Ratoi cu rozmarin si ghimbir

de mihaelar63 in Rata, 18 Ian 2021 | 2533 vizualizari

 

 Pentru acest preparat am folosit un piept mare de ratoi, un picior si un varf de aripa. Toate de la un ratoi  gras , indopat , galben de frumos -bineinteles de casa . De unde stiu ca era ratoi ? Pentru ca avea o pereche de fudulii !!!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de ratoi de casa -picior , piept , aripa .
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 pahar vin roze
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita rasa boia afumata spaniola
  • 1 lingurita fulgi de usturoi
  • 1 lingura otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratoi cu rozmarin si ghimbir:

  1. Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant .
  2. Sarati si piparati carnea .
  3. Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok  antiaderenta .
  4. Nu este nevoie de ulei carnea elibereaza suficienta grasime .
  5. Cand carnea este rumena pe ambele parti se toarna pe deasupra vinul roze si se pune capac .
  6. Adugati la fierbere rozmarin , ghimbir , fulgii de usturoi ,boia dulce afumata si otet balsamic .
  7. Cand sosul a scazut se incearaca carnea . Daca mai este nevoie sa fiarba se pune un pahar de apa .
  8. Fierbeti pana sosul scade din nou .
  9. Serviti friptura de ratoi  cu garnitura si salata preferata .
  10. Noi am servit cu orez fiert simplu . Sosul rezultat a fost delicios .
  11. Cu greu am salvat piciorul ratoiului  pentru poza !!!

TIPS-URI

1

Nu folositi ulei . Grasimea eliberata la prajire din pielea grasa , este suficienta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratoi cu rozmarin si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata, ceapa si ciuperci