Paine bruna cu hrisca

de mihaelar63 in Piine, 29 Mar 2021 | 3618 vizualizari

 

  Mai nou, lucram pe stoc. Deschid dulapul si vad ca am seminte de hrisca. Pai atunci hai sa incercam cum o fi painea cu hrisca. Pai, buna. garantez eu ca-i buuna !!!!!
Cu ocazia aceasta mi-am improspatat cunostintele despre hrisca. Am si uitat ca nu contine gluten, este buna la digestie, slabit, memorie, diabet ,Etc .

 

INGREDIENTE

  • 300 faina alba tip 650
  • 200 gr seminte hrisca decojita
  • 150 faina integrala de grau
  • 150 faina secara
  • 100 gr maia de la painea anterioara
  • 500 +50 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei rapita
  • 25 gr drojdie proaspata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bruna cu hrisca:

  1. Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta,  4 linguri din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semi-alba si lingurita cu zahar.
  2. Eu tot acum pun si maiua de la painea anterioara .
  3. Nu totdeauna imi las maia , dar acum pentru ca prepar frecvent paine imil as mereu .
  4. Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare.
  5. Am amestecat totul in cuva masinii de paine Tefal.
  6. Dupa 15 minute drojdia lucra cu spor si am observat ca am o emulsie spumoasa.
  7. Am adaugat restul de faina sem-ialba , de secara cat si cea integrala.
  8. Tot acum am pus si hrisca decorticat .
  9. Nu uitati sa sarati .
  10. Controlati aluatul si daca va pare prea tare interveniti cu putin lichid .
  11. Pentru ca hrisca a absorbit mult apa , am fost nevoita sa mai adug putina apa . Tot calduta sa nu influenteze procesul de fermentare .
  12. Dupa o ora de framantare si dospire aluatul aproape si-a dublat volumul.
  13. Am amestecat aluatul sa se sparga bulele de aer si l-am pus in tava unsa cu 2 linguri de ulei .
  14. Foarte rapid, in 20 minute aluatul din nou a crescut frumos.
  15. Am pus tava cu aluat la cuptorul preincalzit la 220 grade C.
  16. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180 .
  17. Pe fundul cuptorului am pus o tava. Cand s-a incins am aruncat o jumatate de cana cu apa. Sa faca aburi.
  18. Aburii ajuta ca painea sa creasca frumos in cuptor.
  19. Am copt painea inca 40 minute. Asta depinde de cuptor.
  20. Mie imi place painea bine coapta.
  21. Dupa ce am oprit cuptorul am scos painea pe un gratar de inox si am acoperit-o cu un servet curat.
  22. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cateva lucruri despre Hrisca . Ce contine , La ce-i buna : https://www.paradisulverde.com/blog/tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-hrisca/

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bruna cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot