publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata turceasca de vinete cu dovlecei
Curatati , spalati , taiati cuburi dovleceii . Fierbeti dovlecelul in putina apa cu sare, Scurgeti si-l lasati la racit. Peste dovlecelul scurs puneti sare , chimen , menta,piper , usturoi si ulei . Mixati cu ajutorul blenderului vertical. Incorporati in salata si iaurtul . In...
Friptura de mistret -la tava
Spalati si feliati carnea de mistret . Curatati , spalati si feliati ardeiul si usturoiul.Feliati slanina afumata . Puneti carnea in tava si presarati toate ingredientele pe deasupra . Adugati la sfarsit o cana cu apa si paharul cu vin . Dati la cuptor la 220 grade timp de o ora si...
Salata de rucola cu pui si portocale
Pieptul de pui fiert taiat marunt se condimenteaza cu sare si piper . Prajiti puiul in putin ulei . Curatati portocalele si rodia . Taiati casul cubulete . Spalati si zvantati frunzele de rucola . Amestecati toate ingredientele impreuna cu zeama de lamaie .
Ciorba de rata cu smantana si galuste
Curatati , spalati si tocati cubulete legumele . Din pieptul de rata taiati felii de carne pe care le veti folosi la un alt preparat . Am avut grija sa ramana carne suficienta . Spalati bine osul cu carne si fierbeti cu legumele tocate in 3 l apa sarata. Dupa 30 minute cand ...
Linte rosie cu muschiulet de porc
Spalati lintea si o puneti la infoiat in multa apa , minim o ora . Atentie isi tripleaza volumul. Fierbeti lintea in apa sarata 30 minute . Spalati si tocati legumele . Caliti-le usor in ulei . Adaugati lintea peste legumele prajite .Dregeti gustul cu sare si piper . Feliati...
Taitei cu nuca- gustul din copilarie
Fierbeti taiteii in multa apa cu sare . Scurgeti pastele . Intr-un vas incapator infierbantati uleiul si topiti untul . Adaugati nuca si scortisoara amestecand . Luati de pe foc . Puneti zaharul si taiteii . Amestecati . Serviti calzi taiteii cu nuca si gust de copilarie .
Salata cu icre de stiuca
Desarati icrele in apa rece. Scurgeti-le. Se inmoaie painea in lapte si se stoarce . Se pune in blender painea cu ceapa taiata felii, coditele de ceapa, zeama de lamaie, piperul si putin ulei. Se amesteca cateva secunde pana se omogenizeaza. Dati icrele la cuptorul cu microunde de cate...
Kafta cu seminte - chiftele libaneze
Se amesteca toate ingredientele si se dau cateva ore la rece . Puneti frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt. Formati cu mainile umezite un fel de mititei mai lunguieti, in care infingeti cate o frigaruie . Coaceti frigarule la cuptor in...
Ramen cu carne de rata (supa japoneza)
Se spala curta si se spala legumele si carnea de rata . Se pune la fiert in oala cu aburi carnea,sarea,morcovul ,ceapa,usturoiul si ghimbirul. Dupa fierbere se drege gustul cu sos Teriaky care este pe baza de soia . In fiecare bol de servire puneti carne dezosata , morcovi , codite...
Spate de curcan cu cartofi - la cuptor
Curatati si spalat,insistand pe interior spatele de curcan . Masati carnea cu turmeric si sare . Puneti carnea +1 cana apa in tava si dati la cuptor . Curatati ,taiati jumatai si spalati cartofii . Coaceti o ora intorcand la 15 minute spatele de curcan. Cand...
Ciorba rapida de perisoare cu verdeata
Puneti o oala cu 3 l apa la fiert . Morcovul,ceapa,telina,radacina de patrunjel,se curata, spala,si taie felii mari. Tocati legumele cu ajutorul unui maruntitor de legume .http://www.russellhobbs.ro/blender-3-in-1-russell-hobbs-desire-55 Puneti legumele la fiert in apa care clocoteste...
Salata in straturi
Se prepara sosul amestecandu-se maioneza, sarea , zaharul si parmezanul. Se curata si se spala legumele . Se decojesc ouale . Se aseaza ingredientele alternativ in straturi cu sos intre ele . Se alterneaza si culorile . Salata se taie fasii . Rosiile,ridichile,ardeiul ,ceapa,salamul...
Salau cu crusta de prosciutto
Pestele spalat se pune in marinata formata de ingredientele date timp de ora. Asezati pestele cu cate o felie de prosciutto peste fiecare bucata in tava . Dati tava la cuptor 20 min foc mediu . Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungeti pe deasupra prosciutto cu ketch-up. Mai dati...
Paste cu sunca si sos de cascaval
Fierbeti pastele in multa apa cu sare respectand indicatiile de pe ambalaj. Scurgeti pastele .Curatati si spalati legumele . In unt+ulei prajiti sunca fasiute.Adugati ardeiul taiat la fel + ceapa verde. Turnati laptele +casul taiat felii.Sarati. Amestecati pana...
Salata cu rucola si cartofi
In aceiasi tigaie cu putin ulei, prajiti ouale, cartofii feliati si muschiul taiat fasii. Legumele se curata si se spala . Se amesteca cu ulei si zeama de lamaie ardeii taiati fasii si ridichile feliate . Sarati , adaugati cartofii, sunca si rucola . La sfarsit se...
Stiuca cu sos a la tzatziki
Sotul din dotare , aduce , curata , portioneaza pestele . Rondelele se sareaza se dau prin faina de malai si se prajesc in ulei incins . Scoateti pestele pe un servetel de hartie sa absoarba excesul de ulei . Castravetele taiat , iaurtul si ingredientele se blenduiesc cu...
Pulpe de curca cu miere si portocale - reteta nr. 500
Pulpele de curca se curata , se spala . Se face un amestec din condimente ,miere, ulei,sos Worchester si zeama de la o portocala. Cu acest amestec se maseaza bine pulpele de curca si se pun la cuptor in tava in care ati pus putina apa si maciuliile de usturoi curatate la...
Placinta ciobanului -Shepherd's pie
Curatati si spalati legumele . Curatati si feliati ciupercile. Ceapa + prazul se toaca , morcovul se razuieste . Caliti usor in ulei . Adaugati carnea tocata ,ciupercile, sare , sosul worchester si cimbrul. Incorporati faina alba si sucul de rosii in compozitia de carne .Fierbeti 5 min....
Ciorba de varza cu smantana, reteta gustoasa pentru intreaga familie
Cum se prepara Ciorba de varza cu smantana, reteta gustoasa pentru intreaga familie: Varza se taie fideluta . Restul legumelor se curata , se spala si se taie cubulete . Caliti usor in ulei , ceapa , morcovul si ardeiul . Adaugati faina alba si boiaua rosie . Amestecati si diluati cu...
Ciorba de varza acra cu carnat afumat
Legumele se curata si se spala . Ceapa ,morcovul si telina se taie cubulete si se pun la fiert in 2 l apa cu sare . Cand morcovul este aproape fiert se adauga si cartofii taiati cuburi . Separat in alta oala fierbeti moarea cu varza taiata fideluta +foaia de dafin ....
Lipie cu Ceva Fin
Lipiile se rumenesc usor inr-o tigaie teflonata , fara ulei . Se ung cu pesto . Apoi cu branzica cu smantana . Rosiile se spala si se feliaza . Se pune intr-un capat al lipiei felii de rosii .Se ruleaza . Lipia cu branzica se serveste cu legume sau cu salata dorita .
Rondele de somn cu chimen si salata
Pestele se pudreaza cu condimente si chimen . Somnul se da prin faina alba si se prajeste in ulei incins . Salata+spanacul se spala se sareaza, se acreste cu putina zeama de lamaie . Spalati si feliati legumele . Serviti pestele pe pat de verdeata insotit de rosii , lamai si ardei .
Tocanita cu tacamuri de gaina
Tacamurile de gaina se curata si sespala bine si se pun la fiert cu putina apa . Ceapa si usturoiul se curata , se toaca si se adauga peste carne + sare+boia . Fierbeti si lasati sa scada apa . Supravegheati pana se prajeste carnea in grasimea proprie si se rumeneste . Serviti cu mult...
Ciorba de cartofi cu legume coapte
Curatati , spalati si taiati cuburi legumele . La maciuliile de usturoi taiati doar varfurile , spalati si puneti totul intr-o tava. Amestecati legumele cu pastele de ardei , ulei si sare . Dati tava la cuptor incalzit si lasati 20-30 min pana legumele sunt coapte. Intr-o oala puneti...
Ciorba de ciuperci cu taitei
Legumele se curata si se spala . Morcovii, telina, ardeiul rosu, ceapa se toaca cuburi, se pune la fiert in apa sarata. Dupa 15-20 min. cand morcovul este patruns se pun ciupercile feliate . Se mai fierb 5 minute si se adauga rosiile tocate +taitei +ulei . Serviti ciorbitza asezonata...
Stelute cu marmelada [ de post]
Desfaceti o foaie . Ungeti cu marmelada. Suprapuneti cealalta foaie pentru foietaj . Ungeti cu zeama de portocale deasupra si presarati nuca de cocos . Taiati stelute cu forma metalica. Pe fiecare steluta puneti o cireasa confiata . Coaceti la cuptor la 200...
Cartofi frantuzesti cu miez de lapte
Sunca taiata cubulete se rumeneste in ulei . Adugati si prajiti usor si cartofii. Ouale crude se pun peste cartofi si sunca , amestecati . Puneti compozitia pe farfurii, asezati deasupra miezul de lapte si ouale fierte. Pe marginea farfuriei puneti smantana . Asezonati cu sare si...
Stiuca cu legume
Rondelele de stiuca se sareaza , se pipareaza si se pun intr-o tava . Legumele se spala , se curata , se taie marunt si se pun deasupra pestelui. Se pune un pahar de apa, vinul si uleiul . Se da la cuptor 20 minute . Serviti pestele decorat cu rosii, masline si verdeata .
Supa cu gulii si mucenici
Legumele se curata, se spala si se taie marunt. Gulia se taie cuburi mai mari. Se pun la fiert in 3 l apa sarata si putin ulei. Cand morcovul este patruns se adauga pastele fainoase sau mucenicii. Acriti dupa gust cu zeama de lamaie. Se asezoneaza cu sare, piper, cimbru verde.
Somn cu ciuperci la cuptor
Rondelele de somn se sareaza , se pipareaza , se presara praf de usturoi . Se da somnul prin faina alba si se prajeste in ulei incins . In uleiul incins se prajesc ciupercile taiate felii si usturoiul tocat . Sarati si presarati boia si fulgii de chili . Stingeti cu vin si...