Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki

de mihaelar63 in Peste, 11 Apr 2021 | 2801 vizualizari

 

 Stiuca era programata pentru un pranz duminical . Am fost toata ziua la gradina si am venit  lesinati de foame .  Sub impresia postarilor japoneze ale Adinei si vizionarea unei emisiuni culinare despre Kyoto si Kanzawa , mi-am amintit ca detin si eu sos Teriyaki . Departe de mine rafinamentul si delicatetea retetelor originale japoneze . Cert este ca gustul dat de acest sos a fost cu totul deosebit .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bucati stiuca
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 linguri sos Teriyaki
  • 4 linguri ulei
  • piper cu coaja de lamaie
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel verde tocat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki:

 Stiuca se condimenteaza cu sare, piper cu lamaie si boia .

 Tulpinile de usturoi verde se taie in  patru , apoi se maruntesc .

Masati bine stiuca condimentat impreuna cu usturoiul verde .

 Se stropeste pestele cu sosul japonez , ulei si zeama de la o lamaie .

Din nou le masati cu delicatete.

 Am pus tava la cuptorul preincalzit la 280 grade pe grill .

Dupa 10 minute am realizat ca-i posibil ca pestele sa se prepare doar pe o parte si sa raman mai fraged pe dedesupt .

Am intors bucatile de peste , l-am stropit cu zeama de lamaie si am redus temperatura la 205 grade pentru inca 10 minute .

In final am intors din nou pestele si l-am copt inca 5 minute sa prinda o culoare frumoasa.

In timpul pregatirii  s-a format un sos gustos .

La servire am presarat frunzulite de patrunjel verde pentru prospetime .

Merge foarte bine si usturoi verde tocat .Eu nu am pus usturoi pentru ca a doua zi mergem la serviciu :D

 Am servit stiuca cat a fost calda insotita de ardei iute si lamaie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu usturoi verde si sos Teriyaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou la grătar & Hrişcă cu legume