Cu ce ? Cu ce am avut pe langa casa . Greu am salvat bucata de chorizo inainte de a fi decimata . De mult timp imi doream paella , mai aveam un plic cu condiment special cu sofran , adus din Spania .Am studiat alte retete de paella de pe site.A fost foarte usor de preparat si am sa mai repet reteta cu mici schimbari .
Inelele de calamari se pun la fiert 15 minute in apa cu sare putin ulei masline, ceapa alba tocata si zeama de lamaie .
Spre sfarsitul fierberii se aduga si mazarea congelata .
Carnea de curcan se spala si taie cuburi mai marisoare .
Chorizo se taie rondele .
Ceapa verde si usturoiul se feliaza si se prajesc usor . Se aduga carnea de curcan , carnatulsi ardeiul cubulete .
Se prajeste cateva minute pana pieptul de pasare se albeste .
Se aduga orezul ,sare si se prajeste usor inca 2-3 minute .
Scurgeti apa de pe inelele de calamar si adugati la orez . Se mai pune apa cat sa treaca usor peste orez .
In acest moment se pune plicul cu condiment cu sofran si se fierbe 10 minute la foc mic .
Dupa un clocot am transferat compozitia intr-o tava rotunda [ nu am avut vas special pentru paella ] . Orezul a inceput sa se infoaie .Am adugat calamarul cu mazare .
Se aranjaza frumos ingredientele deasupra, inclusiv jumatatile de rosioare [ am pus cateva rondele de ardei si ceapa verde ]
Se da la cuptor ca orezul sa se infoaie frumos si se uste putin la suprafata .
Cine doreste poate pune si patrunjel verde .
Serviti paella calda .
1
Nu este important sa aveti vas special . Importante sunt ingredientele .