mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete

Dorada cu cartofi aurii noi

In Peste la 26 Iun 2017

Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta. Condimentati pestele cu ierburi italiene, sare si chilli proaspat rasnite. Condimentarea se...

Salata de vinete cu oua fierte

In Salate la 9 Iun 2017

Vinetele se spala si se sterg cu un prosop. Coaceti vinetele pe plita [ daca aveti posibilitatea in aer liber, sa nu faceti miros neplacut in casa ]. Vinetele se pun 10 minute sub capac [ se vor curata mai usor ]. Spalati ceapa verde si o tocati. Curatati ouale. Doua...

Cotlet de mistret cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 9 Iun 2017

Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile. Feliati usturoiul si ciupercile brune. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os...

Aperitiv ciuperci umplute cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2017

Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza coditele. Curatati si spalati legumele. Se toaca marunt ardeiul, coditele de ciuperci si cele de ceapa verde. Amestecati branza de burduf cu legumele tocate. Umpleti ciupercile cu acest amestec. Rosiile se taie...

Ciorba taraneasca cu leustean

In Ciorbe la 2 Iun 2017

Legumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte  marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii, telina si patrunjelul. Cand acestea incep sa se inmoaie -dupa 10 minute, se adauga varza...

Cartofi noi cu carnati picanti

In Mancaruri de legume la 31 Mai 2017

Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ]. Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa sarata. Adaugati la fiert jumatae din patrunjelul verde. Curatati si spalati restul legumelor si a...

CARNE ASADA

In Vita la 30 Mai 2017

Carnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime. Legumele se curata si se spala. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o portocala. Se pune carnea intr-o tava. Peste carne, se toarna zeama de citrice si berea. Adaugati 2...

Slanina popricata cu usturoi verde

In Mezel de casa la 29 Mai 2017

Bucatile de slanina cu straturi de carne se taie in bucati potrivit de mari 10/10 cm . Se pun bucatile de slanina la fiert, in apa sarata cu pudra de usturoi, foaie de dafin si piper, timp de 20 minute. Usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele. Dupa fierbere, se scurge...

Tortelloni cu fasole verde

In Tortellini la 27 Mai 2017

Tortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj. Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde. Strecurati pastele si fasolea verde. Se spala rosiile si se taie jumatati. Usturoiul se curata si se...

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

In Ciorbe la 27 Mai 2017

Spalati si curatati legumele. Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ]. Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi. Taiati rondele carnatul, ardeiul iute si coditele de ceapa verde. Se pun la fiert in 2 l apa, morcovul si ceapa...

Desert cu piscoturi si panettone

In Dulciuri la 18 Mai 2017

Fructele se curata si se spala. Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy. Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul. Mascarponele se amesteca cu branza de vaci, jumatate din cantitatea de frisca si 2 linguri de zahar pudra,...

Sarmale coapte

In Mancaruri cu carne la 18 Mai 2017

Varza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele. Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in acest timp. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se taie in doua. Legumele se...

Salata de primavara

In Salate la 17 Mai 2017

Curatati si spalati morcovii, cepele si ridichile. Morcovii se dau pe razatoarea mare. Ceapa si ridichile se taie rondele. Taiati fideluta varza verde si cea rosie. Se pun toate legumele intr-un bol mare de sticla sau portelan. Sarati, piparati, adaugati ulei si...

Ciuperci umplute la tigaie -2

In Mancaruri de legume la 15 Mai 2017

Se pune apa cu sare, la clocotit si se scufunda ciupercile in ea. Prin oparire, pielita ciupercilor se va curata foarte usor. Se scot coditele de la ciuperci . Tocati marunt coditele ciupercilor. Spalati si tocati patrunjelul verde. Feliati carnatul chorizo....

Salata de citrice cu telemea si menta -salata cu nr.100

In Salate la 15 Mai 2017

Citricele se decojesc. Grepfruitul se curata cu mai mare atentie  de pelita albicioasa , aceasta fiind mai amaruie. Se taie citricele in jumatati si apoi se feliaza. Menta si afinele se spala. Telemeaua se taie cubulete. Asezati pe un platou mare colorat feliile de citrice....

Ciorba de cartofi noi cu hrean

In Ciorbe la 15 Mai 2017

Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi si se pun in apa rece. Costita afumata se fierbe in apa clocotita, 10 minute si se arunca apa. Gustul de afumat nu va fi atat de puternic. Se pun intr-o oala, 2 l apa. Cand incepe sa clocoteasca, se pune la fiert costita, morcovii,...

Aperitiv cartofi Apollo

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2017

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari ca pentru cei natur. Spalati inca dintr-o apa cartofii. Se pun la fiert, in apa cu sare. Cartofii nu se fierb excesiv, pana devin sfarmiciosi. Din aceasta cauza, alegeti cartofi cu coaja rosie care vor ramane mai fermi la...

Salata cu ton afumat

In Salate la 6 Mai 2017

Spalati salata verde. Spalati ridichile rosii si le feliati. Spalati ardeii si ii taiati rondele. Scurgeti maslinele de saramura. Se rastoarna conserva de ton intr-un bol si deasupra se stoarce zeama de la lamaie. Pe un platou, se asaza salata taiata ...

Supa cu fructe de mare

In Supe la 24 Apr 2017

Spalati si curatati legumele. Cartofii se pun in apa rece sa nu se oxideze. Fructele de mare si fasolea verde se dezgheata la temperatura camerei. Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in ulei de masline. Imediat se aduga telina feliata, morcovul taiat cubulete si...

Aperitiv cald cu ou de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2017

Cotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele. Sarati si presarati deasupra oregano uscat. Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se indeparteze surplusul de faina. Prajiti in ulei incins pe ambele parti, cate 2 minute [ se vor coace si...

Vita cajun cu fasole verde

In Vita la 20 Apr 2017

 Am decongelat bucata de carne la temperatura camerei. Am sarat si am ,,imbracat '' vacuta cu condimentul de cajun pe toate partile. Am pus uleiul intr-o tigaie incapatoare [ de tip wok]. Am prajit carnea pe toate partile, cate 2-3 minute, pana a facut crusta. Prin acest...

Tocanita de berbecut cu leurda

In Oaie la 10 Apr 2017

Legumele se curata si se spala. Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ]. Maruntiti ceapa galbena. Se asaza ceapa in cuva aparatului de gatit cu carnea deasupra. Sarati. Maruntiti si telina,...

Platica cu rosii

In Peste la 17 Mar 2017

Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu sare de mare si fulgi de chilli, proaspat rasnita. Ungeti pestele cu ulei de masline  si...

Salata cu somon afumat

In Salate la 14 Mar 2017

Curatati si spalati legumele si patrunjelul verde. Feliati rondele castravetele si ceapa rosie. Taiati felii ardeiul kapia. Ardeiul iute l-am taiat rondele, cu tot cu seminte, pentru ca nu era foarte iute. Patrunjelul verde se toaca marunt. Feliati somonul...

Ciorba de crap si somon cu smantana

In Supe/Ciorbe la 9 Mar 2017

Se pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele. Legumele se curata si se spala. Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici. Cartofii se taie cuburi mai mari. Usturoiul se feliaza. Ardeiul se taie marunt. Dupa 10 minute, se scoate crapul si se...

Inima cu ciuperci si fettuccine

In Iepure la 6 Mar 2017

Inima se curata de zgarciuri si se feliaza. Eu am tinut inima in apa rece, timp de o ora, pentru a se trage sangele din ea. Fettuccinele se pun la fiert in apa clocotita sarata. Dupa 4 minute, se scurg intr-o sita. Intr-o tigaie non aderenta, se pune o lingura de ulei si se...

Cotlet de berbecut cu rozmarin

In Oaie la 4 Mar 2017

Bucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa. Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli. Frecati bine bucata de berbecut cu sarea rasnita. Curatati usturoiul. Se pune bucata de carne intr-un vas. Adugati vinul, 2...

CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI

In Dulciuri la 3 Mar 2017

Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora. Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Untul moale se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia devine...

CIORBA DE CARTOFI SI DOVLECEL -la Multicooker

In Ciorbe la 2 Mar 2017

Spalati bine legumele. Curatati si spalati din nou legumele. Tocati marunt ceapa. Feliati ardeii. Taiati cuburi patrunjelul radacina. Taiati rondele morcovii si usturoiul. Taiati cuburi mai mari cartofii si dovlecelul. Se seteaza aparatul de gatit Philips Multicooker, pe functia...

Aperitiv placintele cu cartof si spanac

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2017

Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca. Usturoiul se curata. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de mana, impreuna cu sarea si piperul si se mixeaza. Adaugati 1 lingura de ulei si apa minerala si dati...

Afisate 841 - 870 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]