Ficatul mi-a parut prea ... fara ceva in plus. O bucata de carnat este ce-a fost necesar sa-l faca mai gustos.
Ficatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori .
Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din interior cate o mica fasie . In locul format se introduce bucata de carnat de aceiasi lungime ca bucata de ficat .
Ceapa se curata , se spala si se toaca .
Ardeiul iute se spala si se curata de seminte si se feliaza .
Ficatul se presara cu faina alba [ din care se pastreaza o lingurita ] si se prajeste putin pe toate partile in grasime de curcan incinsa .
Se pune la prajit ceapa tocat si ardeiul .
Se scoate ficatul pe o farfurie alaturata .
Se aduga peste ardeiul si ceapa prajita,boia , pasta de rosii , condimente si sare .+ o lingurita de faina .
Amestecati si adugati un pahar de apa treptat .
Introduceti la loc bucatile de ficat in sos si fierbeti 10 minute .
La sfarsit ficatul se scoate din nosu si se feliaza pentru a se vedea sectiunea .
Se serveste cu patrunjel verde tocat .
Folositi garnitura sau salata preferata .
1
Daca nu va place sosul prea consistent, renuntati sa mai adugati lingurita de faina .
2
Pentru a se pastra mai fraged ficatul in interior nu renuntati la prajira initiala, pudrat cu putina faina .
3
Pentru a nu se intari prea tare ficatul respectati momentul adugarii sarii.