Vinete a la mozzarella

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 22 Mar 2021 | 4722 vizualizari

 

  Reteta este o adaptare a celebrei retete de vinete a la parmigiana. Eu am folosit mozzarella si am sarit peste etapa prajiriii vinetelor date in faina. Am dorit un preparat mai light in concordanta cu planul meu de dieta

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata - 150 gr
  • 1/2 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • 100 ml suc rosiii
  • 100 gr mozzarella razuita
  • 50 gr branza cremoasa President
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete a la mozzarella:

  1. Vanata se curata din loc in loc si se taie rondele .
  2. Sarati rondelele de vanata . Lasati sa se inmoaie putin si daca este cazul le stoarceti de lichidul ce il lasa .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei
  4. Cand ceapa devine sticloasa se toarna deasupra bulionul .
  5. Condimentati sosul cu piper . Sarati . adugati busuiocul si oregano .
  6. Turnati  deasupra sosului o canita cu apa si lasati sa fiarba la foc mic .
  7. Vinetele se pun la copt  in tava tapetata cu hartie de copt .
  8. Eu doar am pulverizat putin ulei peste ele .
  9. Cand vinetele sunt patrunse se poate incepe montarea preparatului .
  10. Intr-o tava ceramica am pus pe fund putin sos , apoi un strat de vinete .
  11. Am presarat  branza cremoasa s apaoi din nou sos si vinete .
  12. Se incheie cu sos si mozzarella razuita .
  13. Am dat vasul ceramic cu vinete a la mozzarella la gratinat in cuptorul incins la 280 grad e timp de 10 minute .
  14. Supravegheati gratinarea , din cauza temperaturii mari preparatul se poate arde usor .
  15.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Este indicat busuiocul verde dar eu nu am avut .

2

Supravegheati gratinarea , din cauza temperaturii mari preparatul se poate arde usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete a la mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu vinete si dovlecei