mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete / Mancaruri cu carne

Chiftelute fifty-fifty

In Pui la 27 Iul 2020

 Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce . Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea . Carnea de pui impreuna cu painea inmuiata  se da prin masina de tocat .  Amestecati carnea ,...

Mamaliga pe placere

In Mancaruri cu carne la 22 Iul 2020

 Se prepara o mamaliga moale, din apa cu faina de malai si sare.  Se taie slaninuta cubulete si se prajeste in untura pana devine crocanta . In doua vase termorezistente de sticla se  pun straturi succesive de mamaliga si branzeturi . Intai pe fundul vasului se...

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

In Vita la 13 Iul 2020

Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice si nu se vor rupe la manipularea/impachetarea sarmalelor . Scoateti frunzele pe rand si pe masura ce...

Friptura de miel cu cartofi noi

In Oaie la 30 Iun 2020

 Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat . Mielul se curata si se spala cu mare atentie. Pulpa de miel va fi intepata cu varful cutitului din loc in loc. In locurile formate se introduc catei de...

Miel cu usturoi si otet balsamic

In Oaie la 1 Iun 2020

Cartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin ulei de masline. Pulpa de miel se curata si se spala . Cu varful cutitului se inteapa carnea si se...

Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor

In Vita la 28 Mai 2020

 Costita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala . Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare .  Cartofii noi se spala bine si se fierb 15 minute in apa cu sare si patrunjel verde . Cartofii calzi se...

Friptura de gaina cu cartofi

In Pui la 25 Mai 2020

Carnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute . Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau tocanite . Cartofii se  curata , se feliaza , se spoala si se pun sarati intr-o tava ceramica ....

Tocanita de vitel cu condimente orientale

In Vita la 17 Mai 2020

 Carnea de vitel se  portioneaza in cuburi. Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata  ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos . Intai se soteaza   ceapa in ulei incins  pana devine...

Paella cu creveti si chorizo

In Mancaruri cu carne la 13 Mai 2020

 Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele. Adaugati ardeiul rosu taiat marunt si cel verde taiat rondele. Puneti orezul si boiaua. Amestecati....

Pui la borcan

In Pui la 11 Mai 2020

 Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea . Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform . Ceapa se  curata si se taie jumatati . Se curata usturoiul de mustati si se taie in...

Cozonac de carne

In Vita la 4 Mai 2020

 Carnea de vitel se toaca mai marunt . La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde . Painea se  marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte . Amestecati carnea si legumele tocate cu paine condimente , sare si piper . Pentru ca mi-a parut palid :d am mai pus in...

Mititei cu cartopfi la cuptor

In Mancaruri cu carne la 4 Mai 2020

Cartofii se curata, se spala si se taie in felii pe lungime. Puteti sa-i taiati si rondele daca doriti. Se pun cartofii in tava si se sareaza. Adaugati ulei, piper, patrunjel tocat. Turnati deasupra cartofilor o cana cu apa si dati la cuptor. Eu am pus la 220 grade C....

Miel in stil persan

In Oaie la 27 Apr 2020

 Bucatile de miel se curata si se spala foarte bine. Din pasta de rosii, uleiul de masline, curcuma, sare, boia, piper si menta se prepara o pasta. Cu pasta condimentata se unge carnea de miel si se lasa la marinare uscata cateva ore. Asezati carnea marinata in vasul...

Cea mai buna friptura de porc

In Porc la 27 Apr 2020

Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc. Se ung feliile de carne pe...

Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc

In Porc la 27 Apr 2020

Ceapa tocata se soteaza in ulei [ in Multicooker ] . Adugati pastele de ardei si boiaua rosie. Se pune costita spalata si portionata . Sarati usor . Turnati deasupra 1l apa fierbinte .Fierbeti 20 minute. Transferati totul intr-un vas de fonta .Puneti si caciulia de...

Sarmale cu varza acra

In Porc la 27 Apr 2020

Varza acra se desareaza in apa rece daca este cazul. La mine nu a fost pentru ca eu nu folosesc sare in exces la murare. Se scoate frunzele de pe capatana. Fiecare frunza se curata de nervura mai groasa de la mijloc si apoi se taie in doua. Ceapa taiat marunt se...

Nuggets de pui

In Pui la 27 Apr 2020

Pieptul de pui se da prin masina de carne sau se poate marunti cu ajutorul robotului de bucatarie . Puneti painea tare in robot si o maruntiti .Turnati deasupra laptele ca sa se inmoaie . Se amesteca  bine carnea macinata de pui cu sare , piper , cimbru si paine inmuiata...

Costite de miel cu leurda si ceapa verde

In Oaie la 17 Apr 2020

Costitele de miel se  curata cu atentie , se portioneaza si se spala . Lasati costitele sa se zvante sau le uscati cu un servet . Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline si se infierbanta . Puneti costitele la prajit cu partea grasa -carnoasa in jos .Sarati...

Friptura marocana de berbecut

In Oaie la 13 Apr 2020

Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la rece chiar si 24 ore. Dupa acest timp se adauga lamaile taiate in doua  frunzele de dafin si ceapa....

Friptura de porc cu carnaciori

In Porc la 13 Apr 2020

Carnea se taie felii si se asaza in tava. Deasupra puneti carnaciorii subtiri . Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava . Adugati cimbrisor , sare , piper si boia . Se toarna apa , cat sa acopere toate ingredientele . Nu...

Pate de ficat cu salvie si piper

In Ficat la 13 Apr 2020

Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in doua linguri de unt . Se aduga ceapa taiat marunt si usturoiul taiat feliute fine . Nu le...

Friptura de vacuta la grill

In Vita la 13 Apr 2020

Carnea de vacuta se portioneaza in felii de 2-3 cm, mai groase . Cu ajutorul mainii facute pumn se bate usor carnea . Nu este nevoie sa o intinzi ca la snitele . Se unge carnea cu ulei de masline . Infierbantati tigaia grill bine . Se pun feliile de carne si se...

Fudulii de tauras cu verdeata

In Mancaruri cu carne la 6 Apr 2020

Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de  membrana ce le inveleste . Fuduliile se pun in putina apa cu otet si se lasa o jumatate de ora la marinat . Puneti si momitele in apa cu otet. Curatati si spalati ceapa verde si patrunjelul . Tocati-le marunt ....

Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

In Porc la 6 Apr 2020

Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa . Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale . Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa . CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime . Asezati cartofii intr-o...

Mancare de pipotele cu busuioc si orez

In Mancaruri cu carne la 6 Apr 2020

Pipotele se curata bine de pelite ,se spala si se taie bucati mai marunte . Eu le tai de obicei in doua sau in trei in functie de marime . Ceapa si usturoiul sxe curata si se toaca marunt . Se incinge uleiul amestecat cu unt si se soteaza ceapa si usturoiul pana devin sticloase ....

Snitele de porc, marinate cu mustar si ardei iute

In Porc la 1 Apr 2020

Feliile de cotlet se bat cu batatorul de snitele pentru  a obtine  felii subtiri . Se ung feliile de carne pe ambele parti cu mustar si ardei iuti tocati . Tot pe ambele parti, carnea se sareaza si se pipareaza . Lasati carnea sa se odihneasca la rece minimum 30...

Beef Wellington cu galbiori de padure

In Vita la 2 Mar 2020

 Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se pune carnea la racit si se prepara ciupercile. Galbiorii se mixeaza in blender impreuna cu sare, cimbru...

Friptura de vitel cu fasole verde

In Vita la 2 Mar 2020

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt. Adaugati boiaua, pasta de kapia si amestecati. Sarati usor. Turnati o cana de apa si puneti feliile de...

Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana

In Pui la 2 Mar 2020

Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt . Pieptul de pui se taie  bucati de marimea preferata . Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt . Se pun la prajit , usor , bucatile de pui . Trasgeti puiul de o parte si lasati sa se rumeneasca putina faina alba ....

Friptura de vacuta cu cartofi gratinati

In Vita la 29 Feb 2020

Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei. Cartofii se coc la cuptor, se curata si se taie felii pe lungime. Feliile de cartofi se ung cu ulei, boia dulce, se sareaza si se pipereaza....

Afisate 61 - 90 din 483 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]