Chiftelute marinate in sos de rosii

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2015 | 8166 vizualizari

 

Zilele trecute vorbeam cu verisoara mea la telefon si -mi zicea ca a facut chiftelute marinate in sos de rosii . Mare pofta pe mine , asa ca am trecut la treaba . Sosul de rosii cum il facea mama mea este delicios . Preparati si voi ca sa va convingeti .

 

INGREDIENTE

  • CHIFTELUTE
  • 1 kg carne tocata amestec [ vita + porc]
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingurita oregano verde tocat
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 6 catei usturoi tocati
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • SOS
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura faina alba
  • 2 cani bulion de rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura rasa zahar brun
  • piper
  • sare
  • GARNITURA
  • 1 kg cartofi
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • Boia rosie de ardei-optional
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate in sos de rosii:

Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele .

Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata .

Prajiti chiftelutele in ulei incins .

Cand sunt rumene chiftelutele se scot pe hartie absorbanta .

Pentru sos taiati in doua ceapa curatata si o prajiti usor in ulei .Adugati faina si amestecati. In acest moment diluati amestecul cu bulion . Se pune zaharul, foaia de dafin , sare si piper .

Se pun chiftelele in sos si se fierb  la foc mic 5 minute .

Pentru garnitura cartofii se curata si se fierb in apa cu sare[ la sfarsit se scurg de apa ] . Se ia 100 ml ulei in care s-au prajit chiftelele si se  prajeste usor patrunjelul maruntit si ceapa verde tocata [ boia se pune daca doriti ]. Se aduga imediat cartofii fierti si se amesteca tasind cu lingura de lemn pentru a se zdrobi cat mai mult .

Serviti chiftelutele calde imbaiate in sos de rosii cu garnitura de cartofi .

TIPS-URI

1

Nu prajiti prea mult faina la sos, va avea un gust amarui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii