Orez cu carne de vacuta si spanac

de mihaelar63 in Vita, 1 Feb 2021 | 3420 vizualizari

 

 Unul dintre preparatele mele preferate cu orez este cel cu carne de vacuta. Prepar o supa limpede din legume si carne. In zeama fac galuste sau pun taitei. Carnita si morcovul le folosesc pentru felul doi. In dorinta de a da prospetime si gust suplimentar, am adaugat spanac proaspat .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne fiarta de vacuta
  • 300 gr orez cu bob mare
  • 300 gr baby-spanac verde
  • 100 ml ulei floare soarelui
  • 2 morcovi fierti din supa .
  • 1 ceapa mare
  • 1 l supa clara de vita cu legume
  • 1/2 lingurita pudra turmeric
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de vacuta si spanac:

  1. Ceapa se taie marunt si se soteaza in ulei .
  2. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit .
  3. prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.
  4. Eu folosesc o cratita  Tefal antiaderenta  cu care nu intampin probleme de acest gen.
  5. Carnea de vacuta se taie marunt . Patrunjelul se marunteste si morcovul se taie rondele .
  6. Toate acestea se pun peste orez impreuna cu pudra de turmeric . Sarati usor .
  7. Se toarna peste orez zeama de vita cu legume .Amestecati usor .
  8.  Zeama trebuie sa depaseasca cu  doua-trei degete ingredientele solid e. Daca mai este necesar completati cu lichid[apa sau zeama de carne daca mai aveti ].
  9. Se pune capac si lasati sa fiarba la foc mic 20 minute .Piparati .
  10. Spre sfarsitul fierberii se pune spanacul si se amesteca .
  11.  Serviti orezul cu carne si spanac alaturi de salata preferata .
  12.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de vacuta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gulas