mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete

Supa de rosii cu tortellini

In Supe la 24 Ian 2015

Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Morcovul si telina se feliaza [ cum doriti]. Caliti usor cepa si usturoiul . Se pune la calit si morcovul cu telina . Adugati 2 l apa , foile de dafin ,sare si fierbeti 15 minute . Daca morcovul este fiert se...

Paste cu spanac , legume si leurda

In Paste la 20 Ian 2015

Pastele se fierb in apa clocotita si sarata respectand instructiunile de pe pachet . Intr-o tigaie mare incapatoare se pune untul si legumele congelate . Se respecta timpul de preparare indicat pe pachet . La sfarsit se amesteca pastele cu legumele si leurda tocata . Atat. Si pofta buna !!!

Ciorba cu legume si prosciutto

In Ciorbe la 19 Ian 2015

Legumele se curata si se spala .Ceapa  si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza . Se spala bucata de prosciutto si se pune la fiert in oala  cu 3 l apa  .Se adauga si radacinoasele feliate .Sarati. Separat...

Somn gratinat si broccoli

In Peste la 18 Ian 2015

Rondelele de peste si buchetelele de broccoli se aseaza intr-un vas pentru cuptor si se stropesc cu ulei de masline (eu am spray cu ulei de masline pentru copt). Sarati si piparati Dati vasul la cuptorul incins 10-12 minute. Dupa acest timp asezati deasupra pestelui feliute de cascaval si...

Ceafa de porc caramelizata in bere neagra

In Porc la 16 Ian 2015

Usturoiul se curata si se feliaza . Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra . Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a...

Chiftelute marinate in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 15 Ian 2015

Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele . Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata . Prajiti chiftelutele in ulei incins . Cand sunt rumene chiftelutele se scot pe hartie absorbanta . Pentru sos taiati in doua ceapa...

Tortelloni si ravioli

In Paste la 13 Ian 2015

Fierbeti pastele in apa clocotita respectand timpii de pe ambalaj . Spalati si taiati jumatate rosioarele . Curatati ceapa , taiati rondele . Taiati carnaciorii rondele . Prajiti usor ceapa si carnaciorii . Adugati si rosiile si busuiocul .Tineti pe foc inca cateva minute la foc...

Supa suedeza de peste

In Supe la 12 Ian 2015

Se curata si se spala legumele . Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit .. Morcovul se taie feliute subtiri . Ceapa , usturoiul si prazul se toaca marunt . Prajiti usor legumele in...

Ciorba cu carnati si zeama acra de varza .

In Ciorbe la 12 Ian 2015

Zeama de moare se pune la fiert impreuna cu carnatii intregi , foile de dafin, crengutele de ierburi  si boabele de piper .Lasati sa fiarba impreuna 10-15 minute . Spumati daca este necesar . Scoateti carnatii si feliati . Legumele se curata si se spala si se toaca cubulete[ ceapa mai...

Tagliolini al nero di seppia e cozze

In Fructe de mare la 12 Ian 2015

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg . Legumele se curata si se spala . Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile . Adugati rosia tocata , ardeiul taiat fasii mici si turmericul . Turnati deasupra vinul . Sarati si...

Ciorba cu os de porc si gulie

In Ciorbe la 5 Ian 2015

Osul de porc  se opareste cu apa clocotita . Se pune la fiert in apa sarata . Legumele se curata , se spala si  se toaca  marunt cuburi / rondele . Gulia se taie in cuburi mai mari. Caliti  in putin ulei ceapa rosie , ceapa verde , morcovul si ardeiul iute . Puneti...

Ciorba de legume cu galuscute

In Ciorbe la 4 Ian 2015

Osul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa . Fierbeti osul in 2-3 l apa . Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete . Caliti usor legumele in ulei . Sarati . Adaugati osul si apa in care a fiert . Fierbeti ciorba 15-20 minute . Incercati...

Panettone umplut cu inghetata

In Jamie Oliver la 4 Ian 2015

Se tapeteaza o forma de tort cu folie alimentara si cu felii de panettone . Se stropeste blatul cu rom . Se umple cu inghetata preferata amestecata cu fructe confiate . Se pune la sfarsit ,, capac'' cu o felie de panettone . Se pune la congelator pana in momentul...

Paella

In Fructe de mare la 4 Ian 2015

Inelele de calamari se pun la fiert 15 minute in apa cu sare putin ulei masline, ceapa alba tocata  si zeama de lamaie . Spre sfarsitul fierberii se aduga si mazarea congelata . Carnea de curcan se spala si taie cuburi mai marisoare . Chorizo se taie rondele . Ceapa verde si...

Branza cu merisoare si nuci

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2015

 Nuca se fierbe un clocot , se scurge si se raceste . Prin fierbere nuca isi pierde eventualul gust amarui . Miezul ramane curat si palacut dulceag . Se amesteca bine toate ingredientele se pun pe o folie transparenta si se formeaza un sul . Se da preparatul la rece unde se tine...

Sos cu hrean si wasabi

In Sosuri la 4 Ian 2015

Usturoiul se curata si se toaca . Idem ardeiul iute rosu . Se pune intr-un vas de blender usturoiul , ardeiul iute zeama de lamaie , sare , patrunjelul ,pasta de hrean si cea de wasabi . Se toarna incet uleiul si in acelasi timp se blenduieste cu ajutorul mixerului vertical de mana . La...

Stiuca cu prosciutto la cuptor

In Peste la 4 Ian 2015

Rondelele de stiuca se spala , se sareaza si se ung cu zeama de lamaie . Pestele se aseaza intr-o tava [ daca doriti poate fi tapetata cu folie de hartie ]  Din pasta de ardei , mustar si bulion se prepara o pasta din care se distribuie peste fiecare bucata de peste . Partea alba a...

Paine cu ou la cuptor

In Sandvisuri la 30 Dec 2014

Legumele se curata si se spala . Se feliaza sunca , cascavalul , prazul , rosiile si ardeiul rosu . Se bat ouale cu sare , oregano si smanatana . Se imbiba fiecare felie de paine in compozitia cu ou si se pune in tava . Deasupra fiecarei felii de paine in ou se...

Tagliatelle cu dovlecei si bilute de carne

In Paste la 30 Dec 2014

Se amesteca compozitia pentru blutele de carne . Se formeaza mici bilute care se prajesc in ulei . Intr-un wok incapator se pun tagliatellele , dovleceii spalati si curatati . Deasupra se toarna sucul de rosii, apa  , se aseaza felii de rosii . Se sareaza si se pipareaza ....

Ciorba de conopida cu brocolli si risini

In Ciorbe la 30 Dec 2014

 Se pune apa la fiert cu sare . Se aduga risini si legumele congelate . Ceapa se taie rondele si se pune in supa . Rosiile se mixeaza cu cimbrul + 50 ml apa cu ajutorul blenderului vertical de mana . Adugati amestecul de rosii la ciorba . Dregeti gustul cu sare si...

Tocanita de pui cu trotolle

In Pui la 30 Dec 2014

Ceapa se curata ,, se taie rondele si se caleste in ulei . Puiul se curata , se portioneaza si se prajeste usor in ceapa cu ulei [ initial va elibera lichid , apoi acesta  se va evapora ]. Sarati ,adugati boia , amidon si amestecati diluand cu smnatana si putina apa ....

Salata de rucola cu mozzarella

In Salate la 29 Dec 2014

Spalati si zvantati frunzele de rucola . Spalati  si curatati ardeiul si rosiile . Taiati sunca si ardeiul fasii . Amestecati-le cu rucola , ulei si zeama de citrice . Adaugati mozzarella si rosii .

Salata a la russe cu carnaciori

In Salate la 29 Dec 2014

Legumele din supa se toaca marunt cubulete . La fel se toaca si castravetii scosi din saramura . Se prepara cu ajutorul blenderului vertical de mana o maioneza dintr-un galbenus , 100 gr ulei si mustar . Taiati si carnaciorul rondele . Puneti legumele , castravetii , mustarul ,...

Supa de cocos cu ratuste (fara gluten)

In Supe la 28 Dec 2014

Legumele se curata si se spala . Carnea se spala si se verifica daca pielea este bine curatata . Se pun legumele intregi in oala cu fierbere sub presiune ,. carnea se aseaza deasupra , ultimii cartofii . Se adauga sare , foaia dafin , boabele de piper . Se completeaza...

Stelute cu chorizo

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2014

Foietajul de placinta se dezgheata  treptat . Eu il scot cu o zi inainte si-l las in frigider . Carnatul chorizo se taie felii subtiri . Cu ajutorul unor forme sub forma de steluta se decupeaza stelute mai mari si stelute mai mici . Peste stelutele mari se aseaza cate o...

Ciorba de cartofi cu carne de porc

In Ciorbe la 21 Dec 2014

Legumele se curata si se spala . Carnea se spala se taie cuburi si se pune la fiert in  4 l apa cu sare . Adugati ceapa si telina tocate , morcovii taiati . Lasati sa fiarba 30 minute apoi adugati si cartofii taiati cuburi . Dupa 10-15 minute cand cartofii au...

Ficat de vitel impanat cu carnat

In Vita la 21 Dec 2014

Ficatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori .  Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din interior cate o mica fasie . In locul format se introduce bucata de carnat de aceiasi lungime ca bucata...

Salau cu aroma de afumat

In Salau la 21 Dec 2014

Se deschide conserva . Se curata usturoiul . se curata ardeiul iute de seminte si se taie . Pestele se curata , se portioneaza si se spala . Toate ingredientele in afara de salau se pun intr-un vas si se blenduiesc cu mixerul vertical de mana . Ungeti pestele cu pasta formata si-l...

Ceafa de porc , broccoli si sos gorgonzola

In Porc la 21 Dec 2014

Ceafa se feliaza si se prajeste In tigaie teflonata sau la grill . Se sareaza . Brocolli se fierbe in apa clocotita cu sare . Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata . Se scurge . Pentru sos se topeste untul ,se aduga smantana si bucatile de gorgonzola . Se amesteca pana se omogenizeaza...

Ciorba taraneasca de peste

In Ciorbe la 20 Dec 2014

Legumele se curata , se spala . Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa . Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul  asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se taie cuburi . Sarati. Legumele se calesc usor in ulei , se adauga pasta iute de ardei , se amesteca...

Afisate 1201 - 1230 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]