Zilele trecute vorbeam cu verisoara mea la telefon si -mi zicea ca a facut chiftelute marinate in sos de rosii . Mare pofta pe mine , asa ca am trecut la treaba . Sosul de rosii cum il facea mama mea este delicios . Preparati si voi ca sa va convingeti .
Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele .
Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata .
Prajiti chiftelutele in ulei incins .
Cand sunt rumene chiftelutele se scot pe hartie absorbanta .
Pentru sos taiati in doua ceapa curatata si o prajiti usor in ulei .Adugati faina si amestecati. In acest moment diluati amestecul cu bulion . Se pune zaharul, foaia de dafin , sare si piper .
Se pun chiftelele in sos si se fierb la foc mic 5 minute .
Pentru garnitura cartofii se curata si se fierb in apa cu sare[ la sfarsit se scurg de apa ] . Se ia 100 ml ulei in care s-au prajit chiftelele si se prajeste usor patrunjelul maruntit si ceapa verde tocata [ boia se pune daca doriti ]. Se aduga imediat cartofii fierti si se amesteca tasind cu lingura de lemn pentru a se zdrobi cat mai mult .
Serviti chiftelutele calde imbaiate in sos de rosii cu garnitura de cartofi .
1
Nu prajiti prea mult faina la sos, va avea un gust amarui .