Duo de sarmale cu varza si carne

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 28 Dec 2020 | 2409 vizualizari

 

  Mereu sotul meu spune ca nu-i tai suficienta varza langa sarmale . Poate pentru ca mai nou nici nu pun varza taiata nici sub sarmale nici deasupra . Consider ca avem oale suficient de bune incat sa nu ardem sarmalele,De data aceasta am zis ca fac o combinatiune, sa fie toata lumea multumita . Sarmalele le-am infasurat in varza acra iar langa ele am pus varza dulce taiata cu carne .

 

INGREDIENTE

Pt.sarmale

  • 1 varza acra
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 700 gr carne tocata amestec , vita + porc
  • 200 slanina afumata
  • 200 gr orez cu bob mare
  • 200 pasat , porumb macinat mare [crupe de porumb]
  • 1 lingurita cu varf de boia dulce de ardei
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • sare

Pt . varza cu carne

  • 1 varza mica verde
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 300 gr piept de porc afumat
  • 400 gr carne de porc macra [ fara grasime ]
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit.
  • 1 ingurita rasa boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 2 pahare bulion de rosii -de casa
  • 1 manunchi de cimbru uscat
  • 2 tulpini marar uscat
  • 2 crengute busuioc verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo de sarmale cu varza si carne:

  1.  Varza acra se desface in foi . Acestea se curata de nervurile prea groase si se taie in jumatati daca sunt prea mari .
  2. Acum depinde de fiecare casa cat de mari sunt sarmalele . Ale mele sunt medii si frunza este cat palma mea [ care este mai mica ]
  3. Pasatul se spala din mai multe ape consecutiv , pana se elimina partea albicioasa a cojii porumbului . Aceasta coaja este mai subtire si se ridica inspre suprafata apei .
  4. Pasatul se pune din timp la hidratat cateva ore sau daca ati uitat se da un clocot . Pasatul se incorporeaza in materialul de sarmale dupa racire , daca a fost fiert .
  5. Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei .
  6. Adugati slaninuta afumata taiata cubulete .
  7. Cand ceapa devine sticloasa se aduga boiaua,cimbrul  si piperul , se amesteca cu orezul si pasatul hidratat .
  8. Atentie !!! Sarati mai putin decat de obicei pentru ca varza murata contine si ea sare .Daca  varza murata  este prea sarata se tine la desarat in apa rece .
  9. Trageti vasul de pe foc si incorporati in compozite carnea tocata .
  10. Eu o amestec cu mana , asa ca pe un aluat .
  11.  Impachetati sarmale care le asezati in vas . Pe fundul vasului se pun ierburile uscate , busuiocul si frunza de dafin .
  12. Am folosit un vas de fonta groasa care se poate pune in cuptor .
  13. In etapa a doua am taiat cepele si ardeii marunt .
  14. Carnea de porc se taie cuburi mai mari si pieptul de porc afumat l se feliaza si se increasteaza .
  15. Le-am calit in ulei . Sarati , piparati si puneti boia .
  16. Am adugat varza dulce maruntita si am pus un pahar de bulion .
  17. Dupa ce a dat un clocot am pus varza dulce cu carne langa sarmale
  18. Deasupra am pus restul de bulion si am stropit cu putin ulei .
  19. Peste vas am pus o foaie de copt mototolita si udata . Aceasta va permite amestecul sa respire la copt dar va proteja partea superioara a mancarii sa nu se arda .
  20. Se da vasul la cuptor la 180 grade timp de o ora . Dupa aceasta am scazut temeratura la 100 grade si l-am mai lasat o ora si jumatate .
  21. Serviti sarmalutele cu varza , alaturi de smantana , ceapa , si ardei iute .
  22.           Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Aceste sarmale si varza se pot prepara din timp si le puneti la fiert doar a doua zi .

2

Atentie !!! Sarati mai putin decat de obicei pentru ca varza murata contine si ea sare .Daca varza murata este prea sarata se tine la desarat in apa rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Duo de sarmale cu varza si carne" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in oala de lut