Fazan cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 22 Mar 2021 | 2854 vizualizari

 

 Mare bucluc cu fazanul acesta !!! I-am spus sotului ca eu nu vreau sa-l vad decat cand este dezbracat de pene. Nu prea-mi place mie cum miroase asa ...salbatic. M-a intrebat cum sa procedeze cu el ? Raspunsul este YouTube . Gasesti ce vrei acolo. Solutia a fost sa fie jupuit direct de piele si pene .
 L-a pus afara la rece si dimineata pe cand m-am trezit fazanul s-a prezentat asa cum l-am dorit : curat , portionat , fara pene .
 Regretul meu a fost ca nu i-am facut poza inainte de operatiunea de curatire .

 

INGREDIENTE

  • Pieptul si picioarele de la fazan =aprox 700 gr
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 gogosar
  • 3 catei usturoi
  • 400 gr ciuperci champignon de Paris , maruntele -din saramura
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri otet de mere infuzat cu zmeura
  • 1 lingurita rasa boabe de piper
  • 2 linguri rase de faina alba
  • 1 lingurita rozmarin uscat maruntit
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta tarhon
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1.2 lingurita nucsoara macinata
  • 1 manuta de patrunjel verde tocat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fazan cu ciuperci si smantana:

  •  Se pun la infierbantat 3 l apa  cu otetul  infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper .
  • Cand da aceasta marinata in clocot se opreste focul si se introduce in ea carnea de fazan .
  • Eu am lasat carnea la marinat 3 ore dar se poate  lasa si de seara pana dimineata .
  • Dupa marinare se scoate carnea si se lasa sa se uste putin la aer . daca are exces de lichid se tamponeaza cu ajutorul unui prosop .
  • Intr-o cratita antiadernta se caleste in untul amestecat cu ulei , ceapa, usturoiul . si gogosarul taiate marunt .
  • Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se punciupercutele scurse de saramura si faina alba .
  • Amestecati sa se omogenizeze faina si turnati incet 2 cani de apa .
  • Sarati si presarati rozmarinul maruntit in sosul format
  • Introduceti carnea si lasati sa fiarba la foc domol timp de o ora .
  • Supravegheati fierberea si completati cu apa daca este necesar .
  • Dupa acest timp se incearca cu furculita daca carnea este fiarta .
  • La sfarsit se omogenizeaza smantana in sos . Se pipareaza , se pune nucsoara si se garniseste cu verdeata taiata marunt .
  • Serviti fazanul cu ciuperci si smantana alaturi de garnitura preferata , : orez , mamaliguta , paste de calitate .
  •   Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Pentru un plus de fragezime carnea de fazan trebuie tinuta la marinat .

2

In sezon estival folositi ierburile aromatice proaspete .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

abstract01 1

23.03.2021, 01:17

dantes 1

23.03.2021, 10:03

Panacris 1

23.03.2021, 17:43

Bunnn! Eu l-am primit cu pene cu tot! A doua oară n-am mai cerut! )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati Thuringer cu legume la tigaie