Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald .
Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal
Dupa 15 minute maiaua care face builbuci se pune in vasul masinii de paine .
Alaturi de maia intai se...
Legumele curatate se taie marunt .
Daca doriti morcovii si telina se pot da pe razatoare .
Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie .
Eu l-am spalat bine pentru ca l-am primit foarte curat . Cel ce l-a taiat a lucrat foarte frumos si cu grija ....
Prepararea este simpla si se face in mai putin de 10 minute .
In primul rand puneti la indemana condimentele si ierburile dorite .
Scurgeti mozzarella de bufala si mini8mozzarella de saramura in care au fost pastrate .
Le puteti pune la scurs intr-o strecuratoare pana cautati...
Carnea de ied se spala si se curata cu atentie .
Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica .
Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia afumata.
Se maseaza bine carnea condimentata cu putin ulei si cu pasta de rosii .
Lasati...
Aripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert.
In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe .
Pentru fierbere am folosit oala cu fierbere sub presiune .
Dupa o ora am scos aripile din zeama .
Zeama nu se arunca ....
Ceapa se curata si se taie marunt .
Caliti usor ceapa in ulei .
Se aduga carnea de curcan in bucata intreaga si mazarea .
Turnati deasupra 3l apa si fierbeti timp de 15 minute . Sarati .
La fiert se pune si foaia de dafin + mararul tocat marunt .
Adugati restul...
Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm
Se condimenteaza cu sare si piper .
Se freaca bine cu zeama de la o lamaie .
Verdeturile se amesteca cu putina sare si se introduc in burta pestilor .
Pastrati o treime din amestecul de...
Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri.
Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru .
Amestecati carnea condimentata cu putina faina .
Legumele se curata si se spala .
Morcovul se taie...
Legumele se curata si se spala.
Morcovii se taie rondele. Ceapa se taie cubulete. Telina se taie tot cuburi.
Pentru inceput se pun bucatile de carnat sa se prajeasca in ulei pentru a-si imprumuta aroma de la inceput.
Cand carnatii incep sa se rumeneasca se pun ceapa,...
Legumele se curata si se spala.
Castravetii, ridichea si ardeiul iute se taie rondele .
Salata verde se marunteste .
Asezati frumos legumele pe un mic platou .
Sarati usor si stropiti cu otet de mere .
Presarati cu codite de ceapa verde .
In mijloc...
Puiul se curata si se spala .
Cu ajutorul unui cutit bun sau a unei foarfece de bucatarie se despica puiul pe sirea spinariii , dintr-un capat intr-altul .
Se intoarce puiul si se apasa bine pe sternul pieptului pentru a-l aplatiza cat mai tare .
Se amesteca toate...
Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita .
Condimentati carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi si ras-el hanout .
Tavaliti bucatile de curcan condimentate prin faiana de secara .
Infierbantati uleiul intr-o tava...
Pieptul de pui din friptura se marunteste bine si se prajeste ,intr-o tigaie cu putin ulei , pana se face crocant .
Conopida fiarta se spala si se scurge intr-o sita .
Maruntiti conopida , usturoiul si patrunjelul .
Taiati cubulete ardeiul kapia .
Ingredientele...
Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie .
In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de vanat foarte bine cu multa apa rece . Carnea se pune la fiert in apa rece impreuna cu o ceapa ,...
Cartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai.
Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia :D ] .
Kapia se taie cubulete .Usturoiul si ceapa se marunteste .
Amestecati cartofii cu sare...
Stiuca se condimenteaza cu sare, piper cu lamaie si boia .
Tulpinile de usturoi verde se taie in patru , apoi se maruntesc .
Masati bine stiuca condimentat impreuna cu usturoiul verde .
Se stropeste pestele cu sosul japonez , ulei si zeama de la o lamaie .
Din...
Ficateii se curata de pelite si se pun la infuzat cu supa calda de legume .
Ceapa si ardeiul se curata sis e toaca marunt .
Sotati ceapa si usturoiul in ulei .
Cand ceapa devine sticloasa se aduga pasta de ardei copti . Amestecati si puneti ficateii .
Cand...
Apa calduta se amesteca cu zahar, drojdie si 100 gr faina.
Lasati 15 minute lasati sa lucreze pana maiaua creste ca o spuma.
Intre timp nucile se hidrateaza cu apa calda.
Se poate schimba apa de cateva ori .
Eu am folosit masina de paine pentru framantat si dospit ....
Cum se prepara Steak de ton proaspat cu legume reteta pentru o masa delicioasa
Bucata de ton se condimenteaza cu usturoi granulat, piper cu lamaie si se sareaza.
Ungeti bucata de peste condimentata cu putin ulei masline.
Daca aveti timp poate sa ramana la marinat macar 30 minute...
Curatati si spalati legumele .
Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras .
Sotati usor legumele pregatite .
Adugati deasupra pasta de ardei copt . Amestecati . Sarati .
Se toarna peste legumele sotate zeama clara de pui si inca un l apa .
Fierbeti la...
Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta, 4 linguri din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semi-alba si lingurita cu zahar.
Eu tot acum pun si maiua de la painea anterioara .
Nu totdeauna imi las maia , dar acum pentru ca prepar frecvent paine imil as mereu ....
Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala.
Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare.
Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de timp se lasa la marinat macar o ora.
Transferati codul marinat intr-un vas ceramic.
Condimentati...
Pentru inceput se scurg ciupercile din saramura si se clatesc cu apa. Se lasa sa se scurga intr-o sita.
Se prepara un sos din smantana, ulei si mustar. Sarati.
Condimentati sosul cu rozmarin, usturoi granulat si piper.
Se marunteste jambonul, morcovul, patrunjelul si ardeii...
Prepararea este extrem de simpla.
Bucata de carne se condimenteaza cu condimentele date.
Dupa aceasta se unge cu pasta de ardei si pasta de rosii si usturoiul dat prin presa.
Nu uitati sa sarati.
Nu am mai folosit ulei pentru ca pulpa de porc a avut suficienta grasime...
Legumele se curata si se spala.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza.
Morcovii si cartofii se taie cuburi.
Pestele se spala bine si se tine in apa rece pana in momentul in care se introduce la fiert.
Ceapa, usturoiul si morcovul se calesc in ulei....
Vanata se curata din loc in loc si se taie rondele .
Sarati rondelele de vanata . Lasati sa se inmoaie putin si daca este cazul le stoarceti de lichidul ce il lasa .
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei
Cand ceapa devine sticloasa se toarna deasupra...
Se pun la infierbantat 3 l apa cu otetul infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper .
Cand da aceasta marinata in clocot se opreste focul si se introduce in ea carnea de fazan .
Eu am lasat carnea...
Frunzele verzi se spala si se scurg de excesul de apa .
Ardeiul iute verde se taie rondele .
Amestecati frunzele cu rondele de ardei iute , otet de mere si ulei de masline .
Salata de verdeturi se pune intr-o farfurie .
Deasupra dispuneti mozzarella de...
Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta, jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semialba si lingurita cu zahar.
Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare.
Am amestecat totul in cuva masinii de paine Tefal.
Dupa 15 minute drojdia lucra cu...
Bucatile de cod alb se condimenteaza cu piper cu lamaie , pudra de usturoi si sare .
Lasati pestele sa se patrunda de gustul condimentelor .
Brocolli se scufunda in apa clocotita cu sare cam 3-4 minute .
Pestele se pune intr-o tigaie incalzita si se toarna deasupra 100...
Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in
Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal Dupa 15 minute maiaua care face builbuci se pune in vasul masinii de paine . Alaturi de maia intai se...
Ciorba de ied cu spanac verde si smantana
Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat bine pentru ca l-am primit foarte curat . Cel ce l-a taiat a lucrat foarte frumos si cu grija ....
Mozzarella picanta marinata in ulei de masline
Prepararea este simpla si se face in mai putin de 10 minute . In primul rand puneti la indemana condimentele si ierburile dorite . Scurgeti mozzarella de bufala si mini8mozzarella de saramura in care au fost pastrate . Le puteti pune la scurs intr-o strecuratoare pana cautati...
Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi
Carnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia afumata. Se maseaza bine carnea condimentata cu putin ulei si cu pasta de rosii . Lasati...
Aripi de gascan la cuptor
Aripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert. In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe . Pentru fierbere am folosit oala cu fierbere sub presiune . Dupa o ora am scos aripile din zeama . Zeama nu se arunca ....
Supa de curcan cu mazare, conopida, broccoli si galuscute
Ceapa se curata si se taie marunt . Caliti usor ceapa in ulei . Se aduga carnea de curcan in bucata intreaga si mazarea . Turnati deasupra 3l apa si fierbeti timp de 15 minute . Sarati . La fiert se pune si foaia de dafin + mararul tocat marunt . Adugati restul...
Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800
Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie . Verdeturile se amesteca cu putina sare si se introduc in burta pestilor . Pastrati o treime din amestecul de...
Tocanita de vitel a mamei
Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru . Amestecati carnea condimentata cu putina faina . Legumele se curata si se spala . Morcovul se taie...
Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon
Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie rondele. Ceapa se taie cubulete. Telina se taie tot cuburi. Pentru inceput se pun bucatile de carnat sa se prajeasca in ulei pentru a-si imprumuta aroma de la inceput. Cand carnatii incep sa se rumeneasca se pun ceapa,...
Salata cu hering afumat
Legumele se curata si se spala. Castravetii, ridichea si ardeiul iute se taie rondele . Salata verde se marunteste . Asezati frumos legumele pe un mic platou . Sarati usor si stropiti cu otet de mere . Presarati cu codite de ceapa verde . In mijloc...
Pui a la Crapaudine
Puiul se curata si se spala . Cu ajutorul unui cutit bun sau a unei foarfece de bucatarie se despica puiul pe sirea spinariii , dintr-un capat intr-altul . Se intoarce puiul si se apasa bine pe sternul pieptului pentru a-l aplatiza cat mai tare . Se amesteca toate...
Cubulete de curcan cu varza de Bruxelles si baby carrots
Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita . Condimentati carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi si ras-el hanout . Tavaliti bucatile de curcan condimentate prin faiana de secara . Infierbantati uleiul intr-o tava...
Salata de conopida cu piept de pui si iaurt grecesc
Pieptul de pui din friptura se marunteste bine si se prajeste ,intr-o tigaie cu putin ulei , pana se face crocant . Conopida fiarta se spala si se scurge intr-o sita . Maruntiti conopida , usturoiul si patrunjelul . Taiati cubulete ardeiul kapia . Ingredientele...
Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc
Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie . In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de vanat foarte bine cu multa apa rece . Carnea se pune la fiert in apa rece impreuna cu o ceapa ,...
Cartofi cu usturoi verde, la cuptor
Cartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai. Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia :D ] . Kapia se taie cubulete .Usturoiul si ceapa se marunteste . Amestecati cartofii cu sare...
Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki
Stiuca se condimenteaza cu sare, piper cu lamaie si boia . Tulpinile de usturoi verde se taie in patru , apoi se maruntesc . Masati bine stiuca condimentat impreuna cu usturoiul verde . Se stropeste pestele cu sosul japonez , ulei si zeama de la o lamaie . Din...
Ficatei de pui cu ardei copt si brandy
Ficateii se curata de pelite si se pun la infuzat cu supa calda de legume . Ceapa si ardeiul se curata sis e toaca marunt . Sotati ceapa si usturoiul in ulei . Cand ceapa devine sticloasa se aduga pasta de ardei copti . Amestecati si puneti ficateii . Cand...
Painea fermierului - cu nuca
Apa calduta se amesteca cu zahar, drojdie si 100 gr faina. Lasati 15 minute lasati sa lucreze pana maiaua creste ca o spuma. Intre timp nucile se hidrateaza cu apa calda. Se poate schimba apa de cateva ori . Eu am folosit masina de paine pentru framantat si dospit ....
Steak de ton proaspat cu legume reteta pentru o masa delicioasa
Cum se prepara Steak de ton proaspat cu legume reteta pentru o masa delicioasa Bucata de ton se condimenteaza cu usturoi granulat, piper cu lamaie si se sareaza. Ungeti bucata de peste condimentata cu putin ulei masline. Daca aveti timp poate sa ramana la marinat macar 30 minute...
Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt
Curatati si spalati legumele . Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras . Sotati usor legumele pregatite . Adugati deasupra pasta de ardei copt . Amestecati . Sarati . Se toarna peste legumele sotate zeama clara de pui si inca un l apa . Fierbeti la...
Paine bruna cu hrisca
Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta, 4 linguri din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semi-alba si lingurita cu zahar. Eu tot acum pun si maiua de la painea anterioara . Nu totdeauna imi las maia , dar acum pentru ca prepar frecvent paine imil as mereu ....
Cod in sos de zacusca
Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de timp se lasa la marinat macar o ora. Transferati codul marinat intr-un vas ceramic. Condimentati...
Salata de ciuperci cu smantana, jambon si ardei copti
Pentru inceput se scurg ciupercile din saramura si se clatesc cu apa. Se lasa sa se scurga intr-o sita. Se prepara un sos din smantana, ulei si mustar. Sarati. Condimentati sosul cu rozmarin, usturoi granulat si piper. Se marunteste jambonul, morcovul, patrunjelul si ardeii...
Pulpa porc la slow cooker Crock Pot
Prepararea este extrem de simpla. Bucata de carne se condimenteaza cu condimentele date. Dupa aceasta se unge cu pasta de ardei si pasta de rosii si usturoiul dat prin presa. Nu uitati sa sarati. Nu am mai folosit ulei pentru ca pulpa de porc a avut suficienta grasime...
Ciorba de stiuca II
Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza. Morcovii si cartofii se taie cuburi. Pestele se spala bine si se tine in apa rece pana in momentul in care se introduce la fiert. Ceapa, usturoiul si morcovul se calesc in ulei....
Vinete a la mozzarella
Vanata se curata din loc in loc si se taie rondele . Sarati rondelele de vanata . Lasati sa se inmoaie putin si daca este cazul le stoarceti de lichidul ce il lasa . Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei Cand ceapa devine sticloasa se toarna deasupra...
Fazan cu ciuperci si smantana
Se pun la infierbantat 3 l apa cu otetul infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper . Cand da aceasta marinata in clocot se opreste focul si se introduce in ea carnea de fazan . Eu am lasat carnea...
Salata cu mozzarella de buffalo si sumac
Frunzele verzi se spala si se scurg de excesul de apa . Ardeiul iute verde se taie rondele . Amestecati frunzele cu rondele de ardei iute , otet de mere si ulei de masline . Salata de verdeturi se pune intr-o farfurie . Deasupra dispuneti mozzarella de...
Paine cu faina integrala si mei
Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta, jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semialba si lingurita cu zahar. Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare. Am amestecat totul in cuva masinii de paine Tefal. Dupa 15 minute drojdia lucra cu...
Cod alb cu broccoli
Bucatile de cod alb se condimenteaza cu piper cu lamaie , pudra de usturoi si sare . Lasati pestele sa se patrunda de gustul condimentelor . Brocolli se scufunda in apa clocotita cu sare cam 3-4 minute . Pestele se pune intr-o tigaie incalzita si se toarna deasupra 100...