Indiferent de cum alegem sa mancam sfecla, murata, coapta, fiarta sau chiar cruda, vitaminele de baza, A si C se pastreaza! Sfecla ajuta la detoxifierea organismului si protejeaza ficatul, iar alaturi de portocala care are proprietati anticancerigene si uleiul de masline, obtinem o sursa naturala de sanatate.
1.Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine.Puteti alege si varianta coacerii la cuptor(eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele.
2.Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o portocala o stoarceti, pentru a folosi sucul la dressing.
3.Taiati frunzele de rozmarin foarte fin.
4.Prajiti migdalele intr-o tigaie care nu lipeste.Cat timp se prajesc amestecati mereu pentru a nu se arde.
Dressing:
Amestecati intr-un bol rozmarinul,mierea,otetul balsamic,sarea si uleiul de masline Costa D’Oro.
Asezati rondelele de portocalele si sfecla pe o farfurie,iar inainte de servire turnati sos peste ele si presarati migdale zdrobite.
Pofta buna!