotati in ulei ceapa si usturoiul . Cand acestea incep sa devina sticloase se pune carnea de curcan . Sarati . In momentul in care se albeste carnea se taoarna...

Orez cu carne de vacuta si spanac

In Vita la 1 Feb 2021

Ceapa se taie marunt si se soteaza in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit . prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Eu folosesc o cratita  Tefal antiaderenta  cu care nu...

Costite de porc lipicioase

In Porc la 1 Feb 2021

Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati . Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de mirodenii si frunzele d edafin maruntite . Fierbeti timp de o ora costita , pana devine carnea moale ....

Crochete de pui

In Pui la 1 Feb 2021

Pieptul de pui se taie cubulete . Am introdus in vasul robotului de bucatraie pieptul de pui , usturol , ceapa , ulei , sare, piper si cimbru. Toate acestea le-am maruntit . Dureaza 5 secunde . Am adugat miezul de paine inmuiat in lapte si api stors .Omogenizati . Nu...

Paprikas unguresc de gaina

In Pui la 28 Ian 2021

Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa . Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa . Intre timp spalati si tocati marunt ardeiul,usturoiul si ceapa . Se scoate carnea de gaina din cratita [ puteti...

Jumeri prajite cu mar, la multicooker

In Porc la 20 Ian 2021

Grasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata . Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire . Eu am preparat jumerile la multicookerul Philipps din dotare . Setez pe programul fry  timp de 30 minute ....

Ratoi cu rozmarin si ghimbir

In Rata la 18 Ian 2021

Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant . Sarati si piparati carnea . Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok  antiaderenta . Nu este nevoie de ulei carnea elibereaza suficienta grasime . Cand carnea este rumena pe ambele parti se...

Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici

In Porc la 18 Ian 2021

Cartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare  . Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi]. Se pun cartofii taiati impreuna cu carnatul de casa intr-o cratita si se toarna deasupra o cana cu apa . Dupa primul...

Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava

In Vita la 11 Ian 2021

 Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata . In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc . Introduceti pe lungime doua sau trei bucati de morcov crud [ curatat ]. Bucatile de carne sarate si piparate se prajesc pe toate...

Pulpe de pui in sos tomat

In Pui la 11 Ian 2021

Pulpele de pui au fost fierte initial in zeama de pui cu legume . Pulpele de pui se pun la prajit pe ambele parti pana se rumeneste pielea . Turnati deasupra bulionul de rosiii . Puneti sa fiarba un clocot impreuna cu usturoiul fin feliat . Adugati la fiert foaia de...

Felii de carne cu dovlecei si cascaval

In Porc la 11 Ian 2021

 Portionati pulpa de porc in felii mari si mai groase. Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare . Condimentati carnea cu harissa, usturoi si chilli . Dati feliile de carne prin faina alba si le prajiti in ulei incins  ,pana incepe sa se...

Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

In Oaie la 4 Ian 2021

Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa .   Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare  si tulpinile de la...

Costita ardeiata cu cartofi copti

In Porc la 28 Dec 2020

Costita de porc se taie in bucati mai mari si se fierbe 30 minute in apa cu sare. In oala  se pun boabele de ienibahar , foaia de dafin si cimbrul sa aromatizeze carnea . Usturoiul se curata si se piseaza Se scoate costita si cat este inca calda se unge cu usturoi pisat...

Duo de sarmale cu varza si carne

In Mancaruri cu carne la 28 Dec 2020

 Varza acra se desface in foi . Acestea se curata de nervurile prea groase si se taie in jumatati daca sunt prea mari . Acum depinde de fiecare casa cat de mari sunt sarmalele . Ale mele sunt medii si frunza este cat palma mea [ care este mai mica ] Pasatul se spala din mai...

Snitele de vacuta cu smantana si mustar

In Vita la 28 Noi 2020

Carnea de vacuta se feliaza in bucati subtiri care apoi se bat cu batatorul de snitele. Incercati sa bateti carnea cat de subtire posibil . Daca credeti ca puteti sa o rupeti atunci carnea poate fi pusa intre doua pungi . Feliile de carne se sareaza si se pipareaza . Apoi se ung pe...

Iahnie de fasole alba Domus cu carne de porc la slow cooker Crock Pot

In Porc la 22 Noi 2020

Fasolea se spala si se pune sa se inmmoaie in multa apa calduta pana a doua zi. Se scurge fasole de apa [ daca mai este] si se pune la fiert in slow cooker Crock Pot timp de 3 ore, cu butonul pe functia High. Sarati fasolea, adaugati o frunza de dafin si puneti capacul lasand slow...

Afisate 31 - 60 din 483 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]