mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete / Mancaruri cu carne

Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi

In Porc la 9 Ian 2024

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si cateva fire de patrunjel verde. Cotletul de porc se feliaza in 3 bucati mai groase. Condimentati feliile de carne cu sare si chilli. Infierbantati intr-o tigaie uleiul si untul. Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si...

Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval

In Vita la 12 Sep 2022

Iata cum se prepara Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval: Feliile de carne se subtiaza cu batatorul de snitele . Se condimenteaza cu sare,rozmarin si piper negru macinat . Se trec bucatile de carne prin faina alba si se prajesc usor pe ambele parti in tigaia cu ulei ....

Kleftiko de miel cu cartofi

In Oaie la 11 Apr 2022

Se  portioneaza carnea in bucati potrivite si cartofii se taie cuburi .  Ceapa si rosiile  se taie rondele . Intr-un vas se pune carnea si cartofii si se condimenteaza cu sare , piper , oregano , mustar .  Amestecati totul impreuna cu uleiul de masline ,...

Tocana de cartofi si carnati de casa

In Porc la 28 Feb 2022

Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei. Ceapa trebuie maruntita . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia . Adaugati pasta de kapia si amestecati . Turnati cam 1 l apa . Puneti foaia de dafin . Cartofii...

Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa

In Rata la 24 Ian 2022

Cum se prepara Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate . Curatati cartofii si taiati rondele . Se incinge o tigaie antiaderenta . Cand tigaia este fierbinte se pun bucatile de carne cu pielea in jos sa...

Mancare de varza cu sunca

In Mancaruri cu carne la 17 Ian 2022

 Varza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt. Rosia se marunteste.  Sunca se taie marunt si se prajeste impreuna cu ceapa pana cand ceapa devine sticloasa . Puneti la calit varza cruda. Sarati, puneti boiaua de ardei , rosia tocata si amestecati . Se pune...

Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc

In Porc la 17 Ian 2022

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos . Carnatii se taie rondele si se prajesc in ulei ca sa elibereze  mai bine din aroma lor , Cand carnatii incep sa...

Ceafa de porc cu maghiran, la cuptor

In Porc la 10 Ian 2022

 Feliile de carne se sareaza si se pipereaza . Ungeti feliile de ceafa cu rosii pasate proaspete  pe ambele parti. Puteti inlocui rosiile pasate proaspete cu ketchup sau cu pasta de rosii. Presarati pe ambele parti ale carnii , maghiranul maruntit. Treceti...

Piept de pui impanat, la Multicooker 5 in 1 Digital 5,6 l Crock Pot-reteta nr.1900

In Pui la 30 Dec 2021

 Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Introduceti cartofii in cuva aparatului de gatit si ii amestecati cu putin ulei, 100 ml apa, patrunjel verde tocat si ii sarati. Pieptul de pui se taie in jumatati si se spala. Fiecare bucata de carne se inteapa cu...

Friptura de Craciun

In Porc la 27 Dec 2021

 Bucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm . Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget . Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna deasupra apa rece pana in momentul  fierberii .  Asezati in tava bucatile de carne si printre...

Tocanita cu ce ai

In Mancaruri cu carne la 20 Dec 2021

 Legumele se curata si se spala. Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei . Carnea se spala si se feliaza in bucati  de marime potrivita . Puneti tot acum foaia de dafin pentru ca isi va lasa mai bine aroma prin prajire .  Adugati pasta de ardei si cea de...

Snitele pufoase cu usturoi

In Porc la 12 Dec 2021

 Pulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele .   Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat .   In acelasi timp le sarati si le condimentati cu piper negru macinat . Ouale se sparg fiecare separat pentru a se verifica...

Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

In Vita la 6 Dec 2021

Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele .  Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm .  Morcovii se curata si se taie rondele . Usturoiul se curata si se taie in feliute fine.  Se pune carnea in tava...

Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc

In Pui la 6 Dec 2021

 Legumele se curata si se maruntesc . Sotati legumele in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt .   Puneti boia si amestecati . Imediat se pune apa cat sa acopere carnea si se fierbe inabusit jumatate de ora . Rosiile...

Tocana de berbecut cu cartofi

In Oaie la 29 Noi 2021

 Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea  de berbecut. Sotati ceapa si ardeiul in untura de porc. Adugati carnea si o lasati sa se inabuse...

Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor

In Porc la 28 Noi 2021

 Bucatile de ceafa  se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita,  o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare  . Daca faceti din timp aceasta operatiune , pastrati carnea la rece . Va fi mai gustoasa   Cartofii se...

Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor

In Oaie la 22 Noi 2021

 Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga  . Deasupra se toarna vinul  si se lasa la marinat peste noapte . De cate ori va amintit...

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

In Porc la 22 Noi 2021

 Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.  Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan.  Ungeti ciolanul pe deasupra cu pasta iute de ardei. Presarati cimbru peste tot. Nu este...

Ceafa de porc ca la Cluj

In Porc la 4 Oct 2021

 Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute . Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare . Masati carnea si o lasati la rece cateva ore . La mine a stat cam vreo 6 . Se pune carnea intr-o tava mare . Printre feliile...

Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac

In Pui la 20 Sep 2021

Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie . Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat . La urma se unge cu pasta iute de ardei si putin ulei , apoi  se maseaza din nou bine. Se poate lasa pieptul de pui la marinat la rece...

Costita de Praid - reteta nr.1850

In Porc la 12 Sep 2021

In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli . Am turanat pe deasupra  o9 bere neagra irlandeza . Am lasat sa se marineze la rece timp de cateva ore . Inainte de a pleca la drum am re-codimentat costita cu...

Piept de pui cu orez si fasole verde

In Pui la 23 Aug 2021

 Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie cubulete . Restul legumelor se taie marunt sau dupa preferinta . Sotati tote legumele inclusiv usturoul maruntit in ulei . Adugati pieptul  de pui spalat si taiat cuburi . Cand pieptul de pui se albeste se aduga...

Spata de caprior la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

In Mancaruri cu carne la 31 Iul 2021

 Carnea de caprior se sareaza, se pipereaza.  Se pune uleiul in cuva aparatului si se prajeste  carnea usor pe toate partile . Se toarna o cana cu apa deasupra si se pun foile de dafin ,otetul de afine,  usturoiul , boiaua dulce  si rozmarinul . Se...

Costite de porc adevarate, la gratar

In Porc la 26 Iul 2021

Costitele de porc se spala si se pun intr-o cratita mare. Se sareaza. Se pun foile de dafin, cepele intregi si crengutele de cimbru. Se toarna deasupra berea si apa cat sa le acopere. Se fierb costitele cam o ora, sub capac. Opriti fierberea si le scurgeti de lichid...

Costita de miel cu tarhon

In Oaie la 25 Iul 2021

 Costita de miel se curata, se spala si se taie in doua. Se pregateste intr-o oala vin, foaie de dafin, sare si cateii de usturoi. Se pune la fiert costita in oala pregatita. Tot acum introduceti la fiert si jumatate din tarhonul verde. Cand carnea incepe sa se...

Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

In Porc la 19 Iul 2021

 Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit . In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde si patrunjel . Carnea se sareaza si se condimenteaza cu zaatar, usturoi granulat  si fulgi de...

Costita de vacuta cu legume

In Vita la 11 Iul 2021

Legumele se curata si se spala . Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea . Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa . Puneti la fiert pentru inceput carnea de vacuta impreuna cu foaia...

Purcel cu morcovi si mazare verde

In Porc la 5 Iul 2021

Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca urmeaza sezonul plin al legumelor proaspete .Mazarea si morcovii parca erau pe gustul meu . Bucata de...

Pastrama din piept de rata

In Rata la 14 Iun 2021

Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore.  Intai am incalzit apa  sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si aroma saramura.  Dupa racire se pune carnea in saramura. In anotimpul cald se tine saramura cu...

Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

In Mancaruri cu carne la 17 Mai 2021

Usturoiul si ceapa verde se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate . Omogenizati amestecul pentru...

Afisate 1 - 30 din 483 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]