Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 12 Apr 2021 | 1841 vizualizari

 

 Am avut doua bucati  frumoase de carne de caprior . As putea ca bucatile seamana cu rasolul .  Cand spui vanat te gandesti cu ce sa-l asociezi . Prima optiune ce-mi vine in minte sunt ciupercile . Deci cu ciuperci sa fie !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol de caprior aproximativ1.2 Kg
  • 300 gr ciuperci pleurotis
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ceape
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija apio
  • 1 lingurita baharat -
  • 1 tija frunze telina uscata
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 2 tije tarhon uscat
  • 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc:

  1. Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se  curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie .
  2. In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de vanat foarte bine  cu multa apa rece . Carnea se pune la fiert in apa rece impreuna cu o ceapa , usturoi , foaia de dafin si sare .
  3. Intre timp curatati , spalati si pregatiti restul legumelor .
  4. Ceapa ceialalta  se taie cubulete  si se soteaza in ulei .
  5. Adugati radacinoasele taiate cubulete .
  6. Turnati deasupra zeama fierbinte  si tranferati si bucatile de vanat .
  7. Nu uitati sa puneti tijele uscate de ierburi aromatice .
  8. Cand carnea este fiarta si legumele sunt aproape patrunse se pun ciupercile maruntite .
  9. Se condimenteaza cu Baharat . Acest condiment se mai numeste si  7 piperuri . M-am gandit ca se potrivesc  bine  aromele tari cu carnea de caprior .
  10. Acriti zeama cu iaurt grecesc dupa pofta .
  11. Distribuiti la fiecare portie carne de caprior in farfurie .
  12. La servire adugati patrunjel verde pentru prospetime .
  13. Am obtinut o ciorba consistenta si hranitoare
  14.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Despre baharat numit 7 piperuri : 7 piperuri sau Baharat, asa cum mai este denumit mixul, este un amestec de 7 condimente folosite cel mai des in bucatariile din Liban, Siria, Iran, Iordania, Irak, Palestina, Israel dar si Romania. Utilizat in bucataria internationala, acest mix de condimente este introdus si in bucataria romaneasca, regasindu-se in cartile de bucate ale bucatarilor contemporani. Utilizat pentru a prepara diverse mancaruri, acum il poti utiliza si acasa. Condimentele mixului 7 piperuri Baharat in limba araba inseamna condimente iar in sanscrita inseamna sursa condimentelor din ce compun amestecul. Baharat este creat in functie de zona si de preferintele culinare ale zonei, dar cele mai intalnite ingrediente sunt: piper negru, ienibahar, cardamom, cassia, cuisoare, coriandru, nucsoara, ardei iuti uscati. Bahart-ul este ingredientul folosit pentru a prepara diverse preparate din carne de miel, peste, vita, pui si supe de tot felul. Este un ingredient folosit si pentru kebab, tocaturi, linte sau naut. In Turcia, baharatul ai contine si menta uneori, pe cand in Tunisia baharatul este un amestec de boboci de trandafir uscati si macinati, scortisoara si piper negru proaspat macinat. Acest mix da gust si savoare mancarurilor iar in bucataria internationala este folosit si pentru a “scapa” de mirosul carnii. Condimentele mixului 7 piperuri

  • Se poate prepara acasa, amestecand cele 7 condimente dupa gustul fiecaruia.

2

Este un mix de condimente echilibrat dar cu o aroma intensa care sa acopere mirosul carnii

3

Prepari acasa oricand mancaruri delicioase din bucataria siriana, turceasca, iordaniana si nu numai, cu un singur condiment.

4

Este un condiment perfect pentru orice tip de carne, (in special cel de oaie), supe, orez, sau fructe de mare.[ Orient Bazar ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare