publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Platou cu peste afumat
Legumele se curata si se spala . Castravetii se curata alternand dungile verzi cu portiuni curatate .Se feliaza. Salata se spala si se zvanta scurgand intr-o sita sau cu ajutorul centrifugii speciale Pestele si pastrama se feliaza . Aranjati totul pe un platou dupa inspiratie ....
Sarmale speciale
Pasatul se spala din mai multe ape . Se pune la inmuiat macar 2-3 ore impreuna cu orezul si stafidele. Se desfac frunzele de varza si se curata de nervuri . Spalati si scurgeti spanacul . Se curata si se spala legumele. Ceapa + morcovul+ ciupercile se toaca cu robotul. Prajiti...
Ciorba cu mini-perisoare de vitel
Puneti la fiert o oaqla cu 3l apa . Curatati , spalati si taiati cubulete legumele pentru supa . Puneti legumele la fiert . Sarati.Adaugati orezul . Amestecati carnea cu ou, pesmet , sare , pasta de ardei iute si verdeata . Formati cu mana unsa cu putin ulei perisoare cat mai mici...
Pilaf cu conopida si spanac
Curati si spalati legumele . Taiati bucati mari ceapa , morcovul si ardeiul . Tocati-le cu ajutorul blenderu-lui. Caliti usor aceste legume in cratita teflonata . Adaugati si caliti usor si orezul .Sarati. Puneti si conopida . Turnati apa cat sa acopere si fierbeti sub...
Ciorba de iarna
Ceapa , prazul si ardeiul se curata , se toaca marunt si se calesc usor . Se adauga mix-ul de legume congelate si 2-3 l apa .Sarati si piparati. Cand ciorba clocoteste se pun si pastele . Se fierb inca 5 minute , se aduga sucul de rosiii . Serviti ciorba cu verdeturi...
Spanac scazut cu carnati afumati
Carnatii se taie bucati si se prajesc in 2 linguri de ulei pana devin crocanti . Spanacul se spala bine si se lasa sa se scurga de apa . Untul se topeste in restul de ulei si se caleste impreuna cu faina alba si usturoiul tocat . Se toarna laptele si se amesteca pentru a nu se forma...
Zama (supa) taraneasca de salata
Ceapa si morcovul se curata , se spala , se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga faina alba , se amesteca si se prajesc-1-2 minute . Se adauga laptele acru , se amesteca si se toarna treptat 2 l apa .Sarati. Puneti si costita si lasati sa se fiarba 10 min. -pana morcovul este...
Salata cu spanac si cartofi
Frunzele de spanac se spala si se zvanta . Ardeiul rosu se spala si se taie rondele . Cartofi fierti in coaja se curata si se feliaza dupa cum va place . Amestecati intr-un bol uleiul; cu zeama de lamaie si sare . Puneti spanacul cartofii , ardeiul si amestecati . Serviti...
Sunca fiarta in moare (zeama de varza acra)
Se fierbe 2 ore sunca in moarea in care ati pus cimbru , piper , foaie de dafin si usturoiul curatat . Daca moarea este prea sarata o diluati cu apa .La mine nu a fost necesar pentru ca nu fac moarea sarata in exces . Am avut o moare rozosina de mai mare dragul . Daca sunca este...
Tortellini cu ciuperci si miez de lapte
Fierbeti tortellini in apa cu multa sare respectand timpul indicat pe ambalaj . Scurgeti pastele . Sotati ciupercie , ceapa si ardeiul feliate .Sarati . Adaugati si cabanosul taiat bucati Serviti tortellini calzi cu legumele , cabanosul si miezul de lapte deasupra .
Crap cu ceapa la tava
Crapul curatat se sareaza din timp . Cepele se curata se spala si se toaca marunt . Sotati ceapa in ulei impreuna cu ardeiul taiat patratele si telina taiata marunt . Spre sfarsitul prajirii puneti pasta de kapia , feliuta de slanina, piper si sarea. In tot acest timp[2 min ]...
Supa de broccoli cu tortellini
Puneti la fiert o oala cu 2-3 l apa . Spalati si desfaceti in bucatele broccoli . Tulpina mai lemnoasa o curatati si o taiati cubulete . Curatati , spalati si taiati prazul si ardeii.Caliti foarte usor in ulei . Adaugati broccoli si prajeala peste apa clocotinda....
Tocanita de cartofi cu carnati si chimen
Se curata ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei . Adaugati carnatii taiati bucati si caliti impreuna. Cartofi curatati, spalati si taiati cuburi mai mari se pun si ei la calit. Intr-un litru de apa se face un ceai concentrat cu chimen care se strecoara ....
Fleica la tava
Feliile de fleica se pun in o tava . Curatati si feliati usturoiul . Se presara feliute de usturoi , boia si pasta de ardei . Sarati . Adaugati apa si vinul . Dati tava cu fleica la cuptorul incins . Intoarceti din cand in cand carnea sa se rumeneasca pe ambele parti . Este gata...
Ciorba de fasole boabe cu sorici
Fasolea se spala si se pune sa se hidrateze in multa apa cateva ore . Puneti fasolea la fiert in multa apa in care adugati cimbrul , mararul , foaia de dafin si soricii . Curatati si spalati legumele . Taiati-le cubulete si prajiti in ulei . Adaugati legumele sotate la fasolea ce fierbe...
Scallopini cu jambon si capere
Feliati carnea si o bateti usor dar nu foarte subtire . Sarati si piparati. Taiati jambonul cubulete . Curatati si tocati rosiile si usturoiul . Feliile de carne se dau prin faina , se scutura de surplus si se prajesc pe ambele parti in ulei incins pana incep sa se rumeneasca . Scoteti...
Cartofi aromati la tava
Cartofii se curata , se spala si se taie in felii groase pe lungime . Se aseaza cartofii in tava tapetata cu hartie de copt si se amesteca cu ingredientele enumerate mai sus. Dati l;a cuptor 15 minute , ii intoarceti usor sa nu se zdrobeasca si mai coaceti inca 15 . Prin...
Cozonac Rosenkranz [ de post]
Am pus ingredientele pentru aluat in masina de paine la framantat . Am lasat aluatul sa dospeasca pana aproape si-a dublat volumul . Am mai repetat inca o data framantarea . Am lasat merisoarele si stafidele sa se hidrateze in putina apa cu esenta de rom . Intr-o tava...
Risotto fara orez
Se taie cuburi baconul si se caleste in ulei pana devine crocant . Ceapa se curata, se spala , se toaca marunt si se pune peste bacon . Se aduga si pastele fainoase sub forma de orez si se prajesc putin impreuna . Adaugati vinu, sare si apa cat sa acopere cu mai mult de un deget...
Supa rapida cu brocolli si dovlecei (de post)
Se curata si se spala legumele . Ceapa maruntita cu cartoful taiat cuburi se caleste usor in ulei . Se aduga rosia taiata cuburi si se calesc impreuna . Adugati 3 l apa . Sarati . Dupa 10 min incercati daca este fiert cartoful . In aceasta etapa adugati mixul de congelate ,orezul ,...
Paprikas cu inima de vitel si ciuperci
Curatati , spalati si tocati marunt ceapa . Curatati inima de partea alba-zgarciuri si o lasati 5 min.in apa rece sa traga sangele . Taiati inima cuburi potrivite 3/3 cm . Prajiti ceapa la foc domol pana incepe sa devina sticloasa . Adaugati inima si prajiti 5 minute impreuna...
Supa simpla de cartofi
Curatati , spalati si tocati cu ajutorul robotului de bucatarie , morcovul ,ceapa , usturoiul ,telina . Cartofii vor fi taiati cuburi mai mari . Taiati cubulete carnea afumata si o prajiti in ulei pana devine crocanta . Scoateti cuburile de carne separat si in uleiul ramas caliti...
Ciuperci umplute la cuptor
Ciupercile se spala si se zvanta,se sareaza, se aseaza in tava cu folie de copt Sunca , ardeiul si cascavalul se taie patrate/ cubulete . Ouale se bat cu sare , faina alba ,ceapa verde tocata, fulgii de chili si ierburile aromate . In fiecare ciuperca se repartizeaza cas, sunca ardei si...
Chiftelute de pui si fasole verde
Se amesteca ingredientele pentru chiftelute . Formati bile rotunde nu foarte mari,se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Scoateti chiftelutele pe o farfurie cu servetel de hartie care sa absoarba uleiul Caliti usor in unt fasolea verde . Sarati. Serviti preparatul cald...
Scoici cu paste umplute
Pastele se fierb 3 min . conform instructiunilor de pe ambalaj. Legumele se curata se spala si se taie fasii inguste . Caliti amestecul de legume in uleiul amestecat cu unt topit. Adaugati putina coaja de lamaie , fulgii de usturoi si scoicile.Sarati. Lasati sa se patrunda 2 minute,...
Supa rapida cu cus-cus
Se calesc legumele usor in ulei . Se adauga apa 1-2 l . Se sareaza . Cand apa da in clocot se adauga cus-cusul . Se acreste cu lamaie sau suc de rosii . Serviti cu feliute de carnat uscat picant si patrunjel verde .
Tocanita de porc cu farfalle
Spalati , curatati , taiati cubulete si caliti in ulei legumele aproximativ 2 min . Adugati carnea taiata cuburi si caliti 5 minute . Adugati pasta de ardei , ketchup-ul si faina alba . Amestecati si turnati doua pahare apa . Puneti condimentele uscate si fierbeti 15-20 min pana...
Salata cu calamari si varza chinezeasca
Calamarii se coc la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt , stropiti cu ulei. Kapia se taie rondele si se prajeste usor in restul de ulei . Salata se taie fasiute si se amesteca cu kapia ,.sare , fulgi de usturoi , fulgi de chili,zeama de portocala si otetul de mere . Asezati salata...
Supa ruseasca de spanac cu cartofi
Puneti la fiert o oala cu l apa .Adaugati carnea feliata . Curatati si spalati legumele .Tocati marunt ceapa si morcovul , cartofii cuburi . Puneti legumele la fiert . Sarati . Cand legumele sunt patrunse adugati spanacul si smantana diluata cu zeama calda din supa. Dregeti gustul cu...
Orez cu carnat Trandafir
Se curata si se spala legumele . Opariti usor carnatul.Taiati-l rondele si puneti la prajit cu ulei intr-o cratita mare non- aderenta . Ceapa ,prazul ,morcovul si o parte de patrunjel se toaca cu ajutorul robotului . Prajiti usor si legumele impreuna cu carnatul . Sarati. Adaugati...