Ficatei de pui cu ardei copt si brandy

de mihaelar63 in Ficat, 3 Apr 2021 | 2583 vizualizari

 

 Iarna a trecut si abia acum mi-am amintit de pasta de ardei copti . Acum se gaseste cate un ardei pe tot parcursul anului . Dar eu am fost prevazatoare si mi-am pregatit traditionala mea pasta de ardei copti cu telina . Nu s-ar putea spune ca o folosesc mereu dar este favorita mea in topul ingredientelor folosite . Merge la ciorba , merge la tocanita , merge la friptura !!!
 Ce sa mai zic ca am facut o boroboata . Am sarat prea tare zeama de legume pregatita pentru ciorba de perisoare . Am scos zeama filtrata si am pus apa . Mi-a fost mila sa arunc bunatate de zeama gustoasa .Asa ca am infuzat cu zeama fierbinte ficateii ce-si asteptau randul la gatit .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei pui
  • 1 l supa de legume
  • 100 ml ulei
  • 50 ml brandy sau wiskey
  • 2 linguri pasta ardei copt cu telina
  • 2 cepe rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita zaatar
  • 1/2 linguria piper negru macinat
  • 1/2 lingurita boia dulce afumata
  • sare
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu ardei copt si brandy:

  1. Ficateii se curata de pelite si se pun la infuzat cu supa calda de legume .
  2. Ceapa si ardeiul se curata sis e toaca marunt .
  3. Sotati ceapa si  usturoiul in ulei .
  4. Cand ceapa devine sticloasa se aduga pasta de ardei copti . Amestecati  si puneti ficateii .
  5. Cand ficateii incep sa fiarba [ vor elibera lichid ] se toarna deasupra brandy .
  6. Nu va faceti griji ,alcoolul se va volatiliza la fierbere .
  7. Condimentati cu zaatar , piper , boia si sarati .
  8. Daca este nevoie adugati cate putina zeama de legume .
  9. Prin fierbere  ficateii se zdrobesc usor si aceea parte formeaza un sos gustos .
  10. Gustati si condimentati sau sarati daca mai este necesar .
  11. La servire se aduga verdeata pentru prospetime . Eu am pus codite de ceapa verde tocate .
  12. Ficateii cu ardei copt si brandy se pot servi cu garnitura preferata .
  13. Noi am servit impreuna cu pireu de cartofi si salata de castraveti .
  14. Acest prepart este potrivit si pentru cei ce tin dieta . In acest caz ficateii se servesc cu salata preferata .
  15. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ca sa obtii ficatei pufosi acestia se sareaza doar la sfarsitul prepararii . Eu in mod special am dorit sa fie sarati de la inceput pentru ar amne cat de cat intregi .Oricum se sfarama usor la fiert .

2

Daca nu aveti brandy se poate pune si wiskey.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu ardei copt si brandy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)