Mereu pun separat cozile si capetele de peste . Se prepara cea mai buna ciorba din ele .
Legumele se curata , se spala .
Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa .
Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se taie cuburi . Sarati.
Legumele se calesc usor in ulei , se adauga pasta iute de ardei , se amesteca si se adauga 3-4 l apa ,macroul afumat , foaia de dafin si crenguta de cimbru .
Dupa 10 minute se pune cartofii, mazareasi varza taiata fideluta .. Dupa inca 10 minute se pune si sucul de rosii .
Puneti pestele in ciorba si dati un clocot de 5 minute la foc mic [ sa nu se imprastie ].
Se adauga gogosarii rosii in otet , feliati . Se drege gustul cu zeama de pe gogosari.Se aduga tarhonul , mararul si telina verde .
Serviti ciorba . In fiecare farfurie puneti cate un medalion de mreana si serviti cu verdeata presarata deasupra .