O ciorba simplu de preparat dar cu un gust de zile mari . Mi-a placut pentru ca nu era deloc grasa . Razand mi-am zis ,, Hagi Tudose precis nu ar fi fost multumit de ea'' Stelutele erau aproape inexistente :D!!!
Curatati , spalati si tocati cubulete legumele .
Din pieptul de rata taiati felii de carne pe care le veti folosi la un alt preparat .
Am avut grija sa ramana carne suficienta .
Spalati bine osul cu carne si fierbeti cu legumele tocate in 3 l apa sarata.
Dupa 30 minute cand legumele si carnea sunt patrunse preparati galustele .
Scoateti osul , desprindeti carnea bucatele.
Puneti bucatelele de carne inapoi in ciorba .
Bateti ouale spuma,adugati sare,untul moale + faina alba treptat ,cat cuprinde
Cu ajutorul unei linguri pe care o umeziti la fiecare galusca puneti fasii de aluat in ciorba ce clocoteste la foc domol .
Condimentati cu marar , tarhon si piper , sare doar daca este nevoie .
Diluati smantana cu 200 ml zeama calda din supa si adugati in oala .
Serviti ciorba calda cu patrunjel verde presarat deasupra .
1
Faceti un mic efort de a folosi in alimentatie pasari de curte . Merita !!!
2
Ciorba cu legume trebuie fiarta intodeuna cu capac pentru ca legumele sa-si pastreze vitaminele .