Spanacul se opareste in apa clocotita .
Scurgeti spanacul si-l blenduiti impreuna cu usturoi si cateva rondele de ceapa verde .
Condimentati cu sare si cu pudra de nucsoara .
Pieptul de pui se taie bucati si se blenduieste impreuna cu feliutele de dovlecel , ardei , ceapa ,...
Legumele se curata si se spala .
Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca gascanul are carnea mai rosie si am dorit sa nu se tulbure zeama la fiert .
Tacamurile impreuna cu carnea se punla fiert in...
Dovlecelul se taie cubulete .
Ceapa si usturoiul se feliaza marunt impreuna cu painea de secara taiata cuburi
Caliti usor ceapa s usturoiul in ulei .
Adugati zucchini si patrunjelul tocat
Ouale se bat spuma , se amesteca cu apa , sare si pipoer
Se toarna...
Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti .
In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din muratura .
Eu am fiert slaninuta la foc potrivit cam 40 minute.
Se incearca cu o furculita daca are...
Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta , jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina alba si lingurita cu zahar .
Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare .
Am amestecat totul in cuva aparatului de paine Tefal .
Dupa 15 minute...
Marul se spala, se curata de seminte si se feliaza .
Morcovul curatat s etaie rondele .
Telina se marunteste .
Macroul se curata de piele si de oase .
Eu nu arunc pielea afumata a macroului . O folosesc sa dau gust ciorbelor de peste .
Frunzele verzi...
Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore .
Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin.
Carnea se taie in felii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, rozmarin si scortisoara.
Datii feliile de carne prin faina...
Portocala s edecojeste si se taie marunt .
Salata verde se spala si se taie fasiute . Lasati cateva frunze pentru decor !
Ardeiul iute se taie cubulete .
Ceapa rosie se toaca marunt .
Tonul se scurge de saramura .
Legumele se amesteca cu otet de mere ....
Am amestecat pentru inceput laptele usor caldut cu zahar , drojdie uscata si untura .
Se pun 2 linguri de faina semi-alba , se omogenizeaza si se acopera vasul .
Dupa 15 minute se verifica daca drojdia a inceput sa lucreze .
In caz afirmativ se procedeaza la framntarea...
Spanacul se spala.
Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier.
Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi.
Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste legume cam 50 ml apa ].
Tonul se scurge de saramura.
Puteti sa folositi saramura la diluarea...
Ficateii se curata de pelite .
Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi .
Prazul si usturoiul se toaca si se pun sa se soteze in untura de gaina [ nu conteaza cat de marunt...
Legumele se spala.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Zucchini se feliaza in sferturi de rondea.
Se pun toate la inabusit cu apa, sare si putin cimbru uscat maruntit.
Adaugati cascavalul mozzarela razuit si bilutele de mozzarela maruntite....
Legumele se curata si se spala .
Ridichile si morcovii se taie dupa dorinta .
Somonul se rupe bucatele .
Portocala se taie cuburi .
Ceapa rosie se toaca marunt .
Amestecati toate ingredientele pregatite cu frunzele de salata .
Adugati otet de mere ....
Eu am folosit pentru framantare si dospire, masina de paine.
Intai am pus in cuva laptele , apa , drojdia , untul si zaharul .
Deasupra am continuat cu faina si sarea .
Masina si-a facut in 70 minute treaba si aluatul a crescut cam de 3 ori in volum .
Am scos aluatul...
Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei .
Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma .
Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatorele si apoi se spala pestele .
Merluciusul are doar sirea spinarii , un...
Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert .
Taiati cubulete , legumele .
Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste .
Eu nu folosesc nici piele pentru ca de mica nu imi place .
Mazarea se fierbe respectand timpul de preparare de pe...
Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar .
Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera suficienta sare .
Pentru ca afumatura mea este de casa si proaspata , fara a fi afumata prea tare , nu...
Se dezgheata vinetele la temperatura camerei .
Tocati marunt vinetele cu tocatorul special din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil.
Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se oxideze , sa se inegreasca .
Vinetele nu...
Carnea de purcel se taie cuburi.
Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt .
Sotati prazul si usturoiul in ulei .
Adaugati carnea de purcel pana cand devine albicioasa .
Puneti pasata de rosii si faina . Sarati si amestecati .
Imediat se toarna...
Bucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste .
Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot .
Strecurati zeama si alegeti bucatile de carne de pe oase .
Legumele se curata si se taie marunt dupa...
Bucatile de pulpa se taie mai groase .
Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda .
Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati usturoiul .
Carnea se aseaza in tava pe mijloc , iar pe margine se aseaza carnatul afumat de casa ....
Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie.
Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .
Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati .
Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul...
Conopida se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat de sodiu .
Rolul bicarbonatului este sa elimine efectele nedorite ale conopidei asupra digestiei .
Intr-un cuvant nu va veti balona si nici nu veti avea vanturi dupa ce consumati conopida astfel fiarta .
Fierbeti cam 15 minute pana...
Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa .
Legumele se curata si se spala .
Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina , patrunjel radacina , foaie de dafin , boabe de piper si cartofi la fiert .
Ceapa se taie in doua si...
Ciupercile se spala si se curata.
Coditele din ciuperci se scot si se toaca.
Cabanosul se taie rondele.
Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano.
Pulverizati ciupercile cu putin ulei, interior si exterior.
In fiecare palariuta de ciuperci se...
Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta.
Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati.
Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, se toarna deasupra rosiile pasate.
Diluati cu o cana de apa. Adaugati pasta...
Ceapa se taie marunt .
Ardeiul rosu si cel galben se spala , se curata si se taie cubulete.
Conserva de ton se rastoarna intr-un bol .
Deasupra tonului se aduga ardeii, ceapa verde si iaurtul .
Sarati, piparati si omogenizati .
Gustati si daca doriti ca...
Se incalzeste usor laptele amestecat cu apa. Doar putin, sa fie caldicel.
Putin lichid se amesteca cu doua linguri de faina, drojdia granulata si zahar.
Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca.
Zaharul ajuta la dospirea mai...
Bucata de slanina se pune la fiert in moare .
Adugati la fiert ceapa , foaia de dafin si piperul boabe .
Atentie !!! Nu se pune sare , moarea este suficient de sarata .
Fierbeti cam 20 minute . Asta depinde de slaninuta .
Noua ne place sa nu fie fiarta pana se...
Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati.
Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute .
Adaugati foaia de dafin. Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu...
Rondele cu piept de pui si spanac
Spanacul se opareste in apa clocotita . Scurgeti spanacul si-l blenduiti impreuna cu usturoi si cateva rondele de ceapa verde . Condimentati cu sare si cu pudra de nucsoara . Pieptul de pui se taie bucati si se blenduieste impreuna cu feliutele de dovlecel , ardei , ceapa ,...
Ciorba de gascan cu legume si mazare verde
Legumele se curata si se spala . Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca gascanul are carnea mai rosie si am dorit sa nu se tulbure zeama la fiert . Tacamurile impreuna cu carnea se punla fiert in...
Oua cu zucchini, la tigaie
Dovlecelul se taie cubulete . Ceapa si usturoiul se feliaza marunt impreuna cu painea de secara taiata cuburi Caliti usor ceapa s usturoiul in ulei . Adugati zucchini si patrunjelul tocat Ouale se bat spuma , se amesteca cu apa , sare si pipoer Se toarna...
Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti . In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din muratura . Eu am fiert slaninuta la foc potrivit cam 40 minute. Se incearca cu o furculita daca are...
Paine bruna cu seminte de floarea soarelui
Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta , jumatate din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina alba si lingurita cu zahar . Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare . Am amestecat totul in cuva aparatului de paine Tefal . Dupa 15 minute...
Salata cu macrou afumat si mar
Marul se spala, se curata de seminte si se feliaza . Morcovul curatat s etaie rondele . Telina se marunteste . Macroul se curata de piele si de oase . Eu nu arunc pielea afumata a macroului . O folosesc sa dau gust ciorbelor de peste . Frunzele verzi...
Escalop de caprior cu coniac
Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, rozmarin si scortisoara. Datii feliile de carne prin faina...
Salata cu ton si portocala
Portocala s edecojeste si se taie marunt . Salata verde se spala si se taie fasiute . Lasati cateva frunze pentru decor ! Ardeiul iute se taie cubulete . Ceapa rosie se toaca marunt . Tonul se scurge de saramura . Legumele se amesteca cu otet de mere ....
Paine cu secara, lapte si untura
Am amestecat pentru inceput laptele usor caldut cu zahar , drojdie uscata si untura . Se pun 2 linguri de faina semi-alba , se omogenizeaza si se acopera vasul . Dupa 15 minute se verifica daca drojdia a inceput sa lucreze . In caz afirmativ se procedeaza la framntarea...
Spanac cu ton
Spanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste legume cam 50 ml apa ]. Tonul se scurge de saramura. Puteti sa folositi saramura la diluarea...
Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui
Ficateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi . Prazul si usturoiul se toaca si se pun sa se soteze in untura de gaina [ nu conteaza cat de marunt...
Tocanita de zucchini cu mozzarella
Legumele se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se feliaza in sferturi de rondea. Se pun toate la inabusit cu apa, sare si putin cimbru uscat maruntit. Adaugati cascavalul mozzarela razuit si bilutele de mozzarela maruntite....
Salata cu somon afumat si portocala
Legumele se curata si se spala . Ridichile si morcovii se taie dupa dorinta . Somonul se rupe bucatele . Portocala se taie cuburi . Ceapa rosie se toaca marunt . Amestecati toate ingredientele pregatite cu frunzele de salata . Adugati otet de mere ....
Paine, chifle, pizza
Eu am folosit pentru framantare si dospire, masina de paine. Intai am pus in cuva laptele , apa , drojdia , untul si zaharul . Deasupra am continuat cu faina si sarea . Masina si-a facut in 70 minute treaba si aluatul a crescut cam de 3 ori in volum . Am scos aluatul...
Merlucius cu ou si malai, la cuptor
Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei . Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma . Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatorele si apoi se spala pestele . Merluciusul are doar sirea spinarii , un...
Salata a la Olivier, fara maioneza
Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert . Taiati cubulete , legumele . Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste . Eu nu folosesc nici piele pentru ca de mica nu imi place . Mazarea se fierbe respectand timpul de preparare de pe...
Ciorba de gulii cu smantana si afumatura
Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera suficienta sare . Pentru ca afumatura mea este de casa si proaspata , fara a fi afumata prea tare , nu...
Salata de vinete cu iaurt, menta si chimen
Se dezgheata vinetele la temperatura camerei . Tocati marunt vinetele cu tocatorul special din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se oxideze , sa se inegreasca . Vinetele nu...
Tocanita de purcel cu praz si usturoi
Carnea de purcel se taie cuburi. Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt . Sotati prazul si usturoiul in ulei . Adaugati carnea de purcel pana cand devine albicioasa . Puneti pasata de rosii si faina . Sarati si amestecati . Imediat se toarna...
Ciorba de crap cu legume si galuscute
Bucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste . Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot . Strecurati zeama si alegeti bucatile de carne de pe oase . Legumele se curata si se taie marunt dupa...
Friptura de porc cu carnati afumati, la tava
Bucatile de pulpa se taie mai groase . Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda . Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati usturoiul . Carnea se aseaza in tava pe mijloc , iar pe margine se aseaza carnatul afumat de casa ....
Berbecut cu cartofi la tava
Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie. Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere . Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati . Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul...
Salata de conopida cu iaurt, morcov si salam crud-uscat
Conopida se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat de sodiu . Rolul bicarbonatului este sa elimine efectele nedorite ale conopidei asupra digestiei . Intr-un cuvant nu va veti balona si nici nu veti avea vanturi dupa ce consumati conopida astfel fiarta . Fierbeti cam 15 minute pana...
Tafelspitz vienez
Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa . Legumele se curata si se spala . Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina , patrunjel radacina , foaie de dafin , boabe de piper si cartofi la fiert . Ceapa se taie in doua si...
Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos
Ciupercile se spala si se curata. Coditele din ciuperci se scot si se toaca. Cabanosul se taie rondele. Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano. Pulverizati ciupercile cu putin ulei, interior si exterior. In fiecare palariuta de ciuperci se...
Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde
Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, se toarna deasupra rosiile pasate. Diluati cu o cana de apa. Adaugati pasta...
Crema de ton cu iaurt si ardei
Ceapa se taie marunt . Ardeiul rosu si cel galben se spala , se curata si se taie cubulete. Conserva de ton se rastoarna intr-un bol . Deasupra tonului se aduga ardeii, ceapa verde si iaurtul . Sarati, piparati si omogenizati . Gustati si daca doriti ca...
Painici cu seminte de floarea soarelui
Se incalzeste usor laptele amestecat cu apa. Doar putin, sa fie caldicel. Putin lichid se amesteca cu doua linguri de faina, drojdia granulata si zahar. Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca. Zaharul ajuta la dospirea mai...
Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra
Bucata de slanina se pune la fiert in moare . Adugati la fiert ceapa , foaia de dafin si piperul boabe . Atentie !!! Nu se pune sare , moarea este suficient de sarata . Fierbeti cam 20 minute . Asta depinde de slaninuta . Noua ne place sa nu fie fiarta pana se...
Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna
Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute . Adaugati foaia de dafin. Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu...