publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de rosii cu tortellini
Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Morcovul si telina se feliaza [ cum doriti]. Caliti usor cepa si usturoiul . Se pune la calit si morcovul cu telina . Adugati 2 l apa , foile de dafin ,sare si fierbeti 15 minute . Daca morcovul este fiert se...
Paste cu spanac , legume si leurda
Pastele se fierb in apa clocotita si sarata respectand instructiunile de pe pachet . Intr-o tigaie mare incapatoare se pune untul si legumele congelate . Se respecta timpul de preparare indicat pe pachet . La sfarsit se amesteca pastele cu legumele si leurda tocata . Atat. Si pofta buna !!!
Ciorba cu legume si prosciutto
Legumele se curata si se spala .Ceapa si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza . Se spala bucata de prosciutto si se pune la fiert in oala cu 3 l apa .Se adauga si radacinoasele feliate .Sarati. Separat...
Somn gratinat si broccoli
Rondelele de peste si buchetelele de broccoli se aseaza intr-un vas pentru cuptor si se stropesc cu ulei de masline (eu am spray cu ulei de masline pentru copt). Sarati si piparati Dati vasul la cuptorul incins 10-12 minute. Dupa acest timp asezati deasupra pestelui feliute de cascaval si...
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra
Usturoiul se curata si se feliaza . Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra . Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a...
Chiftelute marinate in sos de rosii
Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele . Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata . Prajiti chiftelutele in ulei incins . Cand sunt rumene chiftelutele se scot pe hartie absorbanta . Pentru sos taiati in doua ceapa...
Tortelloni si ravioli
Fierbeti pastele in apa clocotita respectand timpii de pe ambalaj . Spalati si taiati jumatate rosioarele . Curatati ceapa , taiati rondele . Taiati carnaciorii rondele . Prajiti usor ceapa si carnaciorii . Adugati si rosiile si busuiocul .Tineti pe foc inca cateva minute la foc...
Supa suedeza de peste
Se curata si se spala legumele . Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit .. Morcovul se taie feliute subtiri . Ceapa , usturoiul si prazul se toaca marunt . Prajiti usor legumele in...
Ciorba cu carnati si zeama acra de varza .
Zeama de moare se pune la fiert impreuna cu carnatii intregi , foile de dafin, crengutele de ierburi si boabele de piper .Lasati sa fiarba impreuna 10-15 minute . Spumati daca este necesar . Scoateti carnatii si feliati . Legumele se curata si se spala si se toaca cubulete[ ceapa mai...
Tagliolini al nero di seppia e cozze
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg . Legumele se curata si se spala . Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile . Adugati rosia tocata , ardeiul taiat fasii mici si turmericul . Turnati deasupra vinul . Sarati si...
Ciorba cu os de porc si gulie
Osul de porc se opareste cu apa clocotita . Se pune la fiert in apa sarata . Legumele se curata , se spala si se toaca marunt cuburi / rondele . Gulia se taie in cuburi mai mari. Caliti in putin ulei ceapa rosie , ceapa verde , morcovul si ardeiul iute . Puneti...
Ciorba de legume cu galuscute
Osul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa . Fierbeti osul in 2-3 l apa . Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete . Caliti usor legumele in ulei . Sarati . Adaugati osul si apa in care a fiert . Fierbeti ciorba 15-20 minute . Incercati...
Panettone umplut cu inghetata
Se tapeteaza o forma de tort cu folie alimentara si cu felii de panettone . Se stropeste blatul cu rom . Se umple cu inghetata preferata amestecata cu fructe confiate . Se pune la sfarsit ,, capac'' cu o felie de panettone . Se pune la congelator pana in momentul...
Paella
Inelele de calamari se pun la fiert 15 minute in apa cu sare putin ulei masline, ceapa alba tocata si zeama de lamaie . Spre sfarsitul fierberii se aduga si mazarea congelata . Carnea de curcan se spala si taie cuburi mai marisoare . Chorizo se taie rondele . Ceapa verde si...
Branza cu merisoare si nuci
Nuca se fierbe un clocot , se scurge si se raceste . Prin fierbere nuca isi pierde eventualul gust amarui . Miezul ramane curat si palacut dulceag . Se amesteca bine toate ingredientele se pun pe o folie transparenta si se formeaza un sul . Se da preparatul la rece unde se tine...
Sos cu hrean si wasabi
Usturoiul se curata si se toaca . Idem ardeiul iute rosu . Se pune intr-un vas de blender usturoiul , ardeiul iute zeama de lamaie , sare , patrunjelul ,pasta de hrean si cea de wasabi . Se toarna incet uleiul si in acelasi timp se blenduieste cu ajutorul mixerului vertical de mana . La...
Stiuca cu prosciutto la cuptor
Rondelele de stiuca se spala , se sareaza si se ung cu zeama de lamaie . Pestele se aseaza intr-o tava [ daca doriti poate fi tapetata cu folie de hartie ] Din pasta de ardei , mustar si bulion se prepara o pasta din care se distribuie peste fiecare bucata de peste . Partea alba a...
Paine cu ou la cuptor
Legumele se curata si se spala . Se feliaza sunca , cascavalul , prazul , rosiile si ardeiul rosu . Se bat ouale cu sare , oregano si smanatana . Se imbiba fiecare felie de paine in compozitia cu ou si se pune in tava . Deasupra fiecarei felii de paine in ou se...
Tagliatelle cu dovlecei si bilute de carne
Se amesteca compozitia pentru blutele de carne . Se formeaza mici bilute care se prajesc in ulei . Intr-un wok incapator se pun tagliatellele , dovleceii spalati si curatati . Deasupra se toarna sucul de rosii, apa , se aseaza felii de rosii . Se sareaza si se pipareaza ....
Ciorba de conopida cu brocolli si risini
Se pune apa la fiert cu sare . Se aduga risini si legumele congelate . Ceapa se taie rondele si se pune in supa . Rosiile se mixeaza cu cimbrul + 50 ml apa cu ajutorul blenderului vertical de mana . Adugati amestecul de rosii la ciorba . Dregeti gustul cu sare si...
Tocanita de pui cu trotolle
Ceapa se curata ,, se taie rondele si se caleste in ulei . Puiul se curata , se portioneaza si se prajeste usor in ceapa cu ulei [ initial va elibera lichid , apoi acesta se va evapora ]. Sarati ,adugati boia , amidon si amestecati diluand cu smnatana si putina apa ....
Salata de rucola cu mozzarella
Spalati si zvantati frunzele de rucola . Spalati si curatati ardeiul si rosiile . Taiati sunca si ardeiul fasii . Amestecati-le cu rucola , ulei si zeama de citrice . Adaugati mozzarella si rosii .
Salata a la russe cu carnaciori
Legumele din supa se toaca marunt cubulete . La fel se toaca si castravetii scosi din saramura . Se prepara cu ajutorul blenderului vertical de mana o maioneza dintr-un galbenus , 100 gr ulei si mustar . Taiati si carnaciorul rondele . Puneti legumele , castravetii , mustarul ,...
Supa de cocos cu ratuste (fara gluten)
Legumele se curata si se spala . Carnea se spala si se verifica daca pielea este bine curatata . Se pun legumele intregi in oala cu fierbere sub presiune ,. carnea se aseaza deasupra , ultimii cartofii . Se adauga sare , foaia dafin , boabele de piper . Se completeaza...
Stelute cu chorizo
Foietajul de placinta se dezgheata treptat . Eu il scot cu o zi inainte si-l las in frigider . Carnatul chorizo se taie felii subtiri . Cu ajutorul unor forme sub forma de steluta se decupeaza stelute mai mari si stelute mai mici . Peste stelutele mari se aseaza cate o...
Ciorba de cartofi cu carne de porc
Legumele se curata si se spala . Carnea se spala se taie cuburi si se pune la fiert in 4 l apa cu sare . Adugati ceapa si telina tocate , morcovii taiati . Lasati sa fiarba 30 minute apoi adugati si cartofii taiati cuburi . Dupa 10-15 minute cand cartofii au...
Ficat de vitel impanat cu carnat
Ficatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori . Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din interior cate o mica fasie . In locul format se introduce bucata de carnat de aceiasi lungime ca bucata...
Salau cu aroma de afumat
Se deschide conserva . Se curata usturoiul . se curata ardeiul iute de seminte si se taie . Pestele se curata , se portioneaza si se spala . Toate ingredientele in afara de salau se pun intr-un vas si se blenduiesc cu mixerul vertical de mana . Ungeti pestele cu pasta formata si-l...
Ceafa de porc , broccoli si sos gorgonzola
Ceafa se feliaza si se prajeste In tigaie teflonata sau la grill . Se sareaza . Brocolli se fierbe in apa clocotita cu sare . Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata . Se scurge . Pentru sos se topeste untul ,se aduga smantana si bucatile de gorgonzola . Se amesteca pana se omogenizeaza...
Ciorba taraneasca de peste
Legumele se curata , se spala . Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa . Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se taie cuburi . Sarati. Legumele se calesc usor in ulei , se adauga pasta iute de ardei , se amesteca...