Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile.
Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce .
Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea .
Carnea de pui impreuna cu painea inmuiata se da prin masina de tocat .
Amestecati carnea ,...
Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare.
Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta .
In doua vase termorezistente de sticla se pun straturi succesive de mamaliga si branzeturi .
Intai pe fundul vasului se...
Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare.
Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice si nu se vor rupe la manipularea/impachetarea sarmalelor .
Scoateti frunzele pe rand si pe masura ce...
Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat .
Mielul se curata si se spala cu mare atentie.
Pulpa de miel va fi intepata cu varful cutitului din loc in loc. In locurile formate se introduc catei de...
Cartofii se curata si se spala .
Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic .
Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin ulei de masline.
Pulpa de miel se curata si se spala .
Cu varful cutitului se inteapa carnea si se...
Costita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala .
Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare .
Cartofii noi se spala bine si se fierb 15 minute in apa cu sare si patrunjel verde .
Cartofii calzi se...
Carnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute .
Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau tocanite .
Cartofii se curata , se feliaza , se spoala si se pun sarati intr-o tava ceramica ....
Carnea de vitel se portioneaza in cuburi.
Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos .
Intai se soteaza ceapa in ulei incins pana devine...
Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele.
Adaugati ardeiul rosu taiat marunt si cel verde taiat rondele.
Puneti orezul si boiaua. Amestecati....
Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea .
Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform .
Ceapa se curata si se taie jumatati .
Se curata usturoiul de mustati si se taie in...
Carnea de vitel se toaca mai marunt .
La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde .
Painea se marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte .
Amestecati carnea si legumele tocate cu paine condimente , sare si piper .
Pentru ca mi-a parut palid :d am mai pus in...
Cartofii se curata, se spala si se taie in felii pe lungime.
Puteti sa-i taiati si rondele daca doriti.
Se pun cartofii in tava si se sareaza. Adaugati ulei, piper, patrunjel tocat.
Turnati deasupra cartofilor o cana cu apa si dati la cuptor. Eu am pus la 220 grade C....
Bucatile de miel se curata si se spala foarte bine.
Din pasta de rosii, uleiul de masline, curcuma, sare, boia, piper si menta se prepara o pasta.
Cu pasta condimentata se unge carnea de miel si se lasa la marinare uscata cateva ore.
Asezati carnea marinata in vasul...
Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase.
Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc.
Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc.
Se ung feliile de carne pe...
Ceapa tocata se soteaza in ulei [ in Multicooker ] .
Adugati pastele de ardei si boiaua rosie.
Se pune costita spalata si portionata . Sarati usor .
Turnati deasupra 1l apa fierbinte .Fierbeti 20 minute.
Transferati totul intr-un vas de fonta .Puneti si caciulia de...
Varza acra se desareaza in apa rece daca este cazul.
La mine nu a fost pentru ca eu nu folosesc sare in exces la murare.
Se scoate frunzele de pe capatana.
Fiecare frunza se curata de nervura mai groasa de la mijloc si apoi se taie in doua.
Ceapa taiat marunt se...
Pieptul de pui se da prin masina de carne sau se poate marunti cu ajutorul robotului de bucatarie .
Puneti painea tare in robot si o maruntiti .Turnati deasupra laptele ca sa se inmoaie .
Se amesteca bine carnea macinata de pui cu sare , piper , cimbru si paine inmuiata...
Costitele de miel se curata cu atentie , se portioneaza si se spala .
Lasati costitele sa se zvante sau le uscati cu un servet .
Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline si se infierbanta .
Puneti costitele la prajit cu partea grasa -carnoasa in jos .Sarati...
Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date.
Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor.
Lasati carnea sa se odihneasca la rece chiar si 24 ore.
Dupa acest timp se adauga lamaile taiate in doua frunzele de dafin si ceapa....
Carnea se taie felii si se asaza in tava.
Deasupra puneti carnaciorii subtiri .
Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava .
Adugati cimbrisor , sare , piper si boia .
Se toarna apa , cat sa acopere toate ingredientele .
Nu...
Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el .
Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede .
Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in doua linguri de unt .
Se aduga ceapa taiat marunt si usturoiul taiat feliute fine .
Nu le...
Carnea de vacuta se portioneaza in felii de 2-3 cm, mai groase .
Cu ajutorul mainii facute pumn se bate usor carnea .
Nu este nevoie sa o intinzi ca la snitele .
Se unge carnea cu ulei de masline .
Infierbantati tigaia grill bine .
Se pun feliile de carne si se...
Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de membrana ce le inveleste .
Fuduliile se pun in putina apa cu otet si se lasa o jumatate de ora la marinat .
Puneti si momitele in apa cu otet.
Curatati si spalati ceapa verde si patrunjelul . Tocati-le marunt ....
Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa .
Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale .
Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa .
CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime .
Asezati cartofii intr-o...
Pipotele se curata bine de pelite ,se spala si se taie bucati mai marunte . Eu le tai de obicei in doua sau in trei in functie de marime .
Ceapa si usturoiul sxe curata si se toaca marunt .
Se incinge uleiul amestecat cu unt si se soteaza ceapa si usturoiul pana devin sticloase ....
Feliile de cotlet se bat cu batatorul de snitele pentru a obtine felii subtiri .
Se ung feliile de carne pe ambele parti cu mustar si ardei iuti tocati .
Tot pe ambele parti, carnea se sareaza si se pipareaza .
Lasati carnea sa se odihneasca la rece minimum 30...
Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline.
Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne.
Se pune carnea la racit si se prepara ciupercile.
Galbiorii se mixeaza in blender impreuna cu sare, cimbru...
Carnea fiarta de vitel se feliaza.
Ceapa si usturoiul se curata se toaca marunt.
Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt.
Adaugati boiaua, pasta de kapia si amestecati. Sarati usor.
Turnati o cana de apa si puneti feliile de...
Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt .
Pieptul de pui se taie bucati de marimea preferata .
Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt .
Se pun la prajit , usor , bucatile de pui .
Trasgeti puiul de o parte si lasati sa se rumeneasca putina faina alba ....
Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza.
Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei.
Cartofii se coc la cuptor, se curata si se taie felii pe lungime.
Feliile de cartofi se ung cu ulei, boia dulce, se sareaza si se pipereaza....
Chiftelute fifty-fifty
Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce . Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea . Carnea de pui impreuna cu painea inmuiata se da prin masina de tocat . Amestecati carnea ,...
Mamaliga pe placere
Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare. Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta . In doua vase termorezistente de sticla se pun straturi succesive de mamaliga si branzeturi . Intai pe fundul vasului se...
Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman
Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice si nu se vor rupe la manipularea/impachetarea sarmalelor . Scoateti frunzele pe rand si pe masura ce...
Friptura de miel cu cartofi noi
Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat . Mielul se curata si se spala cu mare atentie. Pulpa de miel va fi intepata cu varful cutitului din loc in loc. In locurile formate se introduc catei de...
Miel cu usturoi si otet balsamic
Cartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin ulei de masline. Pulpa de miel se curata si se spala . Cu varful cutitului se inteapa carnea si se...
Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor
Costita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala . Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare . Cartofii noi se spala bine si se fierb 15 minute in apa cu sare si patrunjel verde . Cartofii calzi se...
Friptura de gaina cu cartofi
Carnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute . Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau tocanite . Cartofii se curata , se feliaza , se spoala si se pun sarati intr-o tava ceramica ....
Tocanita de vitel cu condimente orientale
Carnea de vitel se portioneaza in cuburi. Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos . Intai se soteaza ceapa in ulei incins pana devine...
Paella cu creveti si chorizo
Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele. Adaugati ardeiul rosu taiat marunt si cel verde taiat rondele. Puneti orezul si boiaua. Amestecati....
Pui la borcan
Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea . Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform . Ceapa se curata si se taie jumatati . Se curata usturoiul de mustati si se taie in...
Cozonac de carne
Carnea de vitel se toaca mai marunt . La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde . Painea se marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte . Amestecati carnea si legumele tocate cu paine condimente , sare si piper . Pentru ca mi-a parut palid :d am mai pus in...
Mititei cu cartopfi la cuptor
Cartofii se curata, se spala si se taie in felii pe lungime. Puteti sa-i taiati si rondele daca doriti. Se pun cartofii in tava si se sareaza. Adaugati ulei, piper, patrunjel tocat. Turnati deasupra cartofilor o cana cu apa si dati la cuptor. Eu am pus la 220 grade C....
Miel in stil persan
Bucatile de miel se curata si se spala foarte bine. Din pasta de rosii, uleiul de masline, curcuma, sare, boia, piper si menta se prepara o pasta. Cu pasta condimentata se unge carnea de miel si se lasa la marinare uscata cateva ore. Asezati carnea marinata in vasul...
Cea mai buna friptura de porc
Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc. Se ung feliile de carne pe...
Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc
Ceapa tocata se soteaza in ulei [ in Multicooker ] . Adugati pastele de ardei si boiaua rosie. Se pune costita spalata si portionata . Sarati usor . Turnati deasupra 1l apa fierbinte .Fierbeti 20 minute. Transferati totul intr-un vas de fonta .Puneti si caciulia de...
Sarmale cu varza acra
Varza acra se desareaza in apa rece daca este cazul. La mine nu a fost pentru ca eu nu folosesc sare in exces la murare. Se scoate frunzele de pe capatana. Fiecare frunza se curata de nervura mai groasa de la mijloc si apoi se taie in doua. Ceapa taiat marunt se...
Nuggets de pui
Pieptul de pui se da prin masina de carne sau se poate marunti cu ajutorul robotului de bucatarie . Puneti painea tare in robot si o maruntiti .Turnati deasupra laptele ca sa se inmoaie . Se amesteca bine carnea macinata de pui cu sare , piper , cimbru si paine inmuiata...
Costite de miel cu leurda si ceapa verde
Costitele de miel se curata cu atentie , se portioneaza si se spala . Lasati costitele sa se zvante sau le uscati cu un servet . Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline si se infierbanta . Puneti costitele la prajit cu partea grasa -carnoasa in jos .Sarati...
Friptura marocana de berbecut
Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la rece chiar si 24 ore. Dupa acest timp se adauga lamaile taiate in doua frunzele de dafin si ceapa....
Friptura de porc cu carnaciori
Carnea se taie felii si se asaza in tava. Deasupra puneti carnaciorii subtiri . Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava . Adugati cimbrisor , sare , piper si boia . Se toarna apa , cat sa acopere toate ingredientele . Nu...
Pate de ficat cu salvie si piper
Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in doua linguri de unt . Se aduga ceapa taiat marunt si usturoiul taiat feliute fine . Nu le...
Friptura de vacuta la grill
Carnea de vacuta se portioneaza in felii de 2-3 cm, mai groase . Cu ajutorul mainii facute pumn se bate usor carnea . Nu este nevoie sa o intinzi ca la snitele . Se unge carnea cu ulei de masline . Infierbantati tigaia grill bine . Se pun feliile de carne si se...
Fudulii de tauras cu verdeata
Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de membrana ce le inveleste . Fuduliile se pun in putina apa cu otet si se lasa o jumatate de ora la marinat . Puneti si momitele in apa cu otet. Curatati si spalati ceapa verde si patrunjelul . Tocati-le marunt ....
Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400
Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa . Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale . Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa . CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime . Asezati cartofii intr-o...
Mancare de pipotele cu busuioc si orez
Pipotele se curata bine de pelite ,se spala si se taie bucati mai marunte . Eu le tai de obicei in doua sau in trei in functie de marime . Ceapa si usturoiul sxe curata si se toaca marunt . Se incinge uleiul amestecat cu unt si se soteaza ceapa si usturoiul pana devin sticloase ....
Snitele de porc, marinate cu mustar si ardei iute
Feliile de cotlet se bat cu batatorul de snitele pentru a obtine felii subtiri . Se ung feliile de carne pe ambele parti cu mustar si ardei iuti tocati . Tot pe ambele parti, carnea se sareaza si se pipareaza . Lasati carnea sa se odihneasca la rece minimum 30...
Beef Wellington cu galbiori de padure
Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se pune carnea la racit si se prepara ciupercile. Galbiorii se mixeaza in blender impreuna cu sare, cimbru...
Friptura de vitel cu fasole verde
Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt. Adaugati boiaua, pasta de kapia si amestecati. Sarati usor. Turnati o cana de apa si puneti feliile de...
Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana
Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt . Pieptul de pui se taie bucati de marimea preferata . Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt . Se pun la prajit , usor , bucatile de pui . Trasgeti puiul de o parte si lasati sa se rumeneasca putina faina alba ....
Friptura de vacuta cu cartofi gratinati
Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei. Cartofii se coc la cuptor, se curata si se taie felii pe lungime. Feliile de cartofi se ung cu ulei, boia dulce, se sareaza si se pipereaza....