Dedic aceasta reteta dragului nostru Vladimir - zis Motan la oale. El m-a sfatuit sa tin icrele timp de 10 zile in saramura, doar apoi sa le pregatesc.
Desarati icrele in apa rece. Scurgeti-le.
Se inmoaie painea in lapte si se stoarce .
Se pune in blender painea cu ceapa taiata felii, coditele de ceapa, zeama de lamaie, piperul si putin ulei. Se amesteca cateva secunde pana se omogenizeaza.
Dati icrele la cuptorul cu microunde de cate doua ori 15 secunde .
Adaugati icrele lasand din cantitate deoparte 2 linguri din ele .
Mixati cu ajutorul unui tel adugand treptat uleiul .
Spre sfarsit incorporati si apa minerala .
In final adaugati si cele doua linguri cu icre lasate deoparte .
Serviti salata de icre alaturi de legumele preferate si cu paine prajita .
1
Apa minerala va face salata de icre mai lejera si mai pufoasa .