Paine bruna cu hrisca

de mihaelar63 in Piine, 29 Mar 2021 | 3537 vizualizari

 

  Mai nou, lucram pe stoc. Deschid dulapul si vad ca am seminte de hrisca. Pai atunci hai sa incercam cum o fi painea cu hrisca. Pai, buna. garantez eu ca-i buuna !!!!!
Cu ocazia aceasta mi-am improspatat cunostintele despre hrisca. Am si uitat ca nu contine gluten, este buna la digestie, slabit, memorie, diabet ,Etc .

 

INGREDIENTE

  • 300 faina alba tip 650
  • 200 gr seminte hrisca decojita
  • 150 faina integrala de grau
  • 150 faina secara
  • 100 gr maia de la painea anterioara
  • 500 +50 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei rapita
  • 25 gr drojdie proaspata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine bruna cu hrisca:

  1. Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta,  4 linguri din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semi-alba si lingurita cu zahar.
  2. Eu tot acum pun si maiua de la painea anterioara .
  3. Nu totdeauna imi las maia , dar acum pentru ca prepar frecvent paine imil as mereu .
  4. Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare.
  5. Am amestecat totul in cuva masinii de paine Tefal.
  6. Dupa 15 minute drojdia lucra cu spor si am observat ca am o emulsie spumoasa.
  7. Am adaugat restul de faina sem-ialba , de secara cat si cea integrala.
  8. Tot acum am pus si hrisca decorticat .
  9. Nu uitati sa sarati .
  10. Controlati aluatul si daca va pare prea tare interveniti cu putin lichid .
  11. Pentru ca hrisca a absorbit mult apa , am fost nevoita sa mai adug putina apa . Tot calduta sa nu influenteze procesul de fermentare .
  12. Dupa o ora de framantare si dospire aluatul aproape si-a dublat volumul.
  13. Am amestecat aluatul sa se sparga bulele de aer si l-am pus in tava unsa cu 2 linguri de ulei .
  14. Foarte rapid, in 20 minute aluatul din nou a crescut frumos.
  15. Am pus tava cu aluat la cuptorul preincalzit la 220 grade C.
  16. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180 .
  17. Pe fundul cuptorului am pus o tava. Cand s-a incins am aruncat o jumatate de cana cu apa. Sa faca aburi.
  18. Aburii ajuta ca painea sa creasca frumos in cuptor.
  19. Am copt painea inca 40 minute. Asta depinde de cuptor.
  20. Mie imi place painea bine coapta.
  21. Dupa ce am oprit cuptorul am scos painea pe un gratar de inox si am acoperit-o cu un servet curat.
  22. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cateva lucruri despre Hrisca . Ce contine , La ce-i buna : https://www.paradisulverde.com/blog/tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-hrisca/

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine bruna cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine fără frământare