Friptura de porc cu carnati afumati, la tava

de mihaelar63 in Porc, 15 Feb 2021 | 2542 vizualizari

 

 Inca afara este foarte frig si cuptorul poate sa coaca linistit . Este buna cate o friptura consistenta si gustoasa pe asemenea vreme .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 600 gr carnat afumat -de casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 2 tije telina apio
  • 2 linguri pasta de ardei cu telina -de casa
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita rasa salvie uscata maruntita
  • piper negru macinat
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • Pireu simplude cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu carnati afumati, la tava:

  1. Bucatile de pulpa se taie mai groase .
  2. Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda .
  3. Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati usturoiul .
  4. Carnea se aseaza in tava pe mijloc , iar pe margine se aseaza carnatul afumat de casa .
  5. Distribuiti in mod egal legumele taiate si mirodeniile maruntite .
  6. Condimentati cu piper si boia dulce de ardei . Sarati.
  7. Turnati deasupra uleiul si o cana cu apa .
  8. Tava se imacheteaza in folie de aluminiu si se lasa la cuptor la 220 grade C timp de 45 minute .
  9. Dupa acest timp se scoate folia si se lasa sa scada sosul format .
  10. Pireul simplu de cartofi se amesteca cu putina grasime  si legume coapte din tava cu friptura .
  11. Portionati carnatul
  12. Serviti friptura cu pireu cald , insotita de muraturile preferate .
  13.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu suntem mari amatori , dar cele doua beri Peroni aburinde ce au aparut subit de pe balcon , au mers perfect cu friptura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu carnati afumati, la tava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc, la tava